A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@PaulS Eu nu-s neaparat fan Umb. Si cumva anul asta sunt mai sceptic si putin mai nemultumit daca pot spune asa, ca pare ca ritmul de lucru e mai mic ca anul trecut desi au mai putine loturi in lucru. Sau poate mi se pare mie, iar dupa bucuria de anul trecut ca au finalizat intre Bz si Fc anul asta am avut asteptari si mai mari.
Dar sunt sigur ca anul trecut au fost facute multe jonglerii financiare si tot a ramas o suma consistenta de plata iar "negocierile" au fost de genul baga carbuni si te platim noi... ori cu firme diferite care ar fi castigat, multe aflate la primul contact cu Ro, nu se putea treaba asta.
Stiu, se spune ca Umb nu factureaza ca n-are contabili... e puerila explicatia asta... nu de asta e (si a fost si anul trecut) gap-ul atat de mare intre financiar si executie.
Suntem siguri ca circulam din decembrie 2024 pe Bz-Fc daca erau 4 firme diferite? Ca statistic majoritatea contractelor au intarzieri. Cum era sa fie gata loturi disparate? Aveam vreun castig real sau doar "bifam" contractul si asta era, ne uitam la muzee.
Cum era ca si Umb sa faca podul de la Bz si cocoasa si restul anul asta? Erau mai bine, in afara ca se respecta la litera contractul?Nu mai zic de extensii, ca nu cred ca doar pe Pl-Bz au avut si Trace si Pizza probleme cu gropile de imprumut si de aia au primit justificat extensii, iar la nord de Buzau pe 3x loturi ca numar, nu ar fi trebuit sa fie nicio problema...
-
@DoubleOG
Déjà pretul pe km se autostradă la noi este foarte mare, de ce dracu sa mai crești? Ca sa vina alți șmecheri gen Bechtel șapte cu mapa, unu cu sapa?
Bun, pe A7 mai sunt doua luni bune de munca, daca ii ajuta un pic și vremea poate mergeți până la Adjud de Crăciun. Rămâne în cărți, dar o sa fie palpitant pe sfârșit de Decembrie.Progresul pe structuri este impresionant. Probabil o sa vedem un hei rup ca anul trecut cu oameni lucrând noaptea la finisaje dar o sa depindă de vreme -
Re: A7 Ploiești - Bacău - Suceava
„Comisia de recepție va fi convocată pe 16-17 octombrie. Dacă totul e ok, circulația rutieră va fi deschisă imediat după finalizarea recepției”, a declarat pentru HotNews Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
-
@Dinu asa am auzit (citit) si eu niste zvonuri (Facebook), ca s-ar da chiar vineri acum drumul la circulatie cu descarcare la Stalpu deocamdata. Totusi am niste rezerve mari cu privire la aceasta informatie.
-
-
Articol Hotnews
Aproximativ 30 de kilometri din Autostrada „Moldovei” A7, de pe lotul 2 dintre Ploiești și Buzău, stau „muzeu” de aproape două luni, adică sunt gata, dar nu pot fi dați în circulație din cauza unor erori făcute de un constructor din Bulgaria. Constructorul a remediat între timp problemele și face ultimele teste, iar Comisia de Recepție de la Compania de Autostrăzi va face inspecția finală zilele următoare.„Comisia de recepție va fi convocată pe 16-17 octombrie. Dacă totul e ok, circulația rutieră va fi deschisă imediat după finalizarea recepției”, a declarat pentru HotNews Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Cand spui imediat eu inteleg ca se intampla pe 17 sau 18 Oct. Oare cum vor proceda cu descarcarile?
-
@twinsen cred ca daca s-ar alege pentru saptamana asta deschiderea circulatiei atunci ar trebui sa o faca pe la Stalpu sau eventual la nodul de la Clondiru pentru ca din ce am vazut ieri, bretelele de descarcare pe E85 pareau ca mai au nevoie de lucru pentru finalizare.
Pentru o descarcare la Stalpu ar trebui taiat parapetul de pe mijlocul autostrazii pentru a face conexiunea cu ambele sensuri. Sincer nu stiu daca sunt implicatii majore pentru a il pune la loc, daca s-ar face foarte rapid lucrul asta.
-
Extrem de putin probabila o deschidere pe 18 pana la Stalpu.
Pe deoparte sunt necesare lucrari la parapeti si inainte de deschiderea temporara si dupa desfiintarea ei. In plus e nevoie si de marcaje si semnalizare temporara, avizata de Politia Rutiera. Niciuna dintre aceste lucrari nu exista la acest moment in teren.
In plus toate ar fi un efort si un cost nejustificat pentru doar o saptamana, dupa care traficul sa se deschida pana in DN2 la Spataru.
Deci as merge chiar pana la a spune ca este exclusa deschiderea pe 18 pana la Stalpu si ca "deschiderea imediata" comunicata de Serbanescu se refera la deschiderea "in saptamana imediat urmatoare receptiei", pe 24-25/10, conform scenariului pe care l-am prezentat ieri.
-
Și totuși se vehiculează o deschidere imediat după recepție, adică vineri acum. Încărcare via breteaua dinspre pasaj CF hanul lui Ținta, asta e certa. Nu e sigur ca Nurol termină până vineri descărcarea pe breteaua spre rond Spătaru, caz în care câteva zile se va folosi ieșirea de la Stalpu. Dar doar pentru ieșire de pe A7 spre Buzău. Încărcarea spre A7 spre Ploiești sigur via bretea nod Spătaru. Deci spre București scăpăm de DN1B.
-
@vancouver Super vesti ! Vedem ce le iese...
Inteleg ca pentru breteaua disnspre Spataru e posibil sa nu isi ia avizul de la siguranta circulatiei. Lipseste un parapet ceva... -
Da, corect. Acum am aflat si eu informatia. Personal nu inteleg aceasta fortare la spartul targului. 3-5 zile nu mai fac nicio diferenta pentru o deschidere cum trebuie. Dar ok, bun si-asa rau
-
@vancouver : Cred ca jumate din userii de pe forum deschid vineri sampania
-
@vancouver E bine și așa... Varianta asta îi avantajează pe buzoieni, momentan. Dar nu prea vedem ce opțiuni au cei care vin de pe A7 și ies în Buzău-Est, dorind să acceseze autostrada spre București sau Ploiești, în noile condiții ce se întrevăd. Va fi puțin mai complicat, însă să sperăm că nu pentru foarte mult timp.
-
S-a clarificat si cum se deschide:
„Dinspre Buzău spre București se va face încărcarea pe lotul turcilor (lotul 3 Pietroasele – Buzău – n.r.). Dinspre București spre Buzău descărcarea se va face pe la km 52, înainte de lotul turcilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al CNAIR.
Acesta a dat asigurări că există soluții pentru deschiderea circulației și că nu va rămâne muzeu niciun kilometru de autostradă.
„În două săptămani (constructorii turci Nurol – Makyol) vor finaliza și descărcarea dinspre București spre Buzău. La sfârșitul lunii noiembrie, va fi gata cap – coadă până la Focșani”, a continuat reprezentantul CNAIR.
-
@twinsen pare ca e o confuzie in comunicare:
- descarcarea de la Stalpu este la Km 47.
- la Km 52 este Nodul DN2/A7
-
@mihai Ai dreptate aici
Ce asteptari sa avem de la Alin Serbanescu
5 km intre 47 si 52 chiar nu mai fac diferenta...Sa deschida pe unde stiu ei mai bine... dar sa o deschida odata