A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Autostrada A7 | Ploiești-Buzău Lot 3 | Comparație stadiu la o săptămână | 21.07-28.07.2025 (Nurol)
SkyScraper Ro
-
BREAKING Cinci loturi din Autostrada Moldovei A7 vor fi mutate de pe împrumuturi pe granturi PNRR – SURSE
Din ce înțeleg eu, sunt 5 din cele 6 loturi de pe Focșani–Bacău și Bacău–Pașcani.
Lipsește doar lotul de lângă Pașcani.
Dacă e adevărat că sunt din fonduri 100% nerambursabile, ar însemna că nu ar mai trebui să existe nicio problemă ca guvernul să plătească UMB-ul. -
Actualizare procente pe Cestrin:
Focșani – Bacău:
- Lot 1: 60%
- Lot 2: 55%
- Lot 3: 31%
Bacău – Pașcani:
- Lot 1: 36%
- Lot 2: 34%
- Lot 3: 35%
Și Nurol este la 67%.
-
Conform lui Emilian Grigoras (Facebook);
UMB lucrează la bretelele pentru devierea temporara a traficului de pe DN2 E85 in zona Garoafa. Devierea este necesara pentru a se construi pasajul prin care DN2 E85 va supratraversa autostrada A7.
️ pe breteaua de pe sensul de deplasare Focsani - Adjud se aplica emulsie bituminoasa si se pregătește asfaltarea.
️ probabil ca după perioada de pauza de o săptămână care urmează, se vor aduce forezele in șantier si va începe construcția efectiva a pasajului.
-
@Azzl Cred că se poate pune și linkul.
Se pot vedea câteva detalii legate de pregătiri.
Cred că acesta era punctul cel mai critic. Hai că se poate! -
Eu ma referam la postarea asta. Poate s-au inteles partile si este eliberat frontul.
-
Se mai aude ceva de lucrările de re-re-reconsolidare de pe Mizil-Pietrosu (Lot 2), de la Podul peste Sărata?
Parcă se spunea că ar fi avut loc o ședință pe tema asta săptămâna trecută.
Informările oficiale au fost vagi, dar parcă dau impresia că darea în trafic este foarte departe în timp.
In schimb pentru inaugurarea lotului 3 se avansează chiar luna octombrie. Deci pare că lotul 2 va fi că o gaură între București și Focșani.
-
@Romulus inca se discuta, dar lucrurile converg spre o solutie rezonabila. Exista deja acord asupra mai multor puncte in care anterior proiectantul, supervizorul si expertul aveau puncte de vedere divergente. Inca mai sunt detalii de definitivat, dar de acum lucrurile se aliniaza si in cam 10 zile vom sti probabil si termenul realist de deschidere.
Exista o sansa reala de deschidere a tronsonului in luna august. In cel mai pesimist scenariu deschiderea ar avea loc la final de septembrie.
-
Ministrul de Finante spune ca Romania a renegociat PNRR cu Comisia Europeana si de acum A7 Focsani - Bacau si A7 Bacau - Pascani sunt finantate din grantul PNRR, fata de finantarea din imprumutul PNRR de pana acum.
-
Chiar s-a dat drumul la Centura de Nord a Focșaniului?
Ceea ce vedeți pe imagine de captură:
-
@mihai Am pus și eu mai sus un articol care spune aproape același lucru, doar că vorbește de 5 din cele 6 loturi până la Pașcani.
Că sunt 5 sau 6 loturi, dacă într-adevăr s-a obținut finanțarea prin granturi, înseamnă că cea mai mare parte din A7 e rezolvată.
UMB are capacitatea să termine până anul viitor.E interesant și faptul că el menționează „sfârșitul anului viitor” — ceea ce nu cred că e o simplă scăpare, ci mai degrabă o posibilitate luată în calcul, pentru a se „închide ochii” la câteva luni de întârziere, în cazul în care apar.
Oricum, o știre excelentă pentru A7! -
Granturi adică fonduri nerambursabile?