Cârcoteala de pe drum
-
mertane, bemveuri... masini bune in Romania!

-
Cum poate să sofeze cu piciorul afară? Ori e contorsionist ori e cu volan pe dreapta, că altfel nu văd.
Și eu sofez ascuns de stâlpul B cu scaunul dat la mult în spate( dar spatele drept) dar asta e din cauză că sunt cam voluminos și masina a fost proiectată pentru japonezi iar centura de abia ma ajunge
-
@Flo87 cutie automata. Tine piciorul acolo ca sa fie sigur ca nu apasa frana cu stangul :).
-
@Azzl sa stii ca nu e o idee rea
mai ales ca o s ainceapa sa ajunga din ce in ce mai multe masini cu cutie automata in Romania. 
-
Camioanele alea de pe podul de la Cleja or fi încărcate sau sunt fake ? @leo-ph : ce zic băieții de dincolo?
-
Camioanele alea de pe podul de la Cleja or fi încărcate sau sunt fake ? @leo-ph : ce zic băieții de dincolo?
Ce să zică, după ce s-au prăbușit podul peste Buzău, pasajul Cleja etc pentru că au fost făcute prea repede acum cedează și terasamentul la Bacău Nord despre care încă se mai speră că nu va fi gata la timp

Totodată intervenția Nurol lpe A7 la terasamente este trecută la strict secret, subiect interzis etc....

-
@Iulian intreaba-i singur daca esti asa de curios
-
Totodată intervenția Nurol lpe A7 a terasamente este trecută la strict secret, subiect interzis etc....
Narativul e acum schimbat doar ca s-au pierdut bani ca nu e gata conform "contractului initial"...
Sporadic mai spera cate unul ca la A0 nord sa cada terasamentul ca si acolo a fost "buleala"

Oricum felicitari muncitorilo, inginerilor si tuturor ca au aratat ca se poate construi in Romania intr-un astfel de ritm...
-
@Iulian intreaba-i singur daca esti asa de curios
Numele și numărul celor care pot pune întrebări este atent controlat Kremlin style. Întrebările care ies din linia trasată de liderul suprem al partidului se soldează cu block, ban, surghiun

Nu prea poți spune că nu este așa , acolo ești aplaudac sau nu mai ești
-
@snake69fast care este treaba ta? nu poti sa dormi la noapte daca nu stii?
-
@snake69fast pe buna dreptate. Am incercat acum 2 ani sa scriu primul mesaj acolo pe forum. Se insinua ca pilonii de la podul peste Siret de la DEx6 vor fi de 80 metri. Am spus ca am gasit pe o schita publicata de Raducu pe youtube ca inaltimea pilonilor ar fi in jur de 50 si ceva de metri. Si am intrebat care este pana la urma inaltimea corecta . Doar ca primul mesaj pe forum nu se publica automat, trebuia sa primesti un accept de la un moderator. Mesajul meu nu a mai aparut pe forum, dar la nici o ora dupa, Ciurea publica exact aceeasi intrebare pe care o pusesem eu initial.
-
@Claudiu1 bun asa.

-
In comparatie cu succesurile incontenstabile reazilate in exercitiile financiare anterioare. Cu totii am citit presupun titlurile astea. Pacat ca scandalul si tragediile artificiale vand asa de bine in tara in care nu se produce nimic, dezastru si incompetenti. In fine.
-
@mihai
In zona mea toate proiectele majore au avut câte o bubă. Depășiri de cost, termene nerespectate, calitate îndoielnică. Și au existat și accidente mortale.
Pentru că este unul din subiectele de discuție in Romania, dau exemplul unui pod hobanat: Golden Ears Bridge. S-a depășit costul cu 1/3 (808 mil. față de 600). Termenul inițial a fost de 1.5 ani, dar s-a realizat in 2.5. Informația asta a dispărut între timp de pe net. E adevărat că au descoperit nu-știu-ce site arheologic, dar se putea lucra destul de mult pe lângă el. Calitatea pare OK.
Daca doriți un "horror story", căutați "North Shore Wastewater Treatment Plant Acciona". Cred că Acciona a lucrat și prin România.
Construcțiile nu sunt farmacie. Sunt o mulțime de variabile care pot face lucrurile să meargă rău.
Este un lucru care mă deranjează foarte tare aici: se minte. Acum niște ani au spus ca doua poduri sunt aduse la zi pentru seismicitate. De fapt le-au demolat și reconstruit pentru a face loc pe sub ele unei linii de metrou. -
@mihai Salut ! Ai punctat foarte bine, nu putem asista la delirul acestui neica-nimeni, comentator si chibit, expert doar in a da ban celor care nu sunt de acord cu lumina ce-o primeste (pare ca este de culoare rosie....). Mai rau este ca a capatat oarece notorietate si este un "tool" bun de folosit pentru anumite jocuri politice. As merge mai departe si l-as intreba la el pe plantatie, dpdv strategic, ce prefera ? O companie care se chinuie aproape 2 ani sa finalizeze 14 km de autostrada iar in primul an demolam sa reconstruim (L3 Pl-Bz) sau un partener care livreaza la 80% volum contractat, dar sigur (care este de 17 ori mai mare ca lungime si superior ca si grad de complexitate) ? Sau o asociere bulgaro-romana ce s-a chinuit in acelasi fel ? Sunt nou pe forum, poate ca sunt prea acid, dar albul nu este negru.
-
Este normal sa existe oameni cinici care sa critice diverse aspecte ale proiectelor atunci cand nu merge totul snur. Asa este societatea, cu pareri impartite.
Ce este totusi anormal este ca desi trendul de constructii in autostrazi a fost unul pozitiv in ultimul deceniu, nivelul de hate a crescut direct proporțional cu acest trend, în loc să scadă, așa cum ar fi fost de așteptat. A ajuns in aceeasi nota cu alte subiecte care au fost denaturate politic si uitati unde am ajuns. Când albul devine negru și negrul devine alb, devine foarte greu să mai progresăm ca societate.
-
Apropos de "termenul contractual " anul trecut prin decembrie un utilizator/membru al forumului PUM întrebase CNAIR despre termenele actualizate la acea vreme pentru toate loturile din A7 și a publicat pe acel forum răspunsul. Probabil situația încă s-a mai schimbat de atunci. Ar putea cineva de pe acest forum sau un ONG să repete acest demers? Mai mult ar putea întreba motivul fiecărei extensii acordate? Un răspuns cât mai amănunțit ar lăsa spațiu mai mic pentru speculații

-
Presa caută scandal și mizerie. Ciurea asta "livrează". Eu nu sunt de acord cu Vancouver...și cu ce susține Ciurea, că UMB s-a întins prea mult, ci că statul s-a întins prea mult și nu a avut cu ce-și plati șantierele, limitat fiind de deficitul bugetar...și aruncatul cu bani împrumutați in diverse alte lucruri (pensii, salarii, Anghel Saligny și PNDR). asta arata cifrele, matematica bugetara nu arata ca statul a pus banii pentru lucrari ci ca a tras frana lucrarilor prin bugetele alocate. si vedem ca PSD cand nu mai e la taiat panglici, e gata sa renunte la jalonul de 770milioane euro...pentru a salva bugetarimea. de aceea cine a facut bugetul probabil a luat in calcul si situatiile astea si de aia nu au fost bugetate santierele ce erau pe grant PNRR in totalitate cum era firesc. nu pica la intelegere politrucii pe jaloane, se duce grantul...creste deficitul..deci ia sa o lasam noi mai moale, ca sa nu ne ardem prea rau.
-
@Azrael
Părerea mea este ca intre stat si UMB a existat un "blat". Si unul si celălalt au fost conștienți de limitele proprii și ale partenerului de afaceri. Evident că nu îmi pot argumenta părerea. Am văzut însă câteva clipuri în care se sprijineau reciproc. Pe vremea lui Cuc, era respectivul pe șantier și unul în salopetă de UMB îi turna gogoși privind finalizarea dealului cu lilieci; Era evident pentru oricine care urmărise cât de cât progresul că termenul respectiv era imposibil. Apoi a fost mai de curând un clip cu domnul Umbrărescu într-o mașină cu in individ (cred că ministrul transporturilor de atunci) în care ultimul întreba dacă Bacău-Pașcani va fi gata la 31 August; se vedea în limbajul corpului domnului Umbrăreîscu cât era de neconfortabil.
Eu înțeleg poziția UMB: dacă nu mai ai de lucru și dai afară deodată 2000 de oameni, capeți o reputație de nu te mai speli cu 7 ape.
In ce îl privește pe Ciurea, omul are o agendă politică. Promovează anumiți oameni. Pe vremea lui Drulă am spus pe pum anumite adevăruri neconfortabile despre respectivul (fapte, nu păreri) și am fost cenzurat. O anumită formațiune politică încearcă să ia sub control MT. Și le-a cam mers în ultima vreme. Sunt foarte curios din ce trăiește acest Ciurea. Din miloaga de pe pum? Și BTW, am văzut un comentariu din care se subînțelegea că va contracta CNIR filmări de loturi cu pro infrastructura. Deh, o mână spală pe alta. Om trăi și om vedea! -
Și BTW, am văzut un comentariu din care se subînțelegea că va contracta CNIR filmări de loturi cu pro infrastructura. Deh, o mână spală pe alta. Om trăi și om vedea!
Dacă se dovedește așa ceva ...voi spune precum d-l Băsescu:
..tot ce urez CNIR e să aibă viață scurtă.Sper să fie un doar un zvon. Instituțiile statului au niște obligații ptr a contracta servicii. Și servicii de genul , și le pot asigura ei singuri.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare