Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.8k Mesaje 122 Posters 1.3m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • A Conectat
      Azrael @daniel22_22
      ultima editare de

probabil sta asa de zeci sute de ani. a fost doar barbierit putin. nu cred ca are pb de stabilitate.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
      • M Deconectat
        mihai @daniel22_22
        ultima editare de mihai

@daniel22_22 panta maxima sigura depinde de foarte multi factori care tin de tipul de sol: din ce e format, cat de comprimat este din punct de vedere geologic etc.

Fiecare tip de sol are un unghi natural de repaos sau de asezare. Adica unghiul maxim la care solul se aseaza natural fara sa alunece. Ori, daca te uiti stanga-dreapta, panta naturala (aka. unghiul de repaos) este foarte mare. Greu de caculat din filmare, dar este ceva de ordinul a 60° sau chiar mai mult. Deci solul suporta natural o panta abrupta.

De asta se fac sondaje geo inainte de lucrari, tocmai pentru a determina modul de comportare a solului pe timpul lucrarii si pe durata de viata a ei.

Ori daca te uiti in filmare, deasupra peretului, aproape de margine este un drum tehnologic, pe care circula basculante incarcate fara probleme. Deci sunt toate semnele ca vorbim de un sol foarte solid, care suporta astfel de pante

Apoi, dupa ce se termina constructia pilelor de la baza, oricum urmeaza ingroparea radierelor si, foarte probabil, refacerea pantei naturale a solului, pentru ca acela e unghiul natural. Poate chiar o torcretare sau o betonare ca la sferturile de con de la culeele pasajelor.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
        • R Deconectat
          raduMare
          ultima editare de

oamenii aia stiu ce fac, nu e prima oara cand toarna asa ceva pe asemenea teren

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
          • A Deconectat
            Adrianb1 @Iulian
            ultima editare de

@Iulian said:

@Adrianb1 depinde unde merg cei care au fost la Bălcescu. Daca vin la Cleja, la 1 Iunie sunt toate pilele cu banchete ridicate.

Mai au de lucru mai mult de 2 saptamani la N Balcescu (se apuca de armat si betonat), nu au unde sa plece, iar peste 2 saptamani e aproape 1 iunie. Am zis ca la 1 iunie probabil au toate grinzile sus la N Balcescu, pana e armat nu au cum sa elibereze fierarii. La Cleja, Filipesti si podul peste Moldova fix de fierari e nevoie, asa ca o sa trebuiasca sa aleaga pe care se concentreaza ca sa deschida ceva la 31 august. Bine (pentru noi) ar fi fost sa deschida Adjud-Bacau la 1 iulie si lotul 1 (Filipesti) la 31 august cu pretul ramanerii mai mult in urma pe lotul 2 de la Roman, dar 1 iulie la Cleja deja pare improbabil.

Si vorbind de unde se duc cei de la Balcescu, cine face viaductul ala lung de la Margina pe A1? Deocamdata nu au nici grinzi fabricate, dar peste 2 luni ar trebui sa le aibe, cine armeaza si betoneaza acolo?

I M 2 Replies Last reply Răspunde Citează 1
            • EmericE Deconectat
              Emeric
              ultima editare de

Bacău Nord - Filipești I 13 Mai 2026 I Secțiunea Bacău - Pașcani I Lotul Săucești - Trifești Târg
              1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
              • I Deconectat
                Iulian @Adrianb1
                ultima editare de

@Adrianb1 Tu cu cine te certi pe aici ca nu prea pricep? Dupa cum vezi pe toata lungimea autostrazii A7 , pana la Pascani se lucreaza secvential. Aia care fac pile si banchete la Balcescu o sa faca pile si banchete la podul peste Moldova si toate celelalte poduri pana la Pascani. Dupa cum vezi pe filmarile de pana acum nu au inceput sa ridice predale si nici armare si suprabetonare pe nici unde. Cred ca tactica UMB-ului este sa faca toate suprastructurile la nivel de grinzi dupa care echipele de fierari se reprofileaza pe predale si armare.
                Cat o sa lucreze asa nu stiu, probabil ca pe la inceput de Iunie o sa vedem predale si armare.
                Cei de la Balcescu au plecat deja, nu mai este decat o singura echipa care toarna suportii pt cuzineti, suporti care vor fi gata pana saptamana viitoare. Dupa cum vezi este o singura macara pe acolo si fara macara este cam complicat.
                La Margina eu cred ca nu o sa vedem curand grinzi, pana muta fabrica, pana fabrica suficiente grinzi sa asigure un front de lucru serios nu vedem lucratori pe acolo. Fabrica de grinzi are muncitorii ei care sunt la Adjud acum, lucreaza pt A7 si vin la pachet. Si nu uita macaralele, este nevoie de patru macarale mari sa asigure incarcarea si descarcarea grinzilor pe trailere.

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                • A Deconectat
                  Adrianb1 @Iulian
                  ultima editare de

@Iulian said:

@Adrianb1 Tu cu cine te certi pe aici ca nu prea pricep?

Eu nu ma cert cu nimeni.

@Iulian said:
                  Dupa cum vezi pe toata lungimea autostrazii A7 , pana la Pascani se lucreaza secvential. Aia care fac pile si banchete la Balcescu o sa faca pile si banchete la podul peste Moldova si toate celelalte poduri pana la Pascani. Dupa cum vezi pe filmarile de pana acum nu au inceput sa ridice predale si nici armare si suprabetonare pe nici unde. Cred ca tactica UMB-ului este sa faca toate suprastructurile la nivel de grinzi dupa care echipele de fierari se reprofileaza pe predale si armare.

Deci spui ca pana nu termina toate pilele si banchetele pana la Pascani nu se apuca de predale si armat?

@Iulian said:
                  Cat o sa lucreze asa nu stiu, probabil ca pe la inceput de Iunie o sa vedem predale si armare.

Deci pana la inceput de iunie termina toate pilele si bachetele pana la Pascani si se apuca de predale? Asta ai spus mai sus.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                  • vancouverV Conectat
                    vancouver
                    ultima editare de

FILIPEȘTI - TRIFEȘTI I 13 Mai 2026 I Secțiunea Bacău - Pașcani I Lotul 1 Săucești - Trifești Târg

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
                    • Duta CD Deconectat
                      Duta C
                      ultima editare de

Pfffffff...mult mai e de muncă ....structurile alea parcă nu se mai termină doar când zbori cu drona dar să stai să robotești la ele!

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                      • A Deconectat
                        Azzl @Duta C
                        ultima editare de

@Duta-C acum ce asteptari ai si tu? O idee iti faci de la o luna la alta. Zic si eu…

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                        • M Conectat
                          mike_us @Adrianb1
                          ultima editare de mike_us

@Adrianb1 said:

Margina

La Margina, partea grea este tunelul, care, eu zic, nu are cum să fie gata înainte de vara lui 2027. Acum, știu că partea politică a tot repetat 2026, dar așa fac politicienii. Deci timp să armeze grinzile acolo mai este.

Eu zic că @iulian are dreptate: lucrează secvențial, iar echipele care pun fundații, de exemplu, vor fi mutate de pe un loc pe altul. Fiind multe structuri mici și medii, sunt foarte importante planificarea și sincronizarea mai multor echipe. Poate din exterior pare haos, dar e un haos bine organizat.
                          Anul acesta mobilizarea a fost foarte bună și, mie personal, mi se pare că se mișcă foarte bine.

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                          • A Deconectat
                            Azzl
                            ultima editare de

AUTOSTRADA A7 Bacău - Pașcani | Lucrări zona Roman 13.05.2026
                            1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
                            • A Deconectat
                              Adrianb1 @mike_us
                              ultima editare de

@mike_us said:

Eu zic că @iulian are dreptate: lucrează secvențial, ...

Explica-mi si mie cum termina toate pilele si bachetele pana la Pascani in 2 saptamani. Eu nu inteleg.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                              • A Conectat
                                Azrael
                                ultima editare de Azrael

din pacate..din toamna incoace vremea nu vrea sa se mai linisteasca.

8.1K views · 44 reactions | Vijeliile și ploile torențiale blochează...

8.1K views · 44 reactions | Vijeliile și ploile torențiale blochează...

Vijeliile și ploile torențiale blochează activitatea în șantiere! Imagini din șantierele de pe A7 ( Autostrada Moldovei) unde utilajele nu pot intra pe mai multe sectoare aflate în construcție. #CNAIR

apropo, am trecut in weekend pe A7 centura Focsani, cea mai jalnica zona din tot A7 aflat in trafic (trebuie sa recunoatem, si aici focsanenii cred ca primesc inapoi costul cocoasei, au vrut departe sa nu fie deranjati, pe timp si bani irositi in trafic, dar ghinion au primit valuri :) ). erau niste fisuri longitudinale, sens spre B, cred eu..urate pentru viitor. erau date cu smoala. cred ca se vor adanci, banuiala mea fiind ca sunt bube la terasament in zonele alea. poate si accentuate de la ploile din ultima vreme.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                • M Conectat
                                  mike_us @Adrianb1
                                  ultima editare de mike_us

@Adrianb1 said:

@mike_us said:

Eu zic că @iulian are dreptate: lucrează secvențial, ...

Explica-mi si mie cum termina toate pilele si bachetele pana la Pascani in 2 saptamani. Eu nu inteleg.

Dacă citești mesajul meu, ți-am răspuns că la Margina încă mai este până la grinzi și că 2026, ca termen, este doar PR.
                                  Nu cred că am menționat Pașcani, deoarece deocamdată discutam despre Răcăciuni - Bacău – Roman; asta este prioritatea.
                                  Nici nu cred că am zis nicăieri de banchete 100% până la 1 iunie în mesajul meu.

Hai să fim mai îngăduitori unii cu alții. Eu nu mai trăiesc în România de ceva vreme, dar de fiecare dată când revin mi se pare că, din motive greu de înțeles, suntem într-un fel de război civil.
                                  Și asta chiar nu ne face bine.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                                  • First post
                                    Last post