Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

Cârcoteala de pe drum

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI
    336 Mesaje 41 Posters 19.5k Vizualizări 1 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • S Deconectat
      snake69fast
      ultima editare de snake69fast

https://cursdeguvernare.ro/pnrr-finantare-autostrazi-infrastructura-feroviar-explicatii-minister-transporturi.html

https://www.europafm.ro/directorul-cnair-lamuriri-despre-tronsoanele-din-a7-si-a8-scoase-din-pnrr-vor-fi-finantate-cel-mai-probabil-din-programul-de-transport-fiind-incluse-ulterior/

https://arenaconstruct.ro/constructorii-de-autostrazi-incetinesc-ritmul-lucrarilor-in-lipsa-fondurilor-alocate-de-la-guvern/

https://arenaconstruct.ro/autostrada-moldovei-a7-constructorul-va-fi-platit-lunar-ca-sa-poata-respecta-termenul-pnrr/

https://www.euronews.ro/articole/ministrul-de-finante-despre-fondurile-pentru-lucrarile-la-autostrada-moldovei-sun

mai 22

Bolojan, despre PNRR: Am constatat că există întârzieri de plată şi, fără să ne plătim constructorii cât mai repede, e greu de presupus că vor avea capacitatea financiară să lucreze susţinut, încât...

Bolojan, despre PNRR: Am constatat că există întârzieri de plată şi, fără să ne plătim constructorii cât mai repede, e greu de presupus că vor avea capacitatea financiară să lucreze susţinut, încât...

Premierul interimar Ilie Bolojan a afirmat, vineri, că a constatat că există întârzieri de plată în unele proiecte PNRR şi a explicat că, dacă nu vor fi plătiţi cât mai repede constructorii, atunci este greu de presupus că vor avea capacitate financiară să lucreze susţinut pentru ca aceste proiecte...

https://arenaconstruct.ro/autostrada-a7-moldovei-statul-mai-are-de-platit-circa-6-mld-lei-pentru-loturile-finantate-prin-pnrr/

Etc...

Se poate urmări degringolada dintre ministere în iulie 2025, problemele fiind identificate din 2023, recunoașterea de către primul ministru, ministrul de finanțe etc că au fost probleme cu bugetarea lucrărilor și cu plățile. Dacă nici ei nu știu atunci mai bine transferăm guvernul pe forumuri... Este clar că toți constructorii care mai doreau să rămână pe piață au lucrat și au facturat în tandem cu indicațiile autorităților care aveau o anumită țintă bugetară, altă variantă era lucrul și facturarea în continuare peste capacitatea de plată a statului, procese ,scandal, stagnare... Se aduce în discutie și despre A8 termenul conservare ceea ce vedem că s-a și întâmplat. Mai erau multe link-uri cu afirmații de același tip și mai recente , nu avea rost să mă repet, mie unul mi se pare suficient și atât cât să accept că s-a lucrat după buget de la bună început. Rogopul curat este rezultatul discuțiilor amiabile prealabile dintre stat și constructor dar nu acoperă în realitate toate "problemele cu plățile" care derivă din alocarea bugetară insuficientă pentru scopul final propus.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 8
      • A Deconectat
        Azrael @Azrael
        ultima editare de Azrael

Azrael said:
        eu nu stiu,te poti inchipui patron/manager de firma care sa ai contract cu cnadnr si sa iesi sa dai in gat "omerta"?! doar daca esti isus hristos :)

ori faci cum spunem noi si suntem toti baieti cuminti, ori suntem golani

Stefan Etves

Stefan Etves

Omerta CNAIR! Am intrat în posesia unui document parafat de Cristian Pistol, șeful CNAIR, act prin care pune în vedere unui constructor să nu mai vorbească cu presa. Pare un act conceput în...

T 1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
        • T Deconectat
          trismegistul @Azrael
          ultima editare de

Horațiu Cosma e la Etves la B1, continua războiul cu Pistoi

Duta CD 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
          • Duta CD Deconectat
            Duta C @trismegistul
            ultima editare de

@trismegistul Păi e diferență mare între Dl Pistol si HC. Mare de tot .

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
            • A Deconectat
              Azzl
              ultima editare de

Pana si Comisia Europeana accepta modificare PNRR doar sa iasa Umbrarescu cu fata curata :)))

Carmen Radu  /  iun. 19

Ministrul Dragoș Pîslaru: Am finalizat pozitiv ultima renegociere a PNRR. România păstrează un PNRR de peste 20 de miliarde de euro

Ministrul Dragoș Pîslaru: Am finalizat pozitiv ultima renegociere a PNRR. România păstrează un PNRR de peste 20 de miliarde de euro

Ministrul interimar al Proiectelor Europene Dragoș Pîslaru a anunțat vineri că România a finalizat pozitiv negocierile tehnice cu Comisia Europeană privind ultima modificare de PNRR, iar în urma acestora țara noastră păstrează un PNRR cu o valoare de peste 20 de miliarde de euro și menține integral...

Duta CD 1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
              • daniel22_22D Deconectat
                daniel22_22
                ultima editare de

Știam eu ca Ursula și Dorinel sunt vorbiți ;))

1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                • Duta CD Deconectat
                  Duta C @Azzl
                  ultima editare de

@Azzl Mare om ministru acesta.....nu ca Grinda si alti covrigari.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                  • daniel22_22D Deconectat
                    daniel22_22
                    ultima editare de

Cică Pistol apare pe lista lui Vestea ca ministru al Transporturilor

Duta CD 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                    • Duta CD Deconectat
                      Duta C @daniel22_22
                      ultima editare de

@daniel22_22 Asa am văzut si eu...nu e deloc surpriză.....vai de țara asta.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                      • F Deconectat
                        fulgernc
                        ultima editare de

Pe mine nu mă preocupă persoana în sine.
                        Pe mine mă preocupă principiul.
                        Ptr că transporturile ..nu sunt numai "drumuri". Sunt de acord că , ptr încă trei-patru ani , aici va fi hei-rupul. La drumuri.

Dar transporturile mai înseamnă ...feroviar(pe partea de terestru) , aerian și naval.
                        Navalul e uitat cu desăvârșire. Nici nu mai îmi amintesc când vedeam faimoasele "șalupe" pe schiuri (concepute și fabricate în RO) ...trecând în viteză pe Dunăre , la Galați. Sau când aveam curse regulate de pasageri , spre sate din zona Deltei. În ziua de azi ...mai avem o "tărtăreață" cumpărată de consiliul județean ..care face curse de agrement. Strategie ??? Zero barat.
                        Aerianul ...merge din inerție. Noroc că e un domeniu cu "amprentă" privată mare. Că dacă era după companiile statului ..eram varză(scuzați expresia).

Feroviarul ...notă aparte între transporturile terestre??? Tocmai am pus un link pe skycraper. Inaugurata linie Elizabeth ..în M Britanie , în zona Londra(o zonă deja dezvoltată dpdv feroviar ..mai ales commute) ,a produs un efect așteptat(de mine , cel puțin). Imaginați-vă zona București(unica în Ro. Poate 2-3 s-ar mai preta , dar nu după criterii "baronistice". Politruceală cu influență la centru ...ptr "prioritizare") ...care nu are ..un trafic "comutte" propriu zis. El , așa cum era , în perioada comunistă , a fost desființat(dovada e Basarab , care e inexistent , și restul stațiilor în paragină. Băneasa , Progresul , etc). Ce influență ar avea.

Eu am mai spus , prioritatea zero ptr pasageri , ar trebui să fie radiala 0 pe sub București. Te costă 3 miliarde??? Ok . În alea ai deja câteva stații incluse , un gât de sticlă major(cel mai mare . Mai mare decât anumite traversări) rezolvat , certitudinea unui impact major(cea mai populată zonă a țării ..cu cea mai puternică mobilitate) , certitudinea unui ROI bun. Probabil cel mai bun din toate opțiunile existente.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                        • First post
                          Last post