A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@Duta-C ..tragem pe nas cola (Pespsi cola)
-
@Azrael Te certi degeaba cu mine. Din partea mea poate sa termine UMB autostrada pana la Kiev...nu incasez eu ceva. Eu am spus ca optimismul unora dintre voi este prea mare. Intradevar vom vedea in vara. Totusi contractele pe care le are constructorul zic altceva.
P.S. 1. Sunt apolitic.
2. Personajul la care faci referire nu este prietenul meu.
Te rog deci nu mai face afirmatii gratuite. -
@Leo-Ph se vede........
-
Eu păstrez speranțe. Rezervat dar încă mai sper. Nu pot face analogii cu ce a mai făcut UMB pe A7 până acum pentru că este clar că atacă puțin diferit problema pe bucata rămasă. Avansul în luna aprilie mi se pare bun spre foarte bun. Mai aștept și mai și iunie și iulie și probabil august cu sufletul la gură. Podul peste Molfova dacă va fi gata va fi o minune pentru mine. Dar eu sunt spectator nu am făcut în viața mea planificare pentru o firmă care construiește autostrăzi 😁
Nu aș îndrăzni să sugerez însă că oricine are alte păreri decât mine fumează ceva, nu are discernământ sau eventual este paraplegic căci tot am văzut că este la modă și model să se arunce cu termeni peiorativi și oarecum tâmpi în stânga și în dreapta...
Goosfrabaaa... 🙂 -
Salutare tuturor, vă propun să nu ne pierdem energia cu pronosticuri. Avem certitudinea că în viitorul apropiat (chiar și în anul 2027), vom circula de la București la Pașcani exclusiv pe autostradă. Din punctul meu de vedere, socitatea civilă ar trebui să se concentreze pe statul român care trebuie să asigure finanțarea, inclusiv pe loturile până la Suceava care, deși au constructor desemnat de mult timp, încă nu s-a semnat contractul. Oare de ce? În general mi se pare că a devenit extrem de obositor să înjurăm ba UMB, ba USR, ba pe Ciurea , ba pe API, chiar nu putem să trecem cu vederea și să acceptăm că suntem diferiți și că, slavă Domnului, încă putem avea păreri diferite?
Eu am călătorit de Paște de la București la Piatra și retur și vă pot spun că este o bucurie imensă să pot merge pe așa mulți km de autostradă și că am scăpat de bună parte din nenorocirea de E85.
Rămân optimist că la final de 2026 vom adăuga în circulație mulți km noi de autostradă. -
Și eu am circulat , de la București la Buzău , și mai departe spre Brăila.
A7 e altceva. Nu se compară . Siguranța , în principal. Timpul de parcurs pe "locul" doi. Fiabil. Adică fără loteria traficului. -
@fulgernc urmează și Focșani- Brăila 🙂
-
Pentru ca s-a tot pomenit: finantarea pana la Mircesti nu e o problema si nu a fost o problema. Alocarea bugetara nu e facuta pe sumele integrale pentru ca ani la rand au fost proiecte bugetate mai mult decat au cheltuit si au incurcat finantele; proiectele de autostrazi pe orice fel de fonduri externe (PNRR, SAFE) sunt complet acoperite bugetar.
Au fost proiecte bugetate si blocate de la semnare din cauza de contestatii cu anii. Au fost proiecte mult intarziate, gen Aktor pe A10. Cand se face legea bugetului trebuie identificate si asigurate surse de finantare pentru proiecte, si sa te imprumuti pentru proiecte care nu se fac atunci, ci mai tarziu sau doar partial, costa. In plus, se pot muta alocari bugetare de la un proiect intarziat la unul in avans, daca exista situatia respectiva. Din cauza asta ce scrie in buget nu e ce e disponibil per proiect.
