Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.5k Mesaje 117 Posters 1.2m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Deconectat
      mike_us
      ultima editare de mike_us

@vancouver Am gasit pe net informatii contradictorii:

Unele surse afirmau ca pentru A7 PNRR unde avem granturi (5 loturi) se plateste cit a fost decontat la finalul PNRR.
      Altele ca daca nu e finalizat nu se plateste nimic.
      Stii cumva care e realitatea si daca ai putea sa ma pointezi catre o sursa credibila?

Logic tind sa cred ca daca un lot e la 75% la sfarsit de august se plateste in jur de 75%.
      Si tot logic tind sa cred ca daca un proiect e foarte avansat statele pot negocia o mica extensie.
      Dar as vrea sa gasesc o sursa credibila pentru asta nu parerile mele personale.

I vancouverV 2 Replies Last reply Răspunde Citează 0
      • ncbN Deconectat
        ncb
        ultima editare de

Autostrada Moldovei/A7/Nodul rutier Racaciuni pe ultima suta de metri.Scurt ca batea tare vantul.
        1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
        • ncbN Deconectat
          ncb
          ultima editare de

AUTOSTRADA A7 Răcăciuni - Bacău | Stadiul lucrărilor la 01.04.2026
          1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
          • A Deconectat
            Azzl
            ultima editare de

Cum se face că devierea rețelelor este lasată exact cat să încurce? Nu poate fi doar gafă de organizare a UMB cum nu cred ca nici nu este masochism din partea subcontractorului. Imi imaginez ca soluția este aprobată demult.

bf36eba9-a469-4919-abc3-3b3417ef4225-image.jpeg

ee489390-600c-4e04-a4e7-2730ccd931e0-image.jpeg

daniel22_22D 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
            • daniel22_22D Deconectat
              daniel22_22 @Azzl
              ultima editare de

@Azzl Posibil exproprieri? Adica toata hartogaria cu primariile, identificare proprietari, notari, HG. Uneori trebuie HG doar pentru un petec de pamant.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
              • I Deconectat
                Iulian @mike_us
                ultima editare de

@mike_us
                Din hârtiile oficiale : "certificat de recepție la finalizarea lucrărilor semnat de autoritatea contractantă care atestă livrarea a 145,19 km de infrastructură rutieră etc " Plus jaloanele 59, 60 și 69. Plus perdele forestiere. Plus stații încărcare electrice.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                • ncbN Deconectat
                  ncb
                  ultima editare de

AUTOSTRADA A7 Bacău Nord - Filipești | Stadiul lucrărilor la 01.04.2026
                  1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                  • M Deconectat
                    mike_us @Iulian
                    ultima editare de mike_us

@Iulian Loturile din A7 au fost împrumuturi în PNRR. Granturile s-au negociat abia anul trecut, probabil pentru că am pierdut o parte importantă din PNRR în alte zone, ca o formă de compensație.
                    Tu la care documente te referi: cele inițiale sau cele renegociate anul trecut?

A existat și o declarație a ministrului fondurilor europene că „ce este lucrat se plătește”; eram curios dacă @vancouver are mai multe informații sau certitudini pe tema asta.
                    Mi se pare ciudat că se discută mult despre PNRR, dar fără să se clarifice niște aspecte esențiale.

I 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                    • I Deconectat
                      Iulian @mike_us
                      ultima editare de

@mike_us
                      Este exact traducerea din documentele oficiale ale consiliului din Noiembrie 2025, după renegocierea din vara lui 2025, vezi aici: https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-14452-2025-ADD-1/en/pdf

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                      • vancouverV Deconectat
                        vancouver @mike_us
                        ultima editare de vancouver

@mike_us Nu am timp sa caut surse oficiale acum, dar din informatiile pe care le am e cam asa:

• proiectul se considera "suficient de finalizat" si astfel jalonul indeplinit daca se da drumul la trafic (adica parcarile chiar poate sa le lase pe toamna, la fel si perdeua forestiera se poate planta si la anu, etc)
                        • daca jalonul nu este indeplinit, atunci Romania pierde banii aferenti acelui jalon. NU SUNT FIX banii aferenti acelui lot de autostrada. In general este o suma mai mica. O putem considera ca un fel de penalizare; platile anterioare decontate din PNRR pentru respectivul lot din A7 nu trebuie date inapoi de Romania. Banii primiti sunt buni primiti, si asta e valabil si pe imprumut si pe grant.
                        • Data limita pentru darea in trafic este 31.08.2026; Data limita a lucrarilor care se pot deconta prin PNRR este tot 31.08, dar factura poate fi inaintata pana cel tarziu la 31.12.2026. Deci conteaza data executiei, nu data facturii.

Decontarea din PNRR e ceva mai complicata. Nu e pe proiecte. E pe jaloane. Adica UE da bani Romaniei pe jaloane. Banii aceia Romania ii distribuie pe proiectele acceptate in PNRR. Unele jaloane, cum ar fi acela cu legea pensiilor pentru magistrati, aduc bani Romaniei, dar Romania la randul ei nu da acesti bani mai departe unui anumit proiect sau fix magistratilor. Ci ii poate folosi pentru A7 de exemplu. Sau pentru panouri solare.

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                        • First post
                          Last post