Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.9k Mesaje 122 Posters 1.3m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Conectat
      mihai
      ultima editare de

A7/UMB a montat grinzi peste linia de inalta tensiune la podul Cf Nicolae Balcescu.08.06.2026
      1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
      • S Deconectat
        snake69fast
        ultima editare de

Oare datele de pe CESTRIN sunt cat de cat corecte?

De exemplu: sectorul DOMNESTI TARG - RACACIUNI
        lotul LOT 2
        lungime_km 38.78
        stadiu_actual_fizic 95.00%
        stadiu_actual_financiar 54.76%

Aici este peste 90% stadiu fizic de cel putin 2 - 3 luni, imi este greu sa cred ca UMB nu are oameni suficienti nici macar sa factureze in tot intervalul asta ...
        Mai in nord stadiul actual financiar pare in continuare ridicol pentru o autostrada ce se vrea data in circulatie la 31 august.
        Sau se actualizeaza cu intarziere mare datele?

P vancouverV 2 Replies Last reply Răspunde Citează 1
        • M Conectat
          mihai
          ultima editare de

Imagini santierul lotului 3 al Autostrazii A7 Bacau Pascani.
          1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
          • P Deconectat
            pablo @snake69fast
            ultima editare de

@snake69fast said:

Ma uit de prin aprilie zilnic pe ROGOP sperand ca UMB va ridica ritmul de facturare (bani sunt in buget).

UMB
            Mai: 5 facturi (dintre care una modesta)
            Iunie: 1 factura

Makyol (5 loturi)
            Mai: 3 facturi
            Iunie: 4 facturi

Am o presupunere ca problema e la hartii pe santier.

S I A 4 Replies Last reply Răspunde Citează 0
            • S Deconectat
              snake69fast @pablo
              ultima editare de snake69fast

@pablo doar UMB și Erbașu pare a nu se descurca cu facturile. Începătorii... Greu de găsit diferențe mai mari de 20% la restul...Ozaltin, Porr, Nurol, toți par să știe mai bine bucătăria internă a facturării către RO... Bine, loturi evident mai mici, fără loturi de backup...

Voi vă dați seama că în decembrie 2025 Domnești Târg , Răcăciuni era cu mult peste 50%? Decembrie 2025... Și suntem în iunie 2026, după 6 luni... Nu cred că am.mai văzut ceva similar până acum... firma acuzată că tratează forța de muncă ca pe o armată nu știe să facă o factură în 2026 după atâția ani de șantiere...adică "Împăratul" doarme liniștit că UMB a facturat doar jumătate din Domnești- Răcăciuni deși este gata de mult timp și a facturat mai puțin de jumătate din Răcăciuni - Bacău realizat până acum. Dar ptoblema lui pare să fie macaragii și nu TESA 🤔

• I Deconectat
                Iulian @pablo
                ultima editare de

@pablo depinde cum scrie la contract că se face eșalonarea plăților, care sunt etapele, daca etapa nu este completă nu poți factura. Dar pana la Răcăciuni pare chiar suspect de ce nu facturează. Dar la Rc - Bc este posibil sa fie cauza principala.

S 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                • S Deconectat
                  snake69fast @Iulian
                  ultima editare de snake69fast

@Iulian said:

@pablo depinde cum scrie la contract că se face eșalonarea plăților, care sunt etapele, daca etapa nu este completă nu poți factura. Dar pana la Răcăciuni pare chiar suspect de ce nu facturează. Dar la Rc - Bc este posibil sa fie cauza principala.

Domnești - Răcăciuni vorbim de cel puțin 80% realizat în decembrie 2025. 6 luni înurmă deja... 50% cred că ajungem cu peste 9 luni în urmă. Ce nu este complet până la Răcăciuni in ultimele două luni? Nu parțial 80 - 90% ci 95%+.
                  Cine suportă financiar intre timp diferența (mare)? Băncile? 🤔 Se adună si diferența de pe Răcăciuni- Bacău unde evident deja s-a lucrat mult peste ce s-a plătit (s-a plătit mai putin de jumătate? 🤔).
                  Dacă sunt băncile înseamnă că UMB a venit cu super bonitate, suma totală ca diferență Domnești - Pașcani cred că este uriașă pentru multe firme. Repet, suma totală diferență Domnești- Pașcani, nu diferență pe o parcare sau o traversare ceva pe un lot mic....