-
Pentru ca s-a tot pomenit: finantarea pana la Mircesti nu e o problema si nu a fost o problema.
finantarea nu. alocarea bugetara ("show me the money") cand ai 9% deficit si tu trebuie sa aloci 5-10miliarde de lei anual in plus ca sa poata lucrarile fi terminate conform graficului de executie, pentru cei peste 800Km de autostrazi in lucru...DA. e o mare problema. iar astia vor si mariri de salarii/pensii/privilegii materiale...si vor si autostrazi. buba e ca nu incap toate intr-un deficit cerut a fi din ce in ce mai mic. si au picat alocarile bugetare la CNADNR...ca sa impace si capra si varza. au mers ONEST..cu fente...sa explodeze deficitul dupa rectificari, la finele anului cand nu mai are UE ce zice...eventual o mai mistifica putin prin hartii sa nu se vada prea rau 2022-2024. cand pui 900milioane de lei buget Focsani-Bacau (2025), nu va tine in fata instantei, de ce constructorul nu a constuit de 4miliarde cat ar fi trebuit.
in primul rand hai sa puna statul toti banii anual in buget, si daca nu construiesc, ii aratam cu degetul si ii dam afara. asa ar fi corect nu? iar daca sunt santiere parasite, primul lucru la care ar trebui sa ne uitam e...a bugetat statul ceva acolo anul asta?!! mana pe buget,urmariti banii..nu huuuoo catre constructori, lucru care e tentat sa faca oricine la prima privire.
nu exista nici un constructor cu o armata de 20mii de oameni care sa poata face 200km de autostrada pe an...cand tu ii pui buget 20%. din ce sa-i tina? promisiuni...lucrati voi...ca nu se stie ce guvern vine pana la toamna! :))
iar de alocarile care au incurcat finantele...nu inteleg ce spui...din tabele se vede cum in general s-au executat bugetele alocate si peste. am vazut la UMB parca taiere pe un lot intr-un an (2023 800mil executat 500milioane)..dar era ceva mic si probabil ca au fost in fapt mutari de fonduri de la N de bacau spre buzau-focsani unde li se indicase sa termine si necesitau miliarde nu sute de milioane. in general au fost mai mereu rectificari pozitive GROSOLANE 900miliane -> 3 miliarde (ASTA N-O INCURCA FINANTELE?!)....care atesta bugete insuficiente, facute pe genunchi si care nu au nici o legatura cu volumul de munca de executat.
-
Dacă PNRR nu va pica din alte motive /jaloane se va putea deconta din PNRR tot ce s-a făcut până la Săbăoani minus o corecție financiară dacă nu va fi deschis circulației. Eu așa am înțeles până acum. In acest caz nu se vor pierde "sute de milioane" cum se insinuează alarmist pe ici pe colo ci nu se vor câștiga câteva zeci poate. Dar speranța moare ultima... pe A1 este mai grav dar acolo cred că era asumat din capul locului.
-
-
Cu partidele care depun moțiunea de cenzura ,la guvernare ,eu dau pronostic ca se oprește tot. Mai vedem......
-
@Duta-C : Eu nu cred. Va fi un nou guvern in aceasi structura doar ca fara Bolojan care este si el foarte contestat in PNL.
Daca, insa, va fi un guvern PSD-AUR va urma un proces de innalbire a AUR pentru a deveni frecventabil extern, dupa model Georgia Meloni - Matteo Salvini. Salvini da din gura doar in politica interna a Italiei dar nu il vede nimeni in extern. Si este chiar ministrul transporturilor.
Toata lumea politica stie ca ne ducem dracului daca se taie fondurile UE pentru vreo boroboata. Cu noi nu vor fi cu manusi cum au fost cu Orban. Si toti ai nostri isi doresc liniste si pace.
-
Deja UDMR zice ca va face parte din guvern cu PSD dar fara AUR. La PNL lupta pentru presedinte se da intre Ciprian Ciucu si Hubert Thuma. Dar oricare ar castiga lupta interna in PNL vom avea guvern PSD-PNL-UDMR-Minoritati+dezertorii POT-SOS
Nu au nevoie de USR. -
@daniel22_22 mai vedem......
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare