Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.9k Mesaje 122 Posters 1.3m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • vancouverV Deconectat
      vancouver
      ultima editare de

Din pacate sunt pile la care inca nu au dezgropat pilotii forati. Pile complet neincepute. Sigur, arata bine zona cu grinzi si predale, dar esential este sa fie totul gata si atunci conteaza punctul cel mai ramas in urma.

Adica sa fie clar: avansul este spectaculos. Dar inca asa de mult de lucru, incat eu nu prea mai vad sa termina pana la 31.08. Daca saptamana asta nu dezgroapa toti pilotii si nu fac toate fundatiile e nasol.

Railway fan. But motorways have to be done first!

S M 2 Replies Last reply Răspunde Citează 3
      • O Deconectat
        oneLess
        ultima editare de

^ Se pot număra armăturile pentru radiere ce trebuie îngropate. Dacă or fi toate !

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
        • S Deconectat
          snake69fast @vancouver
          ultima editare de

@vancouver măcar half profile la 31 august? 🤔

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
          • M Conectat
            mihai @vancouver
            ultima editare de mihai

@vancouver said:

Adica sa fie clar: avansul este spectaculos. Dar inca asa de mult de lucru, incat eu nu prea mai vad sa termina pana la 31.08.

Eu sunt mai optimist, bazat pe ceea ce am vazut pana acum pe alte santiere, in special anul trecut pe A7 Buzau - Focsani. De asta zic ca termina pasajul de la Cleja maxim pana pe 15.08.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
            • A Deconectat
              Azzl @snake69fast
              ultima editare de

@snake69fast la noi nici cand se reasfalteaza nu apoba astia half profile. A se vedea A1 anul trecut.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
              • I Deconectat
                Iulian
                ultima editare de

Pare cam leșinat progresul, este clar că au mutat mare parte din resurse pe alte loturi. Acum o lună aveau 8 macarale, 8 cofraje simultan în lucru la pile și încă 6 la banchete. Acum au jumate din fiecare. Daca nu schimbă strategia nu prea pare posibil sa îl termine in August. Nu cred că știe nimeni cum au făcut planificarea pentru cele 4 oturi in lucru. Dar sa vedem o filmare completa pe lotul Rc- BC poate au progresat solid pe structurile mici.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                • M Conectat
                  mihai
                  ultima editare de

A7/UMB a montat grinzi peste linia de inalta tensiune la podul Cf Nicolae Balcescu.08.06.2026
                  1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
                  • S Deconectat
                    snake69fast
                    ultima editare de

Oare datele de pe CESTRIN sunt cat de cat corecte?

De exemplu: sectorul DOMNESTI TARG - RACACIUNI
                    lotul LOT 2
                    lungime_km 38.78
                    stadiu_actual_fizic 95.00%
                    stadiu_actual_financiar 54.76%

Aici este peste 90% stadiu fizic de cel putin 2 - 3 luni, imi este greu sa cred ca UMB nu are oameni suficienti nici macar sa factureze in tot intervalul asta ...
                    Mai in nord stadiul actual financiar pare in continuare ridicol pentru o autostrada ce se vrea data in circulatie la 31 august.
                    Sau se actualizeaza cu intarziere mare datele?

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                    • M Conectat
                      mihai
                      ultima editare de

Imagini santierul lotului 3 al Autostrazii A7 Bacau Pascani.
                      • P Conectat
                        pablo @snake69fast
                        ultima editare de

@snake69fast said:

Sau se actualizeaza cu intarziere mare datele?

Ma uit de prin aprilie zilnic pe ROGOP sperand ca UMB va ridica ritmul de facturare (bani sunt in buget).

UMB
                        Mai: 5 facturi (dintre care una modesta)
                        Iunie: 1 factura

Makyol (5 loturi)
                        Mai: 3 facturi
                        Iunie: 4 facturi

Am o presupunere ca problema e la hartii pe santier.

S I 3 Replies Last reply Răspunde Citează 0
                        • S Deconectat
                          snake69fast @pablo
                          ultima editare de snake69fast

@pablo doar UMB și Erbașu pare a nu se descurca cu facturile. Începătorii... Greu de găsit diferențe mai mari de 20% la restul...Ozaltin, Porr, Nurol, toți par să știe mai bine bucătăria internă a facturării către RO... Bine, loturi evident mai mici, fără loturi de backup...

Voi vă dați seama că în decembrie 2025 Domnești Târg , Răcăciuni era cu mult peste 50%? Decembrie 2025... Și suntem în iunie 2026, după 6 luni... Nu cred că am.mai văzut ceva similar până acum... firma acuzată că tratează forța de muncă ca pe o armată nu știe să facă o factură în 2026 după atâția ani de șantiere...adică "Împăratul" doarme liniștit că UMB a facturat doar jumătate din Domnești- Răcăciuni deși este gata de mult timp și a facturat mai puțin de jumătate din Răcăciuni - Bacău realizat până acum. Dar ptoblema lui pare să fie macaragii și nu TESA 🤔

• I Deconectat
                            Iulian @pablo
                            ultima editare de

@pablo depinde cum scrie la contract că se face eșalonarea plăților, care sunt etapele, daca etapa nu este completă nu poți factura. Dar pana la Răcăciuni pare chiar suspect de ce nu facturează. Dar la Rc - Bc este posibil sa fie cauza principala.

S 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                            • S Deconectat
                              snake69fast @Iulian
                              ultima editare de snake69fast

@Iulian said:

@pablo depinde cum scrie la contract că se face eșalonarea plăților, care sunt etapele, daca etapa nu este completă nu poți factura. Dar pana la Răcăciuni pare chiar suspect de ce nu facturează. Dar la Rc - Bc este posibil sa fie cauza principala.

Domnești - Răcăciuni vorbim de cel puțin 80% realizat în decembrie 2025. 6 luni înurmă deja... 50% cred că ajungem cu peste 9 luni în urmă. Ce nu este complet până la Răcăciuni in ultimele două luni? Nu parțial 80 - 90% ci 95%+.
                              Cine suportă financiar intre timp diferența (mare)? Băncile? 🤔 Se adună si diferența de pe Răcăciuni- Bacău unde evident deja s-a lucrat mult peste ce s-a plătit (s-a plătit mai putin de jumătate? 🤔).
                              Dacă sunt băncile înseamnă că UMB a venit cu super bonitate, suma totală ca diferență Domnești - Pașcani cred că este uriașă pentru multe firme. Repet, suma totală diferență Domnești- Pașcani, nu diferență pe o parcare sau o traversare ceva pe un lot mic....

Cum poți lucra ca prostul înainte fără facturare , fără garanții? Îl ajută cineva să factureze în acest caz?
                              Norocul începătorului? 🤔

• S Deconectat
                                snake69fast @pablo
                                ultima editare de

@pablo said:

"Ma uit de prin aprilie zilnic pe ROGOP sperand ca UMB va ridica ritmul de facturare (bani sunt in buget)."

Banii nu "sunt" în buget care este un proiect, banii fizic sunt cred la MF care momentan spune că nu prea are 😁 Vedem la rectificare mai de bine sper.

Puțină lume din RO poate spune astăzi că "bani sunt" 😁 Sau trăiesc eu într-o bulă...

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                • P Conectat
                                  pablo @snake69fast
                                  ultima editare de

@snake69fast Pui o intrebare. Eu ti-am raspuns fara sa intru in toate nuantele. Nici nu stiu de ce m-am chinuit sa iti raspund.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                                  • First post
                                    Last post