A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Am văzut si eu reel-ul.
Sper ca HC s-a maturizat si a terminat cu prostiile.
HC împreună cu Drulă, doamna Ioniță au făcut treaba bună la MT. Bine, de la Bode a început sa se miște treaba.
Monarhul ,cred ca e pe perfuzie. E terminat. Supuși, la fel. Probabil, dau cu tămâie pe www......ro
Umbrescu dacă vrea poate termina in 8 luni pana la Pascani. E greu tare dar poate. -
Lăsați-l pe monarh să-și vadă de ale lui. Băgându-l în seamă îi dați importanță.
-
Pai până la urmă termină sau nu termina până la Sabaoani in termenul PNRR? Că parcă până acum 4 zile era gata, acum a reînviat și nu au trecut 40 de zile...
-
@Iulian Nu.
-
-
@Iulian Probabil daca subcontracta ceva pe la structuri era mai inaintat ! Eu de asta spun ca daca vrea termina.....acum fiecare cu calculele lui! Numai podetele alea casetate mananca mult timp si oameni ca sunt multe si migaloase....
-
@vancouver Ai ți tu dreptatea ta.....
-
Sunt amuzante discuțiile pe A7 pe pum. Sunt așa de îmbuibați oamenii acolo , ca nu pricep ce le spune horațiu cosma. Ei tot o dau ca dacă nu se circulă până la Sabaoani se pierd complet banii. Nu înțeleg ca asta era valabil doar pe grant, nu și pe împrumut. Pentru ca asta le-a spus dimineața la prânz și seara Ciurea și nu le iese din cap.
Pentru cei de aici cred ca lucrurile sunt limpezi:
- UMB nu da drumul la nimic la nord de Bacău până la 31.08
- dar trage la maxim să aibe un procent cat mai mare la 31.08 pana la Pașcani
- tot ce lucrează până la 31.08 se decontează prin PNRR: Focsani-Bacau grant (bani care nu mai trebuie dați înapoi) și Bacău - Pașcani pe împrumut cu dobândă 2% (față de 6-8% cât se împrumută altfel România)
- până în decembrie probabil gata tot până la Pașcani
- ce se lucrează după 01.09 se plătește de la buget
-
@vancouver De acord cu tine .....Romania are cam 250 miliarde Euro datorie si nu se vad in infrastructura auto sau cf. Sper sa nu gresesc. Mare parte din ei sau bagat in pensii si salarii care nu dezvolta decât mațul și sunt o capcană pt dezvoltarea economiei și nu sar băieții în sus. Dar că o sa imprumutam o suma relativ mica cu 8 in loc de 2 % ( e nimica pe lîngă paguba adusă țării de politicieni) e trădare, e o nenorocire, UMB trebui urcat pe stâlpul infamiei ,al rușinii spațiale și al dezonorării și executat ca partizanii în șanț. Investițiile care le face în oțelării nu se văd? Și cred ca UMB nu se va opri aici la investiții. Oamenii ăștia ce au făcut pt țara asta? Doar creează panică din spatele tastaturii. Domnle, păi Coreea de Nord e o mare democrație pe lângă dânșii.
Mda..... -
Nu le mai rostogoliți și voi bulgărele de zăpadă. Prin această formă , de a îi menționa constant , doar invitați să fie urmăriți , chiar și din curiozitate . E o logică folosită de mulți , care își creează urmăritori folosind "hate-ul". Provocarea.
Logica , dacă vrei să fii ..realist , obiectiv , e să te limitezi la situații verificabile. Fin teren. Fin hârtii. Din informație publică. Logica de a fi obiectiv nu merge în a combate punctul cuiva. Vi a fi consecvent liniei de informație ..și criteriului aplicat.
Opinie personală. Fără UMB , și cu un tetris de constructori pe A7 , nu eram în situația de a vedea mici pierderi(nu sunt pierderi , dar să folosesc parte din retorică) pe A7. Ptr că eram în situația de a vedea pus în operă cam 40 la sută din ce e acum. La un preț , din start , mai mare. Exemplele sunt multe ..și le-am trăit cu toții. Știm "chinurile facerii" coridorului 4 feroviar. Cu tetris de constructori. Care de abia acum ..vede luminița. După 14 ani.
Singura constantă reală ..stă în administrația statului român , și voința de a duce aceste șantiere într-un ritm , cu care , ne-am obișnuit în ultimii ani. Anticipez un rezultat mult mai bun decât îl văd unii ptr A7 ptr sfârșitul verii. Atât ptr ce va fi pus în teren , cât și ptr situația financiară. Eu sper și la un rezultat și atitudine pozitivă din partea comisiei , dacă trecem de situația politică actuală. Și , poate , și o îmbunătățire pe capacitatea administrativă. Reală.
-
primul hop, pandemia 2020-2021..sarit de la 35% la 47%. e o justificare buna. dupa care tot s-a consumat nepermis..15-17miliarde euro/an pusi peste bulgare ...dar vedeti ca liberalii au tinut totusi un procent fix din PIB...47-48%. dupa care a venit ciolacul peste noi si ne-a dat de ne-a julit...30+miliarde euo/an si noi recorduri, 60% pib!. au pus o ciozvarta si la autostrazi: in 2024 3miliarde si anul trecut 4miliarde, dar bine, o parte din cei de la autostrazi vin inapoi din pnrr grant...si alte finantari nerambursabile, deci nu au prea dat in foc cu banii. la acesti 230miliarde euro..am inteles ca vreo 10 miliarde e doar dobanda anuala. practic cu banii supti de gov ciolac anul trecut, faceam 3000km autostrada la campie. intr-un an ai mancat toate autostrazile tarii..si ce n-a avut tara vreodata. si cand imi amintesc fata lui grinda, care ne spunea cum au triplat ei bugetul cnair....la asemenea proportii ale jafului, ce au pus ei la autostrazi sunt firmituri.
vinovatii: poporul care i-a votat. la aceste sume cheltuite in ultimii 7 ani..sa nu pui tu anual in bugetul CNADNR toti banii pe proiectele PNRR cu granturi, ca sa iei niste bani moca, si sa asiguri predictibilitate constructorului sa-si poata organiza santierele, angaja forta e munca pentru a termina la termen....e o crima!
dupa cum am mai aratat,anul trecut bugetul ciolac a fost facut pentru A7 in speta pentru UMB la 20% din ce trebuia ca sa se poata termina pana la Pascani, conform contractului.
anul asta, fara Ciolac, e primul an in care, cu cutitul la os bugetul e cat de cat ce trebuie, UMB are in fila bugetara toti banii pana la Sabaoani.am pus tabelul, poate nu multi aveti aceasta dimensiune fiscala a statului in care ne aflam. cred ca vremurile vor fi grele,ajustarile de numar de salariati si salarii sunt inevitabile, cand iti cladesti bunastarea imediata (salarii/pensii) din imprumuturi.
-
Acest mesaj a fost șters!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare