A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@mike_us : nu e cazul sa discutam aici despre altii, vorba aia, despre nobili, numai de bine
Eu doar am ridicat aspectul legat de conlucrarea (care nu exista) intre societatea civila si de aia si statul face ce vrea.
Bine, daca era Umb contructorul pe lotul 2, crestea exponential interesul si critica pum, asa constructorul "trebuie lasat in pace sa lucreze"... -
O sa aiba parte UMB pe loturile Bacau-Pascani de tratament egal (huleli, injurii, denigrari) cu Aktor pe A0, la cum se prezinta situatia, intarzierile vor fi cam egale :), or acolo o sa cautam motive sa ii acoperim? (vezi dom'le ca nu bani, ca nu retele, ca nu vreme, ca nu a crescut nisipul, piatra)
-
@FMFM a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
O sa aiba parte UMB pe loturile Bacau-Pascani de tratament egal (huleli, injurii, denigrari) cu Aktor pe A0, la cum se prezinta situatia, intarzierile vor fi cam egale :), or acolo o sa cautam motive sa ii acoperim? (vezi dom'le ca nu bani, ca nu retele, ca nu vreme, ca nu a crescut nisipul, piatra)
eu astept sa treaca un 6 luni intarziere, asa cum au facut si pizza/retter. Si dupa aia vorbesc.
Pe de alta parte ce se uita e ca pe niciun lot A7 "granzii" gen PORR/Strabag nu prea au licitat, am avut numai turci si alde Danlin. Da, Nurol face treaba pe lotul 3, dat iar se uita ca fiecare a avut cate un singur lot. Pizza/Retter nu au putut duce in paralel 2 loturi A7 si A0, deci pe tot A7 ar fi trebuit sa avem vreo 9 constructori diferiti, nu? -
@mike_us a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@SwatKat Din câte am înțeles, un nobil de acolo a prins din nou un post călduț de secretar de stat.
Toată isteria de acolo se dovedește profitabilă pentru unii, în timp ce alții sunt de bună credință, dar naivi.Tin sa te contrazic un pic aici, luand apararea in aceasta chestiune lui Horatiu Cosma (presupun ca la el te referi). Scopul nostru si al API este sa-i dam inainte cu țărișoara asta și să facem cât mai multă infrastructură. Să construim România, deci suntem pro Infrastructură
Pentru a atinge acest obiectiv nu este suficient sa stam pe margine si daca se poate trebuie sa ne si implicam personal. Daca nimeni nu se implica unde ajungem?
In mod cert nu este posibil si nu este de dorit sa avem mereu cu totii aceeasi parere si cu atat mai grav ar fi sa fim cu totii membri ai vreunui partid unic. Horatiu este la USR, ca si Drula, bravo lor. Alti oameni implicati sunt la PNL (de ex. Scriosteanu) sau de la PSD (aici eu personal am apreciat drept pozitivă activitatea lui Grindeanu ca ministru, mult peste actualul ministru).
Cel mai nociv in toata povestea asta este Ionut Ciurea, care a creat ”pum” după ce a fost banat și amenințat pentru părerile lui de către Cosmin, moderator pe ssc la acea vreme (cu care și eu am avut clinciuri). Ori ce face acum Ciurea: fix ce l-a deranjat atunci pe ssc, fix ce a vrut sa evite. Banează useri (zilele astea pe frunzaverde pe feroviar) pentru părerile lor. Alti useri prefera atunci sa taca sau sa fie umili, sa accepte linia directoare a forumului, chiar daca gandesc altceva. Nociv zic eu. (desi dincolo de acest aspect, scopul lui Ciurea este acelasi ca si al nostru si chiar face treaba si pune presiune pe autoritati). Pe rutier Ciurea are o râcă cu Umbrarescu si din acelasi motiv a dat deja banuri si atunci linia forumului s-a aliniat ideilor lui, chiar daca poate multi in sinea lor nu sunt de acord.
Dar hai sa nu il confundam pe Ciurea cu Horatiu Cosma sau cu Catalin Drula sau cu USR-ul in ansamblu. Toate postarile lui Cosma pe pum au fost lucide si corecte si cred ca este un om capabil sa traga lucrurile in directia buna ca secretar de stat - desi cum este tipic intr-o coalitie, i s-au dat puteri limitate: doar CNIR si nu CNAIR pe rutier.
-
@vancouver Din cate am citit - ca si eu am primit "cadou" banarea, (bine, nici acum n-am inteles de ce, ca de fapt ma jugnise pe mine cineva si doar am intrebat daca e in linie cu ideologia forumului) - postarile lui Horatiu sunt mult mai echilibrate, mai la subiect si mai obiective fata de ale multora de acolo.
Si stiu ca in perioada trecuta, chiar s-a implicat si a incercat (si reusit) deblocarea unor chestii.
Pe mine m-a deranjat ca a fost mentionat comunicatul Ascoro si imediat au sarit unii ca nu aveti voi dreptate (!!?) iar din partea "oficialilor" de acolo nu a existat vreo reactie... -
-
Eu nu înțeleg hate-ul la adresa UMB. Până acum a livrat, nu au fost probleme, iar sumele venite din UE sunt reinvestite în mare parte în țară (salarii, impozite pe venit și dividende), comparativ cu o firmă din Austria sau Turcia, unde o parte din profituri se duc în țara de origine.
