A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@vancouver O decizie perfecta. Intre Adjud si Racaciuni este doar Sascut-ul. Sa speram ca in perioada asta sunt si soferii mai cumpatati si nu moare nimeni pana la deschidere. Acum sper ca UMB are deja pregatita armatura pentru Racaciuni-Bacau. Am observat in anii anteriori ca se iese la legat preponderent in vara. Personal imi imaginez ca se sta in hala primavara si se pregateste armatrura incepand cu vara la teren. Daca e asa ar insemna ca pana la bacau trece de Mai. La Nord de Bacau si mai grav. Pana la Bacau sunt 2 treceri peste M500 iar pana la Sabaoani mai este o trecere peste DN 2 si peste Raul Moldova. Nu sunt multe structuri mari. Dar si masajele, podetele, noduri etc. (peste 20) mananca timp si manopera.
-
@Azzl
Pe L3 Focsani-Bacau o mare parte a radierelor sunt deja turnate. La fel foarte multe armaturi pt pilele podurilor sunt acolo, sunt si unele pile deja turnate, unele podete casetate deasemenea. Asta inseamna ca nu se pleaca de la zero. Mare parte din terasamente sunt deja facute pe L3 Fc-Bc si L1/L2 Bc-Ps. L3 din Pascani-Bacau este clar foarte in urma dar nu este esential pt PNRR.
Deci nu este ca si cum ar pleca de la zero. Pleaca clar cu un avantaj fata de cum era Fc-BC unu si doi. si este clar ca niste resurse se mai pot libera de pe A3 sau A0, chiar daca sunt putini tot se mai aduna. -
@Iulian Departe de mine gandul ca ar pleca de la 0. Nu la sta m-am referit. La nivel de suprastructura este de munca. Terasamentele mare parte par a fi la cota de balast stabilizat. Totusi sa speram la cat mai mult. Sa ocolim in viteza (si mai in siguranta) spre Bucuresti -Roman, Adjud, Focsani, Buzau etc...este perfect .In 2027 ma duc la mare pe la bucuresti ca sa merg 500 km legat pe Autostrada :)
-
Si, ca sa umbresc putin bucuria ca se deschide si scapam de Adjud, iar citesc titlul mare scris pe Hotnews ca e "Risc de calitate mediocră", ghici ciuperca cine zice asta.
-
@SwatKat Timpul o sa ne arate. Deocamdata inafara de o alunecare de vegetal la terasament pe DX12 si cateva tasari in zona structurilor nu am auzit de catastrofe la UMB pe zona de Autostrazi.
Bun. Tragica a fost moartea celor 4 muncitori. Zilele trecute cred s-au facut 2 ani. Si accidentul din zona Buzau. Dumnezeu sa-i ierte.
In rest.... de unde rasare isteria asta? -
UMB e unul din etaloanele calității pe drumurile de mare viteză în RO. Prostiile rostogolite de echipa de "atotcunoscători" în virgule ..se pare că a prins. Dealul liliecilor e încă top , A3 Buc-Ploiești , la fel. Unii să compare amplele lucrări de consolidare de pe A3 , ale UMB ...cu lotul Impregilo , spre exemplu. Care ...nu are nici măcar șanțuri de preluare a apelor în zona viaductului , pe părțile culeilor.
Au mai dat și ei greș pe alocuri. E imposibil să nu și greșești. Dar remediază. Ați văzut că în multe cazuri folosesc și grile geotextile ptr consolidarea taluzurilor(pământul vegetal)??? Acum?? Și experiența mai învață . Ptr că nu poate fi totul prevăzut. E o optimizare între soluții tehnice și posibilități financiare. Altora le-a plecat taluzul cu parte din terasament ...și fără ploi ..și nu mai făcea nimeni scandal. Și nu sunt puși drept etichetă de calitate slabă. Din contra ..le fac plecăciuni. -
UMB forțează finalul de an: Încă 50 de km pe Autostrada Moldovei înainte de Revelion!
Este o cursă contracronometru pe șantierul dintre Focșani și Adjud. Constructorul român (UMB) trage tare, profitând de fiecare moment prielnic, pentru a deschide circulația până la sfârșitul anului.
Aștept rezultatele testelor de calitatea, iar dacă acestea vor fin conforme, voi putea să programez recepția lucrărilor în perioada 23-24 decembrie.
Dacă totul corespunde standardelor de calitate și siguranță, românii vor primi un cadou binemeritat de sărbători.
Odată cu acest lot, adăugăm încă 50 de km Autostrăzii Moldovei.
Asta înseamnă că, de la finalul acestui an, se va circula continuu pe aproximativ 250 km, direct de la București până la Adjud!
Eforturile constante din 2025, atât ale antreprenorilor căt și ale colegilor din CNAIR, au făcut ca anul acesta să adăugăm 146 km la rețeaua de drumuri de mare viteză a României.
Anul viitor trebuie să finalizăm A7, de la Ploiești la Pașcani.
Moldova are o mare nevoie de dezvoltare, iar mobilitatea rapidă și sigură este cheia care va debloca potențialul economic al regiunii.
Mulțumim celor care sunt acum pe șantier, în condiții grele de muncă, pentru ca românii să se poată deplasa în cele mai bune condiții!
-
@fulgernc Confirm 100% legat de calitate. Pur si simplu asa este: UMB este un etalon al calitatii.
- Hai sa luam primul lor lot de autostrada, A3 Bucuresti - Ploiesti lot 3, adica cel mai apropiat de Ploiesti, cam de la nodul Dumbrava pana la iesirea in DN1. Acolo se circula si acum, la 15 ani, ireprosabil. Cu cat mergi mai spre Bucuresti e mai rau, pe lotul italienilor s-a tot reparat si e jale.
- Apoi lot Izvin-Giarmata din Lugoj-Timisoara-Arad. E de departe cel mai bun, cred ca singurul pe care nu s-a intervenit masiv inca. Fostele loturi Tirrena Scavi au avut nevoie de reasfaltare completa si tot nu e ca lumea. FCC Construction un nume mare - TM-Arad, cu diverse probleme, reparate binisor, intre timp tasarile s-au consumat in 16 ani si reparatiile tin, se poate merge cu viteza.
- Intre Sibiu si Holdea sunt multi constructori. Lotul UMB mi se pare cel mai bun, la ani lumina de cel mai prost, adica al italienilor cu autostrada daramata si viaductul Aciliu. Slabut si lotul Astaldi de langa Sibiu (cu tunelul Sacel). Bune mai sunt si loturile Strabag/Straco, cam la acelasi nivel cu UMB, dar 4-5 ani mai vechi. Iar lotul dinspre Holdea facut de o asociere italo-spaniola e bunicel si el, dar clar sub UMB
- DX12 UMB: ireprosabil, cu exceptii punctuale remediate
- A0 UMB: e nu am simtit nici un calorifer pe acolo si am mers de mai multe ori, atat cu masina mea, cat si cu Uber spre aeroport etc. Relaxat in orice conditii.
- A7 UMB: atat centura Bacau, cat si ce s-a inaugurat recent, sunt printre cele mai bune autostrazi din Romania la ora actuala. Da, ca si DX12 punctual cate o trambulina, desi eu personal nu le-am simitit niciodata - dar se pare ca au fost pe centura Focsani, ori fix acolo eu ies inainte de Focsani.
- in jud. Vrancea au facut mai multe judetene. Sunt tzipla. Perfecte. Rigole, semnalizare, marcaje, poduri si podete, totul este ireprosabil. Incomparabil cu alte firme care au facut lucrarile mai binisor sau mai slabut.
-
@vancouver Pe Dx12 lot 3 reparațiile nu sunt foarte ok. Se simt. În rest da face calitate. A făcut tot genul ala de reparații pe A7 si nu se simte nimic.
-
@Emeric cam inghesuiala pe pod :))
-
Șeful CNAIR, Cristian Pistol, spune că până la Revelion, România va avea încă 50 de kilometri de autostradă. Este vorba de porțiunea dintre Focșani și Adjud, care ar urma să fie deschisă circulației până la finele anului.
-
O alta perspectiva asupra nodului Adjud.