Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    2.8k Mesaje 101 Posters 936.4k Vizualizări 11 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Deconectat
      mike_us @vm75
      ultima editare de mike_us

@vm75
      Din ultima filmare a lui @SkyScraper-Ro vedem că deja s-au mutat cu munca la structuri la nord de Adjud.
      Putem spera că au ajuns și la nord de Răcăciuni — o să vedem în următoarele filmări, până la sfârșitul anului.
      Eu văd situația un pic mai nuanțat:

1. La PNRR nu e un da sau nu binar.
        Avem 5 loturi finanțate, în valoare totală de 9,4 miliarde lei.
        Dacă se finalizează doar cele 3 loturi de pe Focșani–Bacău (unde șansele sunt aproape de 100%), deja absorbim în jur de 70% din bani.
        Dacă adăugăm și lotul 1 din Bacău–Pașcani, ajungem spre 86%.

2. @vancouver spunea că dacă un lot nu e finalizat, pierdem doar procentul neexecutat.
        Nu am găsit o confirmare oficială, dar dacă așa funcționează, asta crește și mai mult procentul real de absorbție.
        Mi se pare ciudat că niciun jurnalist nu a întrebat clar dacă banii se încasează proporțional cu lucrările efectuate sau dacă e totul sau nimic.

3. Sunt șanse mari ca 1–3 luni de întârziere să poată fi negociate.
        Și cred că trebuie negociate — nu vom fi singura țară care va cere o prelungire.
        Să nu uităm că și componenta de granturi din PNRR a fost renegociată; nu ar fi deloc o premieră.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
      • First post
        Last post