Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.1k Mesaje 112 Posters 1.0m Vizualizări 12 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • vancouverV Conectat
      vancouver @fulgernc
      ultima editare de vancouver

@fulgernc Confirm 100% legat de calitate. Pur si simplu asa este: UMB este un etalon al calitatii.

• Hai sa luam primul lor lot de autostrada, A3 Bucuresti - Ploiesti lot 3, adica cel mai apropiat de Ploiesti, cam de la nodul Dumbrava pana la iesirea in DN1. Acolo se circula si acum, la 15 ani, ireprosabil. Cu cat mergi mai spre Bucuresti e mai rau, pe lotul italienilor s-a tot reparat si e jale.
      • Apoi lot Izvin-Giarmata din Lugoj-Timisoara-Arad. E de departe cel mai bun, cred ca singurul pe care nu s-a intervenit masiv inca. Fostele loturi Tirrena Scavi au avut nevoie de reasfaltare completa si tot nu e ca lumea. FCC Construction un nume mare - TM-Arad, cu diverse probleme, reparate binisor, intre timp tasarile s-au consumat in 16 ani si reparatiile tin, se poate merge cu viteza.
      • Intre Sibiu si Holdea sunt multi constructori. Lotul UMB mi se pare cel mai bun, la ani lumina de cel mai prost, adica al italienilor cu autostrada daramata si viaductul Aciliu. Slabut si lotul Astaldi de langa Sibiu (cu tunelul Sacel). Bune mai sunt si loturile Strabag/Straco, cam la acelasi nivel cu UMB, dar 4-5 ani mai vechi. Iar lotul dinspre Holdea facut de o asociere italo-spaniola e bunicel si el, dar clar sub UMB
      • DX12 UMB: ireprosabil, cu exceptii punctuale remediate
      • A0 UMB: e nu am simtit nici un calorifer pe acolo si am mers de mai multe ori, atat cu masina mea, cat si cu Uber spre aeroport etc. Relaxat in orice conditii.
      • A7 UMB: atat centura Bacau, cat si ce s-a inaugurat recent, sunt printre cele mai bune autostrazi din Romania la ora actuala. Da, ca si DX12 punctual cate o trambulina, desi eu personal nu le-am simitit niciodata - dar se pare ca au fost pe centura Focsani, ori fix acolo eu ies inainte de Focsani.
      • in jud. Vrancea au facut mai multe judetene. Sunt tzipla. Perfecte. Rigole, semnalizare, marcaje, poduri si podete, totul este ireprosabil. Incomparabil cu alte firme care au facut lucrarile mai binisor sau mai slabut.

Railway fan. But motorways have to be done first!

Duta CD 1 Reply Last reply Răspunde Citează 15
      • Duta CD Deconectat
        Duta C @vancouver
        ultima editare de Duta C

@vancouver Pe Dx12 lot 3 reparațiile nu sunt foarte ok. Se simt. În rest da face calitate. A făcut tot genul ala de reparații pe A7 si nu se simte nimic.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
        • M Deconectat
          manu @Emeric
          ultima editare de

@Emeric cam inghesuiala pe pod :))

• EmericE Deconectat
            Emeric
            ultima editare de Emeric

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, spune că până la Revelion, România va avea încă 50 de kilometri de autostradă. Este vorba de porțiunea dintre Focșani și Adjud, care ar urma să fie deschisă circulației până la finele anului.

Mădălina Podaru  /  dec. 16  /  Infrastructură

VIDEO Autostrada Moldovei A7 Focșani - Bacău. Încă 50 de km pe Autostrada Moldovei înainte de Revelion, anunță șeful CNAIR / Unele estimări arătau că drumul între Focșani și Adjud urma să fie deschis...

VIDEO Autostrada Moldovei A7 Focșani - Bacău. Încă 50 de km pe Autostrada Moldovei înainte de Revelion, anunță șeful CNAIR / Unele estimări arătau că drumul între Focșani și Adjud urma să fie deschis...

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, spune că până la Revelion, România va avea încă 50 de kilometri de autostradă. Este vorba de porțiunea dintre Focșani și

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
            • A Deconectat
              Azzl
              ultima editare de

O alta perspectiva asupra nodului Adjud.

29K views · 247 reactions | Aerodrom Lespezi-CLEAN WINGS on Reels

29K views · 247 reactions | Aerodrom Lespezi-CLEAN WINGS on Reels
              1 Reply Last reply Răspunde Citează 7
              • T Conectat
                trismegistul @SwatKat
                ultima editare de

@SwatKat Exclus anul ăsta.

• T Conectat
                  trismegistul @SwatKat
                  ultima editare de

@SwatKat Nu trebuie să ghicesc, este expertul de serviciu al presei românești, gata să spună oricând ceva nasol sau negativ despre orice se întâmplă, ca să “vândă” știrea. Ciurea probabil trăiește din aparițiile media, mi se pare mai patologic decât alt martir de serviciu, Urtoi.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                  • S Deconectat
                    SwatKat
                    ultima editare de SwatKat

M-a sunt un coleg acum ca a citit pe net ca se aude (da, exact asa, ca e un fel de telefonul fara fir) ca deschiderea ar fi pe 26. I-am zis ca n-are cum, ca e zi libera deci nu cred ca poate lucra cineva atunci. Plus ca muncitorii dar si conducerea Umb la nivel de ingineri etc care participa la deshidere vor fi plecati acasa banui.
                    Sper ca e o chestie falsa / doar o neintelegere!

T T 2 Replies Last reply Răspunde Citează 1
                    • T Deconectat
                      twinsen @SwatKat
                      ultima editare de twinsen

@SwatKat - Exclus.
                      Nu sta nimeni pe 26 sa deschida.
                      In cel mai rau caz dau drumul cu ceva restrictii ce le vor rezolva anul urmator.
                      Cum ii stiu pe UMB vor baga 24x7 pana pe 23 Dec ca sa dea drumul

1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                      • T Deconectat
                        Tuya @SwatKat
                        ultima editare de

@SwatKat poți sa ne zici exact sursa?

S 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                        • S Deconectat
                          SwatKat @Tuya
                          ultima editare de

@Tuya Mi-a aratat azi dim, era o postare de pe PUM a cuiva care primise info de la un inginer parca.. Eu sper sa nu are cum, pentru ca efectiv de pe 24 nu mai are cine sa munceasca sau sa semneze acte pentru receptie. Deci ori 24 (eventual) ori inainte de Revelion (in ideea in care vor ramane ceva maruntisuri ce pot fi facute de subcontractori, ca UMB e in vacanta din cate stiu, si sunt cele 3 zile in care se lucreaza)

• vancouverV Conectat
                            vancouver

Informatii obtinute de userul ionut.damian de pe pum:

2025-12 - raspuns CNAIR termen A7.png

2025-12 - raspuns CNAIR termen A7 pag 2.png

I 1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                            • I Deconectat
                              Iulian @vancouver
                              ultima editare de

@vancouver
                              Cred ca viitorul fost user ;)

G 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                              • vancouverV Conectat
                                vancouver

Interesant ca pe Buzau - Focsani sunt tronsoane si in rest loturi :)

La Nurol si la lotul 4 din Bz-Fcs termenele prelungite privesc in special activitatea suplimentara la breteaua Spataru, resp la centura Fcs nord.

• G Deconectat
                                  gruia88 @Iulian
                                  ultima editare de

@Iulian eu nu gasesc postarea acolo , deci au plecat la pachet :)

I vancouverV 2 Replies Last reply Răspunde Citează 1
                                  • M Conectat
                                    MihaiD
                                    ultima editare de

Ce a muncit acolo ionut.damian putea fi dat lejer de secretarul de stat cu inside info. Dar au preferat să dea o poziție oficială factual fake news, "finalizare după depășirea termenelor contractuale". Cui prodest și de ce? Cam așa se construiește credibilitatea. Mai mușcă și Hotnews fără pic de verificare.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                    • EmericE Deconectat
                                      Emeric
                                      ultima editare de

Legat de ziua deschiderii Focsani - Adjud, acesta este raspunsul: d8c87de9-8b23-4ea7-bded-1304498ddc22-image.png

R 1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                                      • I Deconectat
                                        Iulian @gruia88
                                        ultima editare de

@gruia88
                                        Este inca, vreo 3 pagini mai in spate.

• I Conectat
                                          ionut.damian
                                          ultima editare de

Am simțit nevoia să întreb Cnair despre termenele pe A7 pentru că Ionuț Ciurea propaga obsesiv ideea ca UMB a depășit toate termenele contractuale. Ceea ce s-a dovedit fake news. Apoi, insista că s-au făcut extensii la contract cu dedicație pt UMB, lucru dovedit din nou fake news. Acum omul insista pe alte subiecte identice, este obositor. O motivație în plus pentru mine să vin aici.

A I 2 Replies Last reply Răspunde Citează 8
                                          • A Deconectat
                                            Azzl @ionut.damian
                                            ultima editare de

@ionut.damian in primul rand felicitari pentru initiativa de a te adresa CNAIR. Este un exemplu de cum putem primi informatii oficiale de la institutii. Dupa analizam raspunsuri si daca e cazul revenim.
                                            Bravo!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                                            • First post
                                              Last post