Cum poți lucra ca prostul înainte fără facturare , fără garanții? Îl ajută cineva să factureze în acest caz?
                  Norocul începătorului? 🤔

• S Deconectat
                    snake69fast @pablo
                    ultima editare de

@pablo said:

"Ma uit de prin aprilie zilnic pe ROGOP sperand ca UMB va ridica ritmul de facturare (bani sunt in buget)."

Banii nu "sunt" în buget care este un proiect, banii fizic sunt cred la MF care momentan spune că nu prea are 😁 Vedem la rectificare mai de bine sper.

Puțină lume din RO poate spune astăzi că "bani sunt" 😁 Sau trăiesc eu într-o bulă...

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                    • P Deconectat
                      pablo @snake69fast
                      ultima editare de

@snake69fast Pui o intrebare. Eu ti-am raspuns fara sa intru in toate nuantele. Nici nu stiu de ce m-am chinuit sa iti raspund.

• daniel22_22D Deconectat
                        daniel22_22
                        ultima editare de

Eu nu înțeleg de ce vă stresați atât de tare cu facturile UMB. Dacă se lucrează înseamnă ca sunt bani. Dacă sunt ai UMB sau ai statului pe mine nu ma interesează.
                        Când cineva va ajunge la fundul sacului (nu contează cine), UMB se va opri și atunci vom ști ca nu mai sunt bani.
                        Până atunci…relax and enjoy the movie.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                        • vancouverV Deconectat
                          vancouver @snake69fast
                          ultima editare de

@snake69fast said:

Oare datele de pe CESTRIN sunt cat de cat corecte?

De exemplu: sectorul DOMNESTI TARG - RACACIUNI
                          lotul LOT 2
                          lungime_km 38.78
                          stadiu_actual_fizic 95.00%
                          stadiu_actual_financiar 54.76%

Aici este peste 90% stadiu fizic de cel putin 2 - 3 luni, imi este greu sa cred ca UMB nu are oameni suficienti nici macar sa factureze in tot intervalul asta ...
                          Mai in nord stadiul actual financiar pare in continuare ridicol pentru o autostrada ce se vrea data in circulatie la 31 august.

V-am mai explicat: stadiul financiar nu va ajunge niciodata la 100%, pentru ca se raporteaza la valoarea de contract, care a fost mult umflata de proiectanti. Ca sa nu cumva sa se blocheze proiectele din cauza lor, au bagat cantitati masiv in plus. Fiind insa FIDIC ROSU, UMB nu poate deconta decat cantitatile real executate.

Cea mai mare diferenta este la terasamente. Pentru ca nu a putut studia fiecare metru din terenul natural, proiectantul a mers cu o adancime de umpluturi si sapaturi mai mare decat in realitate. Cand cresti baza prismei trapezoidala (adica o faci mai inalta, automat si baza se lateste) cantitatea creste cu aproximativ dublul inaltimii. Deci nu liniar, ci de ex. la 20% mai mare inaltimea cu ~40%.

In plus stadiul financiar este de principiu aprox. 2,5-3 luni in spatele fizicului, pentru ca tine cont de facturile efectiv platite, nu de cele emise sau de cele in curs de aprobare de catre consultant.

Ar mai fi 2 puncte:

• stadiul fizic este deseori raporatat de constructor insusi si poate sa scrie acolo ce vrea. Pentru ca nu implica bani in plus sau in minus, nu sta nimeni sa analizeze asta la sange
                          • posibil sa nu tina cont de unele lucrari adiacente (parcari, rigole) si sa se refere strict la lucrarile cele mai mari, care implica deschiderea (de ex. au facut toate podurile peste autostrada si pe autostrada = 100% la structuri.)

