Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A8 Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni Prut

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    704 Mesaje 44 Posters 100.9k Vizualizări 4 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Deconectat
      mihai
      ultima editare de

07/08/2026 TMM1 AUTOSTRADA TARGU MURES - TARGU NEAMT, SECTIUNEA I @NurolinsaatTr
      1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
      • M Deconectat
        mihai
        ultima editare de

AUTOSTRADA A8 Moțca - Leghin | Ep #11 Stadiu 07.08.2026
        1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
        • ncbN Deconectat
          ncb
          ultima editare de

Autostrada A8 Târgu Mureș-Târgu Neamț. Teste pe piloți forați pe lotul 1D Joseni-Ditrău 10.08.2026
          • S Deconectat
            snake69fast
            ultima editare de

Activitate mult mai intensă decât până acum în organizarea de șantier UMB de pe A8 🤞🍀

• ncbN Deconectat
              ncb
              ultima editare de

Noi imagini de la șantierul podul peste Prut de la Ungheni-Zagarancea.
              1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
              • ncbN Deconectat
                ncb
                ultima editare de

AUTOSTRADA A8 TÂRGU MUREȘ-TÂRGU NEAMȚ. CNIR A AVIZAT PROIECTUL TEHNIC AL LOTULUI 1D JOSENI-DITRĂU
                • M Deconectat
                  mihai
                  ultima editare de

CNIR a emis Ordinul de Incepere a Lucrarilor pe lotul 1D Joseni Ditrau din Autostrada Unirii A8!
                  • M Deconectat
                    mihai
                    ultima editare de

LIVE PE ȘANTIERUL A8: AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE PE LOTUL 1D JOSENI-DITRĂU 18.08.2026
                    • A Deconectat
                      Azzl @EugenRo
                      ultima editare de

@EugenRo said:

desc A8b.jpg

@vancouver De acord cu tine, in coditiile de cota date, nu se poate cobori ca in primul desen postat de mine. (Repet, mie personal nici macar nu imi place solutia aleasa cu viaductul cocotat peste pod peste lac. As fi incercat un tunel, o ocolire mai lunga cu o coborare mai blanda, dar asta deja nu mai conteaza.)

Cu privire la propunerea ta, nu e ca nu as fi de acord cu ea (din contra) doar ca nu cred ca CNIR ar accepta varianta asta prea lesne, intrucat pare destul de complex de ciocanit si consolidat dealul ala abrupt, pentru atatea drumuri si bretele.

Revenind la propunerea mea initiala, si plecand de la precizarile tale, am incercat o readaptare cu accesul vestic in spirala (cu o panta si o raza digerabila, in jurul Pietrei Teiului - loc ar fi destul). Solutia asta nu este noua afara (dar o regasim si la noi, chiar la urmatorul nod de la Pipirig). Am adaptat putin si accesul estic, unde diferenta intre maluri cred ca este si mai mica de 80m, iar curbele separate, care corespund fiecaruia dintre sensuri, au o raza destul de generoasa.

Cand am vazut asta mi-am adus aminte

2.1M views · 24K reactions | Stacked spiral bridges, winding mountain...

2.1M views · 24K reactions | Stacked spiral bridges, winding mountain...

Stacked spiral bridges, winding mountain ridges 🚗💨This mountain viaduct in China looks like a real-life race track 🎮😮Curve after curve floating above endless green hills, every turn feels surreal...

• vancouverV Deconectat
                        vancouver
                        ultima editare de vancouver

Continuarea A8 pe teritoriul rep. Moldova, studiu de fezabilitate:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1386614113657586

A8 rep Moldova traseu posibil.jpg

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                        • First post
                          Last post