-
@FMFM problema cu Aktor a fost faptul ca lucrurile stagnau in teren, dupa ce firma trecuse la mustata pe langa faliment. Iar apoi noul proprietar, Intrakat, anunta cu surle si trambite tot felul de termene de finalizare fanteziste, din care in mod firesc n-au fost respectate. Iar la final lucrurile inghetasera aproape total in santier. Mai tinem minte de exemplu ca le-a luat o vesnicie sa primeasca aparatele de reazem la pasajul peste M100, ori ca le-a luat o vesnicie sa instaleze rosturile de dilatatie la care au lucrat cateva luni cu o singura echipa.
Despre asta era critica Aktor, nu despre intarzierea propriu-zisa.
In cazul UMB, pentru moment, se vede progres semnificativ pe multe santiere (A0, A7 Focsani - Bacau, A3 Zimbor - Poarta Salajului), in vreme ce doar unele sunt incetinite/abandonate temporar, din motive mult mai rezonabile. De exemplu A3 Nadaselu - Mihaiesti n-are nici-un sens sa fie finalizat inainte de viaductele Ozaltin, iar intarzierea finalizarii simultane da, usureaza sarcina bugetara.
Apoi, pe A3 Zimbor - Poarta Salajului, la Dealul Zimbor solutia tehnica s-a schimbat de cel putin doua ori. Ultima a fost reducerea pantei si adaugdarea a inca 3 randuri de ziduri de sprijin din piloti forati cu grinda de coronament. O astfel de lucrare lungeste termenul de finalizare. Iar lucrarea acolo a fost colosala.
In paranteza fie spus, ce face UMB la Zimbor este fix ceea ce este obligatoriu sa se faca si la Aciliu, inainte ca dealul sa cada peste A1.
Apoi, spre deosebire de Aktor, este placut surprinzator ca UMB continua sa fie concentrata pe santiere unde finalizarea lucrarilor nu va aduce imediat si o inaugurare, asa cum e A0 N4.
Deci, fara sa fie vorba de scuze, situatia Aktor nu este in niciun fel comparabila cu cea a UMB.
-
@vancouver ar fi bine sa distribuim cât mai mulți comunicatul acesta pe rețelele proprii.
-
UMB este la ani lumina fata de Aktor. Aktor a avut cate un singur santier extrem de usor si a lucrat ca o cizma, si pe A10 si pe A0. UMB are multe loturi concomitent, unele semnificativ mai grele. Si lucreaza foarte bine pe o parte din ele si deloc sau slab pe altele. Aktor nu a lucrat nicaieri bine. Nici macar mediocru, gen Pizza nu au lucrat vreodata. Tot ce e bun la Aktor este calitatea suprafetei de rulare, nu prea am auzit de probleme in timp.
-
@vancouver @mihai
Cu siguranta diferenta este enorma intre cele 2 companii din toate punctele de vedere, dar ceea ce voiam sa punctez este cat de diferit vede societatea efectul final , intarzierile in cazul de fata, intre 2 constructori.
Faptul ca unul a supracontractat si nu face fata, celalalt ca nu a avut cash-flow sau resurse de orice natura, toate se transpun in intarzieri care ne afecteaza pe noi, beneficiarii finali ai lucrarii.Din pacate cei care se plang de accidentele de pe DN sunt aceeasi care accepta cu capul plecat ca autostrada este la sub 50% executie cu cateva luni inainte de termenul contractual si vin cu scuze greu de inteles.
-
@DoubleOG Pentru ca USR + UMB nu este egal LOVE
-
@daniel22_22 si eu sunt membru de partid in USR, nu cred ca e o generalizare benefica.
-
@FMFM a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Din pacate cei care se plang de accidentele de pe DN sunt aceeasi care accepta cu capul plecat ca autostrada este la sub 50% executie cu cateva luni inainte de termenul contractual si vin cu scuze greu de inteles.
Probabil aici e diferenta de perceptie: eu nu mai numar printre cei care cred ca autostrazile se construiesc pentru reducerea numarului de accidente.
Da, autostrazile aduc prin design o circulatie mai predictibila, deci mai sigura. Dar nu acesta e scopul lor constructiv. Scopul constructiv al autostrazilor este creeze coridoare rapide pentru marfa. Restul beneficiilor (cresterea sigurantei, transportul oamenilor etc.) sunt colaterale.
Daca in Romania se moare pe drumurile nationale, asta nu e din cauza lipsei autostrazilor, ci din cauza lipsei educatiei si a masurilor de preventie. Ori educatia nu se face cu autostrazi.
Am spus-o si o mai repet: intarzierile de cateva luni sau chiar de cativa ani la constructia unei autostrazi sunt complet nesemnificative pentru durata de viata de +100 de ani a unei autostrazi. Si tocmai, din cauza acestei durate de viata lungi e important ca lucrarea sa fie de calitate, nu rapida.
Noi criticam intarzierile cand sunt absurde si nejustificate, asa cum e acum absurdul situiatiei celor 41km din A7 Mizil - Buzau, perfect utilizabila, dar mentinuta inchisa circulatiei din cauza catorva suduri lipsa.
Daca Aktor zicea ca intarzie A0 S3 cu 2 ani pentru ca trebuia sa supra-consolideze un deal precum Zimbor, perfect: consolideaza-l cum trebuie. N-avem nevoie de-un nou Aciliu pentru ca dam carnet de conducere unor needucati lipsiti de spirit de conservare. Numai ca pe A0 nu a existat niciun deal precum Aciliu sau Zimbor. Ci o lucrare unde constructorul s-a impiedicat singur.