A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
probabil sta asa de zeci sute de ani. a fost doar barbierit putin. nu cred ca are pb de stabilitate.
-
@daniel22_22 panta maxima sigura depinde de foarte multi factori care tin de tipul de sol: din ce e format, cat de comprimat este din punct de vedere geologic etc.
Fiecare tip de sol are un unghi natural de repaos sau de asezare. Adica unghiul maxim la care solul se aseaza natural fara sa alunece. Ori, daca te uiti stanga-dreapta, panta naturala (aka. unghiul de repaos) este foarte mare. Greu de caculat din filmare, dar este ceva de ordinul a 60° sau chiar mai mult. Deci solul suporta natural o panta abrupta.
De asta se fac sondaje geo inainte de lucrari, tocmai pentru a determina modul de comportare a solului pe timpul lucrarii si pe durata de viata a ei.
Ori daca te uiti in filmare, deasupra peretului, aproape de margine este un drum tehnologic, pe care circula basculante incarcate fara probleme. Deci sunt toate semnele ca vorbim de un sol foarte solid, care suporta astfel de pante
Apoi, dupa ce se termina constructia pilelor de la baza, oricum urmeaza ingroparea radierelor si, foarte probabil, refacerea pantei naturale a solului, pentru ca acela e unghiul natural. Poate chiar o torcretare sau o betonare ca la sferturile de con de la culeele pasajelor.
-
oamenii aia stiu ce fac, nu e prima oara cand toarna asa ceva pe asemenea teren
-
@Adrianb1 depinde unde merg cei care au fost la Bălcescu. Daca vin la Cleja, la 1 Iunie sunt toate pilele cu banchete ridicate.
Mai au de lucru mai mult de 2 saptamani la N Balcescu (se apuca de armat si betonat), nu au unde sa plece, iar peste 2 saptamani e aproape 1 iunie. Am zis ca la 1 iunie probabil au toate grinzile sus la N Balcescu, pana e armat nu au cum sa elibereze fierarii. La Cleja, Filipesti si podul peste Moldova fix de fierari e nevoie, asa ca o sa trebuiasca sa aleaga pe care se concentreaza ca sa deschida ceva la 31 august. Bine (pentru noi) ar fi fost sa deschida Adjud-Bacau la 1 iulie si lotul 1 (Filipesti) la 31 august cu pretul ramanerii mai mult in urma pe lotul 2 de la Roman, dar 1 iulie la Cleja deja pare improbabil.
Si vorbind de unde se duc cei de la Balcescu, cine face viaductul ala lung de la Margina pe A1? Deocamdata nu au nici grinzi fabricate, dar peste 2 luni ar trebui sa le aibe, cine armeaza si betoneaza acolo?
-
-
@Adrianb1 Tu cu cine te certi pe aici ca nu prea pricep? Dupa cum vezi pe toata lungimea autostrazii A7 , pana la Pascani se lucreaza secvential. Aia care fac pile si banchete la Balcescu o sa faca pile si banchete la podul peste Moldova si toate celelalte poduri pana la Pascani. Dupa cum vezi pe filmarile de pana acum nu au inceput sa ridice predale si nici armare si suprabetonare pe nici unde. Cred ca tactica UMB-ului este sa faca toate suprastructurile la nivel de grinzi dupa care echipele de fierari se reprofileaza pe predale si armare.
Cat o sa lucreze asa nu stiu, probabil ca pe la inceput de Iunie o sa vedem predale si armare.
Cei de la Balcescu au plecat deja, nu mai este decat o singura echipa care toarna suportii pt cuzineti, suporti care vor fi gata pana saptamana viitoare. Dupa cum vezi este o singura macara pe acolo si fara macara este cam complicat.
La Margina eu cred ca nu o sa vedem curand grinzi, pana muta fabrica, pana fabrica suficiente grinzi sa asigure un front de lucru serios nu vedem lucratori pe acolo. Fabrica de grinzi are muncitorii ei care sunt la Adjud acum, lucreaza pt A7 si vin la pachet. Si nu uita macaralele, este nevoie de patru macarale mari sa asigure incarcarea si descarcarea grinzilor pe trailere.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare