A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@Azrael probabil sunt la Cleja majoritatea momentan...se vor întoarce
-
Posibil să fie în săptămâna liberă. Dar ca să nu apară scandal și ca să eficientizeze activitățile critice, au preferat să dea drumul la 50% din personal și ceilalți au liber sapt viitoare.
-
@vancouver Pe A3 sunt în săptămâna liberă. Pe A0 am văzut că sunt niște băieți care montează panouri, dar este posibil să fie subcontractori.
Până la urmă, și oamenii aceștia nu sunt roboți. Deja au un program lung în săptămânile în care lucrează.
E clar că se încearcă să se avanseze cât mai repede, iar anul acesta ajungem deja cel puțin până la Săbăoani.@azrael , am văzut și eu cum au plecat din pușcă. Este una dintre cele patru structuri mai lungi: Cleja, Bălcescu, aici și peste râul Moldova.
Ca să îți dai seama de progres, trebuie să te uiți pe toate cele trei loturi, ca să vezi ce s-a mai întâmplat. -
@mike_us mi se pare foarte potrivit programul de lucru de la UMB 3 saptamani de lucru + 1 saptamana de odihna.
Iar daca ar aduce niste contractori pentru lucrarile ce nu tin de core business, cred ca avansul sustinut se mentine. -
-
-
@JohnDoe Cred că, de fapt, se lucrează deja 4(lucru) + 1(odihna), ceea ce este și mai greu — și probabil suficient. Cred că au deja contractori acolo unde trebuie.
Eu aș zice că, înainte să le spunem câți contractori să angajeze sau ce program de lucru să aibă, ar trebui să rezolvăm mai întâi câteva probleme de bază:- Să alocăm, încă de la începutul anului, bugete suficiente pentru proiectele pe care vrem să le terminăm.
- Să simplificăm facturile și să reducem timpul de plată.
- Să terminăm toate relocările cu luni bune înainte ca lucrările să ajungă efectiv în teren.
Pe A7 este mai mult decât un avans susținut.
Să preiei trei loturi la 40% și să le termini în 6–9 luni (martie – septembrie/decembrie) este deja un ritm extrem de rapid.
Problema este că presa și influencerii reușesc să modifice percepția publică.
Și, cum în România nu gândim în cifre și logică, ci în emoții, așteptările devin complet nerealiste.La intrarea României în UE, în 2007, aveam 261 km de autostradă.
În 2022 ajunsesem la 994 km.
Altfel spus, 733 km în 16 ani de UE — o „super impresionantă” medie de 45 km/an.
Cu un an record, în 2021, de doar 29 km.
2024: 200 km, 2025: 143 km, 2026: foarte probabil peste 200 km din nou
Adică aproximativ 550 km în 3 ani. Încă un an de genul acesta și, în 4 ani, vom face mai mult decât s-a făcut în 16 ani.Deci mediul privat a reușit o performanță uluitoare: a scalat foarte rapid numărul de kilometri construiți, și asta în condițiile în care plățile nu au ținut întotdeauna pasul.
În aceste condiții, ca să convingi populația că NU avem capacitate de construcție, trebuie să ignori complet cifrele și să vinzi doar emoție, frustrare și propagandă.
Iar asta nu se vinde pentru că nu știu ce influencer a dormit prost într-o noapte.
Sunt în joc foarte mulți bani, foarte multe interese și există o luptă oarbă între partide pentru cine pune mâna pe ce. -
Chestia cu capacitatea a devenit un fel de psihoză. Ptr ei. Din păcate. L-am văzut pe d-l Ciurea , la emisiunea Drumurile noastre. De săptămâna trecută , cred. Ce a susținut acolo , nu mai ține de argumente. Ci , e un fel de luptă oarbă. Politic clar.
Din păcate , și o spun cu regret , ei îmi subțiază enorm ctedibilitatea pe care o dau eu ..la nivel personal USR-ului. Nu aș vrea să deschid subiecte politice , dar nu am cum să ocolesc. Eu îi apreciez în activitate , atât pe d-na Buzoianu , cât și pe d-l Miruță(care mai și greșește uneori. Câteodată ptr că se și grăbește. Și , pripeala e mama deciziilor ce pot fi greșite. Dar , în general îl apreciez , ptr că ..cine nu greșește câteodată?? Cine nu încearcă să schimbe ceva ) .
Dar când aud declarații ale lui Horațiu Cozma ..pur și simplu mi se ridică părul pe mâini. Că pe cap nu am.
Genul acesta de declarații ..sunt hate pur. Nu există explicație. La fel și în cazul d-lui Ciurea.D-l Horațiu Cozma , dacă avea decența necesară , nu mai făcea nici un fel de declarație , după gafele din trecut. Ptr că arată că au setup mental de mici dictatori ..care nu ascultă măcar părerea unor ingineri. Au un fix pe anumiți antreprenori , anumite autorități ..și nu contează situațiile. Ptr ei ..e ca în acel paragraf referitor la război ...."adevărul e prima victimă în orice conflict"( cine e intersat să găsească substratul acestei sintagme , ar vedea cțt adevăr există . Ptr că orice conflict ..e radicalizare).
În cazul disputei între CNAIR și CNIR , toți putem fi de acord , că în linii mari se dorea o schimbare. Chestia cu schimbarea din pix ..de azi , pe mâine , pe mine nu mă convinge. Tranziția trebuia făcută gradual , etapizat. În nici un caz ..să arunci dintr-o parte în alta contracte ce trebuie să fie semnate ..în valoare de multe miliarde. Ce e asta??? Nu ajung contractele unde trebuie???
-
Cred că este minivacanță la UMB. Din DN2 și centura Bacău am putut vedea însă unele progrese frumoase față de ultimele filmări 🙂
-
@fulgernc Pe PUM, acum 3–4 ani, mulți visau la 100 km/an, iar 150 km/an părea aproape imposibil. Media României era de aproximativ 40 km/an, ceea ce însemna încă 40 de ani până la o rețea decentă.
Acum suntem spre al treilea an consecutiv cu 150 km sau mai mult, cu o medie de peste 180 km/an. La sfârșitul anului vom avea peste 1.600 km de autostradă și drum expres, cu posibilitatea ca între 2024 și 2027, adică în doar patru ani, să construim mai mult decât în primii 16 ani de apartenență la UE! Și să terminăm tot ce este prioritar în următorii 4, hai 5 ani.
Cum poate un singur om să convingă atât de mulți că „se construiește greu”, când cifrele arată exact opusul? Mai ales când se vede că, în ultimii doi ani, A7 a avansat fantastic, am terminat DEx12, iar A0 este pe final. Hai, îi păcălești în 2024, când lucrurile erau mai puțin clare. Dar merge și în 2026?
Și mie declarațiile domnului Cosma îmi provoacă anumite reacții, doar că am o părere formată despre el de acum câțiva ani, de când citeam PUM, iar faptele îmi arată că l-am judecat bine. Cred însă că greșești când spui că „nu există explicație” în cazul declarațiilor domnilor Cosma/Ciurea. Obiectivul lor principal nu este nici educarea celor pasionați de infrastructură, nici rezolvarea problemelor din infrastructură, ci preluarea controlului asupra Ministerului Transporturilor de către grupul lor. Primul obiectiv nu aduce niciun câștig financiar; al doilea este despre multe milioane de euro. În momentul în care înțelegi asta, o să vezi că declarațiile, încrâncenarea și lupta lor continuă au explicații foarte logice.
Lupta CNAIR–CNIR arată clar că am intrat într-o etapă în care mănușile sunt scoase: este pe viață și pe moarte. România este o halcă de carne pe care găștile se bat fără să se mai ascundă. Încearcă să faci și tu o mică socoteală: care este suma contractelor de autostradă aflate în derulare și ce ar însemna să intre la echipa ta 1% din ele( probabil că procentul real e mai mare). Nu este ciudat că un ministru interimar, dintr-un guvern demis de Parlament, pe ultima sută de metri, vrea să mute contracte de miliarde? Asta după ce a semnat destinația altor multe miliarde din SAFE?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare