A8 Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni Prut
-
Neata! Am făcut ieri un drum Targu-Neamt-Timișoara .. Nurol era prezent cu utilaje și o foreza la conexiunea cu A3 și mare mi-a fost mirarea sa vad o autocisterna UMB între Leghin și Pipirig.
-
-
„Modificările din prezentul memoriu sunt doar de adaptare a unor lucrări la situația reală din teren”,
Aici parca era cu PT+DDE.Nu? A iesit din PNRR si pot adapta dupa tehnologia de executie proprie sau PT-ul nu batea? bine... nu o sa stim raspunsul. -
La emisiunea de la B1 a lui Etves, Budescu - directorul CNIR a anunțat ca mâine va fi dat OIL pentru lotul Grinties - Pipirig al A8.
Nu a spus în clar cu ce dată dar probabil va fi undeva în primăvară. -
-
Ramane DANLIN XXL pe lotul mic si usor din A8 montan, 1D:
-
Sa-i vedem si pe Danlin, Coni a fost respectabil, Trace a fost un dezastru.
-
𝐂𝐍𝐈𝐑 𝐚 𝐞𝐦𝐢𝐬 𝐎𝐫𝐝𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐈̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐥 𝐥𝐨𝐭 𝐚𝐥 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢𝐢 𝐀𝟖
https://www.cnir.ro/proiecte/autostrada-a8-targu-mures-targu-neamt-lot-2b/
Compania Națională de Investiții Rutiere a emis, astăzi, Ordinul de Începere pentru etapa de proiectare a lotului 2B Grințieș-Pipirig, cel mai dificil tronson al Autostrăzii ,,Unirii” -A8.
️Contractul cu o valoare de 5,97 miliarde lei pentru construirea acestui lot a fost semnat la sfârșitul lunii octombrie și are o durată de realizare de 54 de luni, data de începere fiind stabilită pentru 30.03.2026, astfel încât lucrările să demareze din 2027 și să respecte termenele prevăzute în Legea Autostrăzii A8.
Lotul cu o lungime de 31,5 kilometri, care se desfășoară în județul Neamț este un proiect de o complexitate tehnică ridicată, incluzând numeroase structuri :
• 16 tuneluri (cel mai lung având 940 metri)
• 60 de poduri și viaducte, două dintre acestea cu peste 1000 metri lungime (cel mai lung pod este cel peste râul Bistrița :1275 metri)
• aprox. 20 de kilometri este lungimea pasajelor și a tunelurilor, reprezentând aproape 70 % din lungimea întregului lot.
Pentru conexiunea cu lotul 2A Ditrău-Grințieș, aflat acum în etapa de proiectare, a fost prevăzut un nod rutier lângă Tulgheș, iar la Est, pentru conexiunea cu Lotul 2C Pipirig-Vânători Neamț (Leghin), o descărcare provizorie, asigurând, astfel, funcționarea independentă.

-
Ce filmari interesante o sa avem de pe segmentul asta, de abia astept!
-
Greu lot. Ma strange in spate imaginandu-mi pe unde o sa fie cocotata aceasta autostrada. Lumea o sa-si faca o idee abia cand o sa inceapa drumul tehnologic pentru foraje. facand o comparatie cu valea prahovei sincer nu stiu care ar castiga concursul de complexitate.
-
@JohnDoe Sincer nu o văd bine pe Danlin. Cred că o să se miște ca clopotul din patriarhie......vom vedea!
-
@Duta-C Este cel mai usor si scurt lot de pe A8 montan , flancat de 2 loturi lungi si grele ale UMB , probabil sa speram ca nu e impotmolesc si termina in acelasi timp cu loturile vecine

-
@gruia88 Știu că e cel mai ușor......vom vedea
Modificări în cazul autostrăzii Leghin-Moțca, parte din A8: lucrările au început anul trecut