A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@mihai Și dacă în astea două luni podul a lucrat sub propria greutate? Dacă sunt deplasări? Nu știu, presupun și eu, de ce ar fi oamenii stresați de noile testări dacă totul e ok?
-
@daniel22_22 Exclus să folosească aceleași grinzi metalice. Cred ca în Serbia s-a lucrat prost și neconform, au dat preț dar nu au dat calitate. În caz de Doamne ferește, eu nu aș mai risca să aduc grinzi din Serbia .
-
@trismegistul pentru ca podul a fost inspectat de experti de la mai multe companii. Daca ar fi fost ceva grav, ar fi fost relevat de mult mai mult timp.
Ori, asa cum am mai tot spus, toti fara, exceptie, au spus ca problema podului nu e de rezistenta sub trafic, ci de durabilitate in timp. Adica sudurile acelea proaste ar ceda in timp in - sa zicem - 50 de ani, fata de 100 de ani cat ar fi durata normala de viata. Asta era singura problema.
-
@mihai Doamne ajută să fie cum zici tu, iar păsăricile care zumzăie să se înșele.
-
@trismegistul a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@mihai Și dacă în astea două luni podul a lucrat sub propria greutate? Dacă sunt deplasări? Nu știu, presupun și eu, de ce ar fi oamenii stresați de noile testări dacă totul e ok?
Nu prea e posibil ce spui tu. Orice deplasare se vede undeva, de ex se lasă câțiva cm podul și apar imediat fisuri sau măcar o trambulină ceva. Dar în sine podurile sunt structuri rigide, nu lucrează. De aia apar trambulinele la contactul cu rambleul (umplutura) care chiar lucrează și se lasă. Podul rămâne rigid, pe loc, pământul de o parte și de alta se lasă.
Totuși este normal să aibe emoții pentru ca de data asta va fi folosită o altă schemă de încărcare , mai zdravănă.
Pe de altă parte cu prea multe rigidizari podul poate să devină prea inelastic, prea rigid. Și atunci sa nu se comporte la teste așa cum este prevăzut teoretic.
Vom vedea.
-
Deci să înțelegem ca s-a sudat ce mai era de sudat și urmează testele?
-
@daniel22_22 Testele oricum se fac spre finalul saptamanii astea sau saptamana viitoare cand e planificata receptia.
Sunt mai mult o formalitate -
-
@anducst acum sa vedem unde va fi descărcarea. Dacă va fi la Clondiru vom mai avea un pic de îndurat DN1B sau DN2.
-
@anducst : Sfânta Paraschiva se îndură de noi !!!
-
@Romulus S-ar putea să apară unele probleme dacă se va face descărcarea la Clondiru, fie la intersecția DJ203C cu DN1B, fie în partea cealaltă la ieșirea de pe DC155 în DN2, dar să sperăm că vor fi de scurtă durată, până la finalizarea nodului rutier Buzău-Vest. S-ar fi putut crea acolo două sensuri giratorii, pe modelul celor de pe DJ203G de la intersecțiile cu DN1B, la Popasul Merei și cu DN2 la intrare în Costești. Ambele au fost create în ideea acelei descărcări de la Stâlpu, dar se pare că și-au dovedit utilitatea și ulterior, chiar dacă s-a renunțat la acea descărcare temporară.
-
Pe Facebook DRDP BZ zice de descărcare la Spătaru.
-
-
Hai c-o ia! Uneori presiunea civica nu strica. Mai ales daca e venita din mai multe directii. Si sincer, putea sa fie mai vehementa vocea societatii. Ma gandesc la ziare si televiziuni, puteau urla si sa prezinte situatia ca inadmisibila. Dar societatea este partial paralizata de 2 fenomene:
- fiecare se gandeste numai la el: imi trebuie autostrada aia? A, pai nu ca eu sunt din Cluj / Bihor / Craiova / Timisoara / Giurgiu / Constanta etc.. asa ca ma doare la basca!
- nu ajuta cu nimic daca eu fac o reclamatie / sesizare / propunere / interpelare (aka totul este ghidonat de o mâna forte si noi suntem nimic - o imensa tâmpenie, care a tinut si tot evul mediu in intuneric, atunci cand biserica impusese credinta ca liberul arbitru nu exista si totul e predestinat, asa ca orice efort de schimbare este inutil). Si atunci omul scrasneste din dinti, merge zilnic pe acolo, injura, dar asta e!
-
@Niros da așa este. Exact asta semnalam și eu la o postare mai sus. S-ar genera niște blocaje destul de mari la intersecțiile cu DN1B Și DN2 (mai ales că pe DN2 peste 90% probabil vor face stânga spre Buzău).
-
@Romulus Chiar dacă nu vor da în trafic până la Spătaru, tot vor putea fi folosiți cam 20 km + din toți cei 28. Aud ca turcii termină la final de noiembrie, chiar dacă e gata mai devreme nu vor să dea în trafic fără recepție. Dar per ansamblu e bine ca se va merge continuu de la București dincolo de Focșani pe autostradă.
Deși deja sunt o grămadă de probleme cu trambulinele de pe Buzău Focșani. Cine trebuie să sesizeze și cine să rezolve?
-
A7 - Test static pe Calea 1 – Podul de la km 38, Lotul 2 Ploiești–Buzău!
-
@trismegistul a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Deși deja sunt o grămadă de probleme cu trambulinele de pe Buzău Focșani. Cine trebuie să sesizeze și cine să rezolve?
Am mers eu vineri pe Buzau - Focsani si partial inapoi pe Focsani - Rm. Sarat. Nu am sesizat absolut nici o problema semnificativa, e pur si simplu vis pe langa denivelarile de pe DN1B intre Mizil si Buzau. Nu mai vorbim de alte drumuri gen DN22 Rm. Sarat - Braila, DN 23 Focsani - Braila sau DN25 Tecuci - Galati (ultimul fiind ceva mai bun pentru ca e mai lat). Alea daca vrei drumuri cu probleme, care trebuie urgent rezolvate cu refacerea integrala a fundatiei. Nu drumul ireprosanil A7.
Am mers saptamanile trecute si prin Ungaria, Austria, Germania. A7 Buzau - Focsani este peste aproape orice din tarile ale, mai putin cateva tronsoane noi sau aproape noi.
Nu contest ca se poate si mai bine. Nu asta am vrut sa zic. De ex. A7 intre A3 si Mizil e peste Buzau - Focsani. In schimb A1 Pitesti - CdA este sub. A0 sud iarasi e sub Buzau - Focsani. Dar diferentele sunt extrem de fine, toate sunt noi, toate sunt excelente, peste tot cu 110 sau 130 sau 150 nu ai absolut nici o problema.
-
Am mers și eu asta vară, autostrada este buna spre foarte buna. Am simțit niste denivelări, dar nu ceea ce se definește că "trambulina", lejer peste București -ploiesti și Arad-Sibiu unde sunt niste adevărate trambuline. Ploiesti -Buzau tronsonul 1 este peste Buzău -Focsani, poate una din cele mai bune de pe unde am mers eu prin Europa. N-am fost pe Pi-CdA.
-
Am făcut de câteva ori A7 pe Buzău - Focșani și invers. Da, există o trambulină destul de urâtă peste DJ220 pe secțiunea Buzău - Rm. Sărat. A mai fost una la Mândrești (VN), dar rezolvată între timp. Dar de aici până la a susține că ”deja sunt o grămadă de probleme cu trambulinele de pe Buzău Focșani” e cale cam lungă și consider că este o părere exagerată.