Concret la Domnesti Targ - Raciuni trebuie sa ne uitam la stadiul fizic de acum 3 luni, care sa zicem era la 90% si comparam cu financiar 55%. Inseamna ca se vor mai adauga maxim 10% la financiar pe lucrarile principale si poate max. 5% de la parcari, impadurire una alta. Acest proiect va inchide la sub 70% financiar!

Railway fan. But motorways have to be done first!

EmericE 1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                          • EmericE Deconectat
                            Emeric @vancouver
                            ultima editare de Emeric

@vancouver said:

V-am mai explicat: stadiul financiar nu va ajunge niciodata la 100%, pentru ca se raporteaza la valoarea de contract, care a fost mult umflata de proiectanti. Ca sa nu cumva sa se blocheze proiectele din cauza lor, au bagat cantitati masiv in plus. Fiind insa FIDIC ROSU, UMB nu poate deconta decat cantitatile real executate.

Este foarte corect ca se umfla cantitatile, dar te contrazic.Valaorea pe Cestrin se raporteaza la contractul semnat, nu la valoarea estimata.
                            86d4a8f9-7f4c-4bc3-b66f-792c6336921b-image.jpeg

Aici este valoarea contractului semnata de pe tronsonul 2 Buzau - Focsani.

30e19389-00de-465c-b113-a857d8846b2a-image.jpeg

Si aici este valoarea estimata.
                            Eu cred ca diferentele vin cel mai probabil:

1. Din nepasare (nu se chinuie sa actualizeze peste tot stadiul financiar)
                            2. Se calculeaza putin mai greu stadiul financiar (fiind foarte multe ncs si nr)
                            3. Sunt anumte actualizari ale preturilor care se fac, cea ce duce la valori mai mari pe facturi, dar stadiile financiare cresc mai greu.
                            4. Aceiasi lucrare care se facea acum 3 ani cu 10 lei, acum e 14-15 lei.
                            vancouverV 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                            • G Deconectat
                              gruia88
                              ultima editare de

Pamflet : Se asfalteaza pe praf!

23b3fa66-fefa-49d8-b612-d25ffad85e19-image.jpeg

1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                              • A Deconectat
                                Azrael @pablo
                                ultima editare de Azrael

@pablo said:
                                Ma uit de prin aprilie zilnic pe ROGOP sperand ca UMB va ridica ritmul de facturare (bani sunt in buget).

nu te mai uita. ROGOP e pervertit, valoarea lui daca vrei sa ii atribui o valoare ..e doar indicator daca statul e falit sau inca nu. nu are nici o treaba in a confirma ca statul e bun platnic si respecta platile necesare conform graficului de lucrari. am mai explicat de enspe ori. intelegerile se fac prin spate...intre CNAIR si constructori. li se spune direct initial OFICIAL prin bugetul votat la inceputul anului pentru lucrarea repectiva...ca aia e limita maxima anuala, si am aratat aici cum anul trecut Focsani-Pascani a avut doar 20% din bugetul necesar finalizarii cf contractului, la finele 2025!!. iar ajustarile in plus si minus tot prin spate se fac. asa incat toti constructorii care nu vor razboi, controale si tribunale ...sau faliment pentru ca lucrat pe bani pe care statul nu are cum sa-i plateasca. santiere goale != constructori vinovati..ci statul s-a intins prea mult.

ca sa intelegeti mai bine, SUMA facturilor de pe ROGOB va fi intotdeauna mai mica sau egala cu bugetul CNAIR, si de aia sunt toate platite. si bugetul se face cu o subfinantare grea, asa ca constructorii desi stiu ca au de lucrat mult mai mult ca sa termine la timp, stau cuminti in cat le-a garantat statul ca le poate plati...si toata lumea e impacata..in afara de ciurea...care hate umb si da-i si spurca.

o spune conu Serbanescu...DESCHIDETI BINE URECHILE, e purtaturul de cuvant al CNAIR:

legat de "UMB paraseste santiere", "s-a intins prea mult"....

Serbanescu: "in urma discutiilor cu ONOR guvernul, ni s-a spus sa le atragem atentia ca atata e suma,...si de ATAT au lucrat, ca urmare si-au mobilizat toate eforturile pe A7!

wow...WTF...pai UMB nu are un grafic de lucrari, nu are un contract, nu trebuie sa termine la timp?!! se supune indicatiilor pretioase de la CNAIR?! ce nesimtire...sa nu vina ei cu banii de acasa sa lucreze si apoi sa intre in faliment! ba sa mai inceapa si procese cu CNAIR..pe baza noi lucram si voi nu ne platiti! funny nu?!!

deci statul dicteaza prin spatele usilor (bugetele din ultimii ani au fost orientative in sens..maxim de atat lucrati si mereu insuficiente raportat la necesarul de lucrari), ce si pe unde se lucreaza, de ce se amana semnari de contracte si desemnari de castigatori: NU SUNT BANI pentru puzderia de km de autostrazi in lucru si in licitatie.

IMPUSCATURI DIN TOATE DIRECTIILE. MAI SUPRAVIETUIESTE CNAIR?
                                P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                • P Deconectat
                                  pablo @Azrael
                                  ultima editare de pablo

@Azrael Te rog nu dezinforma. In primul rand deficitul bugetar este cel mai mic din ultimi 3 ani. Anul acesta statul are bani si ia planificat in deficitul bugetar si e foarte probabil sa fie primul an dupa multi in care nu e nevoie de rectificare bugetara pentru autostrazi. In al doilea rand Makyol a facturat numai in iunie 500 milioane de lei (UMB 126 milioane lei).

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                                  • A Deconectat
                                    Azrael @pablo
                                    ultima editare de Azrael

@pablo ai ascultat purtatorul de cuvant al CNAIR? acolo auzi de multe ori repetat NU SUNT BANI!

eu am prezentat tot dupa votarea bugetului de anul asta, aici pe topic, cum anul asta e primul an in care statul a pus toti banii necesari pe A7 in buget. de la Focsani la Pascani a bugetat ce e necesar pentru finalizare anul asta, in afara de lotul 3 de langa Pascani. ala probabil trebuie sa-l faca UMB pe banii lui si ii va fi platit la anul. in rest isi executa bugetele "alea indicate de cnair" prin buget si eventual putin modificate ...prin spate, pe restul santierelor.

UMB va factura toti banii bugetati pana la finele anului, nu trebuie sa-i tineti voi cont la facturi. ce-i drept, nu va putea factura si pe ce e nebugetat...si aici e buba voastra..cu santiere parasite etc samd :), nu si a statului care (nu vrea sa il penalizeze pe al naibii UMB) stie ca ar pierde procese pe baza de lozinci "santiere parasite..intins prea mult", ca doar el le indica in valoare de cat sa factureze, ca sa fie bine :))

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                    • P Deconectat
                                      pablo @Azrael
                                      ultima editare de

@Azrael Daca imi ceri neaparat o sa imi dau parerea de Serbanescu, e foarte proasta. Din 3 cuvinte 2 sunt minciuni. Nu trebuie sa ma crezi pe mine poti asculta acest video in care se cearta cu Barbier si transportatori agabaritici folosind doar minciuni.

VREM TARIFE DE DRUM CA IN GERMANIA !!!
                                      A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                      • A Deconectat
                                        Azrael @pablo
                                        ultima editare de Azrael

@pablo esti liber sa intelegi ce vrei..ca oricare dintre noi. eu ti-am oferit o alta perspectiva asupra lucrilor pe care nu o poti auzi pe forum la ciurea pentru ca astfel de erezii sunt pedepsite cu exmatricularea in fata "adevarului" conducatorului suprem :)

• M Conectat
                                          mihai
                                          ultima editare de

Imagini santierul Lotului 2 Trifești - Gherăești al Autostrazii A7.
                                          1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                          • M Conectat
                                            mihai
                                            ultima editare de

Autostrada A7 - Bacău - Pașcani, Lot 3, Filmare Integrală, UMB [11.06.2026 / Ep. 14 - 51%]
                                            1 Reply Last reply Răspunde Citează 1

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                                            • First post
                                              Last post