A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@vancouver In lumea vie de pe Terra societatea umana e una din multele comuniuni de aglomerari sociale. Toate, cu exceptia oamenilor sunt societati ierarhizate. Si societatea umana a functionat asa pana la un moment dat cand cineva a propus ideea unui experiment social -democratia. In istoria democratiei ne-am lamurit ca aceasta nu poate functiona conceptual. Insa experimentele particulare democratice da, pot functiona, insa cu multe probleme, ceea ce nu este eficient ca si sistem conceptual. Coeficientul conceptual e mult subunitar. Transcendem problema si sarim in lumea nevie; (citeam ca unii nu sunt de acord cu exprimarea asta); cand au inceput sa speculeze tot felul de idei vis-a-vis de democratia energiilor, fortelor, m -am oprit. Gata cu devierea de la subiect.
-
-
Vancouver are dreptate la PNRR fiecare reforma sau investitie are o "valoare" stabilita, suma tuturor acestora = PNRR. In cadrul lor, exista mai multe jaloane si tinte si "valoare" pentru fioecare e calculata de Comisie, sunt niste chestii mai tehnice, nu neaparat valori fixe.
-
Am mers ieri pe A7, singurele "bube" sunt pe lotul 2 Pl-Bz unde la un pasaj a aparut o problema si e o mica trambulina (sper ca zic bine L2 si nu L3) si (mai important) la pasajul de dinainte de Adjud, unde era limitare 110kmh si acum s-a scris ingrosat pe indicator 100kmh si e o ditai trambulina (sens spre Bc). Sper sa o rezolve pe asta ca e destul de pronuntata.
-
-
-
-
-
Alxvrg06 - 61 de abonați
Mda !
Cum se procedează aici în situația asta !?
-
@oneLess l-am pus eu mai sus ca link.
-
Facebook Domnul Pistol
Primii 43 km ai #DEx Suceva -Siret au constructori desemnați!
Asocierea FAR FOUNDATION SRL – AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL – LINCOR TRANS SRL va proiecta și va executa loturile 1 și 2 ale Drumului Expres Suceava-Siret, în valoare totală de 3,72 miliarde de lei (fără TVA).
Pentru Lotul 1 (Suceava – Dărmănești), în lungime de 18,6 km, valoarea ofertată a fost de 2,09 miliarde de lei (fără TVA) iar pentru Lotul 2 (Dărmănești – Bălcăuți), în lungime de 24,45 km, valoarea ofertată a fost de 1,63 miliarde de lei (fără TVA).
Contractul pentru Lotul 1 prevede 9 luni pentru perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor iar pentru Lotul 2 sunt alocate 12 luni pentru perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor.
Pe traseul ambelor loturi vor fi construite 57 de structuri (poduri, pasaje și viaducte) dar și 4 noduri rutiere: Suceava Nord (DN29A), Suceava Vest (DN2-DN2P), DN2-DN2H (Rădăuți) și DN2 (Siret Sud).
Contractul prevede inclusiv construcția unor parcări dotate cu stații de încărcare a autovehiculelor electrice.
Până la sfârșitul lunii mai 2026, toate contractele de proiectare și execuție ale DEx Suceava -Siret trebuie să fie semnate iar lucrările trebuie să fie finalizate cel mai târziu până în anul 2030, conform condițiilor impuse de finanțarea prin SAFE.
DEx Suceava-Siret, în lungime de 55,7 km, va avea atât rol civil cât și militar și va asigura conexiunea infrastructurii rutiere din România cu infrastructura rutieră din Ucraina.
SAFE este un instrument financiar de împrumuturi pe termen lung, lansat în 2025 de Comisia Europeană și destinat în special înzestrării militare, precum și proiectelor de mobilitate militară.
Din cele peste 16 miliarde de euro alocate prin #SAFE pentru România, 4,2 miliarde euro (fără TVA) sunt alocate infrastructurii rutiere.
Din această sumă, proiectele derulate de CNAIR, au o valoare de aproximativ 3 miliarde de euro (fără TVA):- tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava (61,86 km),
- tronsonul de Drum Expres Suceava-Siret (55,7 km).
-
FAR FOUNDATION ca FAR FOUNDATION :) dar sunt sigur ca AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL au dat tot ce este mai bun din ei sa castige. Imi pun banii si pe lotul 2 ca apar si acolo. E la ei acasa
-
@Azzl Ma intreb cu ce resursa umana si cu ce utilaje, dat fiind ca totusi Ucraina este in razboi... Stie cineva cum vor decurge lucrurile?
-
@trismegistul
Totusi site-ul lor FAR FOUNDATION au experienta in modernizarea unui DJ si constructia a cel putin 3 sali de sport.
https://fargrup.ro/proiecte/ -
Pai ce, in razboi se lupta cu basculante si excavatoare?
-
@anddy__ basculantele si excavatoarele sunt demult aduse in Romania. Parte sunt si inmatriculate in Romania.
-
@trismegistul
Pe traseul DX-ului regasim localitatile Balcauti, Negostina, Vicsani. Angajeaza de acolo ca sunt preponderent ucrainieni la origine :). Lasand gluma la o parte. In ultii ani au ajuns in Ro atat utilaje cat si personal calificat din Ucraina. Personal nu mi-as face probleme. Dar o sa vedem. Totusi Automagistral a participat la aproape fiecare licitatie din ultimii ani. Se baszeaza pe ceva… -
Le trebuie și la ei acasă basculante și excavatoare să repare ce bombardează proștii noaptea !
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare