Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI
    1.1k Mesaje 36 Posters 483.4k Vizualizări 7 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • S Deconectat
      SwatKat @Iulian
      ultima editare de

@Iulian Horatiu nu e functionar public acum. Iar de demonstrat ceva, nu e cazul, ca au aparut deja “talibani” care au masurat ochiometric si au dat verdictul ca asa e. La fel faza cu tablierul neconform, “stiu ei” ca asa e (de unde stiu nu au explicat, dar trebuie crezuti pe cuvant)…

Imi aduc aminte cum multi colegi din acelasi partid tipau ca pasajul de la Unirii are o inaltime reala mai mica de 3,5m, casti (tot asa) stiau ei sigur ca primarul a furat si a facut lucrari neconforme.
      Si chiar dupa ce s-au masurat unii cu ruleta pe acolo, impactul stirii a ramas in memorie, multi inca cred bazaconia asta.
      La fel si aici.

Legat de discutiile de pe PUM, lasand la o parte ca ei considera ca “la ce oameni sunt aici”… (acelasi sentiment de superioritate afisat de unii din simpatizantii unui anumit partid), nu a fost decat o singura postare prin aprilie, cu o poza cu podul unde se vedeau niste valuriri la placa - era in faza incipienta, si cam dupa a venit si @vancouver si a explicat aici problemele pe care le sesizasera (dupa aia s-a linistit santierul, cat probabil au fost analizate aspectele tehnice).

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
      • F Conectat
        fulgernc @PaulS
        ultima editare de

@PaulS
        Fotografia , doar confirmă comentariul lui @vancouver . E pe îmbinare. Ochiometric acele borduri laterale au vreo 70 cm. Placa de suprabetonare nu are cum să fie identică , ca grosime. Si predale , acea bordură e peste nivelul drumului , etc. Nu e prima dată când se confirmă că nu știu să ia niște măsuri "la ochi". Ce se confirmă ..e agenda lor de a discredita UMB.
        În completare la explicația lui @vancouver legat de contrasăgeata grinzilor , ar fi că aceste grinzi sunt prinse între ele din etapa premergătoare suprabetonării. Nu e ca la grinzile de beton , care se solidarizează în plan longitudinal , odată cu betonarea. Săgeata vine afectată de "echilibrarea" întregului ansamblu. Și , în timp , structura "lucrează" pe o lungime mai mare. În general structurile cu grinzi de beton "lucrează" între pile. Forțele transmise în restul ansamblului sunt mici. Aici lucrează pe lungimi mult mai mari. Nu ca la un pod cu deschideri centrale/laterale. Dar depășesc distanța dintre piloni. Faptul că o deschidere e arcuită puțin peste limită în plus , poate denota că secțiunea de lânga nu preia suficientă sarcina. Adică , o încărcare statică peste limită , pe secțiunea ce provoacă desechilibrul poate arcui și mai mult secțiunea afectată. În sus. În sens invers , secțiunea afectată(arcuită în sus) nu va transmite suficient tensiunile în restul structurii(secțiunile imediat învecinate).

Chestiunile astea nu sunt de natură să provoace un colaps catastrofic(s-au mai văzut isterii din astea , care doar denotă amatorismul multora ce și-o "dau" de experți). Dar , în timp pot afecta structura(în special partea de placă , suprabetonare) ptr că vibrațiile , și restul de forțe nu se mai descarcă uniform în toată structura. Cum au fost calculate. Dar , bănuiesc că au refăcut calculele și au simulat descărcările , și le-o fi ieșit în toleranțe.

• I Deconectat
          Iulian @PaulS
          ultima editare de

@PaulS
          Aia pe 1 Aprilie nu a fost o discuție, a fost o constatare , nu a zis nimeni că-i apocalipsa, că pica podul, că tragedie. Singura postare la obiect a fost a lui M_Z, Cosma nu a zis nimic.
          Și nici cei care știu despre ce vorbesc pe pum nu au zis nimic.
          Ce inteleg eu acum este ca DACA adaug un strat suplimentar de beton armat cu grosimea maxima de 40 repartizat pe lungimea çca 2 metri de o parte și de alta a reazemelor ( că așa se vede din poza cu predalele ieșite în evidență) se prăbușește podul? Cât înseamnă 40 max. cm beton armat pe lungimea aia: 20-25 tine? Repartizare uniform? Nu pot prelua pilele greutatea aia? Ce tip de solicitări aducem ? Ce sarcina de design poate duce o pilă solicitată la comprimare? Scrie in proiectul tehnic, sa ne spună Cosma că a avut acces la documente. Nu-i i greu de calculat și de verificat. Înțeleg că a fost o discuție tehnica, profesorii aia chiar știu ce vorbesc.
          Un fapt care mă frapează este că domnul Cosma zice că materialul tablierului a fost neconform cu caracteristici inferioare, dar daca calculul de săgeată a fost corect (este soft pe computer, nu prea poți greșii decât dacă-i dai date proaste), cum dracu se deforma mai puțin ? Normal este sa se deformeze mai mult și săgeata sa fie mai mică.

F 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
          • vancouverV Conectat
            vancouver
            ultima editare de

In minutele următoare se deschide circulația pe pod km20. Dar nu și partea închisă din lot 1. Mai durează câteva zile.

Railway fan. But motorways have to be done first!

M D 2 Replies Last reply Răspunde Citează 5
            • vancouverV Conectat
              vancouver
              ultima editare de

Nu știu ce se vede acolo în poza pusă de horațiu. Bine nu arată, asta e cert. Eu la rândul meu am zis ce am auzit de la alții, nu am fost pe pod să văd cu ochii mei, nu am măsurat.

Pe de altă parte ce se vede în poză e ceva punctual, la nivel ce sub 10m2 pe care ceva nu e în regulă, dar la partea de jos. S-au lăsat predalele???

În orice caz nu cade podul din cauză asta, dar nici de bine nu e și sunt curios de ce arată așa acolo. Nu are legătură cu contrasageata.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
              • F Conectat
                fulgernc
                ultima editare de

Nu s-au lăsat predalele. E relativ torsionată structura metalică de susținere. Se vede că distanțele sunt egale. Ca unii să își imagineze mai ușor , genul ăsta de structură , se apropie mai mult de o structură portantă(cum e șasiul la mașinile de teren) . Structura cu grinzi de beton e mai mult semiportantă(ca la tractoare , unde diferitele ansambluri , au rol structural , și preiau forțe). Fiind și în curbă(înclinație plan transversal) , și o structură destul de lungă , e foarte dificil de "echilibrat". Calculat , cât toată structura să rămână într-un echilibru static bun. Cu toleranțe mici. Oricum , nu e o chestie ce să genereze isterii , ptr că oricum , descărcările sunt făcute să fie pe piloni(nu are cum să cadă). Doar că , rămâne decurmărit în timp să nu apară tensiuni. Tensiuni ce se pot răsfrânge în structura ce o ține împreună(placa suprabetonare).
                Părerea mea.

• M Deconectat
                  mihai @vancouver
                  ultima editare de mihai

@vancouver avem confirmare ca deschiderea pe pasajul de la Km 20 are loc la 16:30.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                  • F Conectat
                    fulgernc @Iulian
                    ultima editare de fulgernc

@Iulian
                    Simulările pe calculator și practica sunt una. Întreabă unul de prin șantiere navale. O mică desaliniere între plăci și un cuplu de strângere la șuruburi pot influența într-un ansamblu așa de lung. Care , pe calculator , îți apare cu mici toleranțe. În practică e puțin diferit. Experiența , aici e valoroasă.
                    Cum să afecteze o placă "uscată" cu câțiva cm în plus , static , pe piloni????
                    Ăștia sunt oamenii care își fluturau diplomele și afirmau că pilonii podului de la Brăila sunt plini. Și că sunt drepți(perpendicular pe sol). Chiar și atunci când le spuneai că distanța dintre macara și pilon , e vizibil mai mică la bază.
                    Ce credibilitate merită??? Merită , ptr clasa primară.

M I 2 Replies Last reply Răspunde Citează 3
                    • M Deconectat
                      mud @fulgernc
                      ultima editare de mud

@vancouver a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:

Si acum care a fost solutia? Solutia a fost sa compenseze din asfalt, din primul strat, burtile in sus ramase dupa betonare. Asta inseamna ca PE REAZEME, unde structura era la locul ei, s-a turnat ceva mai mult asfalt.

@vancouver a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:

Recapitulez pe scurt pentru cine nu are rabdare sa citeasca tot, legat de pod Buzau, cu referinte la postarea lui horatiu cosma:

• nu s-a turnat DIN GRESEALA beton in plus; s-a pus controlat asfalt in plus

@
                      G2vRGQH.jpeg

aRMcJfN.jpeg

Uitati-va unde e desenat manual cu verde la calea din spate fata de barele alea de fier ce se vad la calea din fata (vedeti cumva intre sensuri). Acolo se vede beton in plus, ca sa iasa drept la final. La data aia nu era asfalt, deci cum au pus atunci controlat asfalt?

Iar aici este un loc unde se vede ca nu este in dreptul reazemelor si implica beton in plus.
                      hckOLs7.png

Are cineva o explicatie?

F S S 3 Replies Last reply Răspunde Citează 1
                      • I Deconectat
                        Iulian @fulgernc
                        ultima editare de

@fulgernc
                        Lucrez de 25 de ani in engineering pe structuri offshore flotante (FPSO- uri) și știu cu ce se mănâncă. Un pod pe grinzi metalice este joaca de copil. Nu se face nimic fara computer pt că este mult prea complicat in domeniul meu.

F 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                        • D Deconectat
                          daniel22_22
                          ultima editare de

Pentru mine explicatia este una singura: PUM va face spume la orice ministru al Transporturilor in afara de "Cutter" si la orice santier UMB. Probabil ca se platesc polite de pe vremea cand Umbrarescu nu a pupat papucul Sultanului.

• D Deconectat
                            daniel22_22 @vancouver
                            ultima editare de daniel22_22

@vancouver : Doamne ajuta sa dea drumul pana duminica. Am un drum la Onesti de facut saptamana viitoare.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                            • F Conectat
                              fulgernc @Iulian
                              ultima editare de fulgernc

@Iulian
                              Nu eram "acid" față de tine. Dacă asta s-a înțeles. Ci față de lansatorii teoriei.

Acum , masa betonului în plus(uscat) e o fracție din masa plăcii de suprabetonare(lucrează ca un întreg ptr cazul dat) . În "sens invers" masa în plus , redistribuită pe fiecare pilon e infima. Nu calculați vât cântărește o betonieră , câte au intrat , etc. Una e volumul în mc. Alta e masa betonului umed. Alta e masa betonului uscat. Până în momentul betonării , greutatea acționează punctual(fiecare pilon afectat)(placa nu redistribuie masele , ptr că nu există ca structură)(cea a secțiunilor respective). În momentul în care placa se usucă masele se redistribuie. În primă fază pe structura imediat de dedesubt(structura metalică). Și de aici pe piloni. Așa că încărcarea suplimentară rezultată e infimă.

În plus , asfaltul cred să fie mai greu decât betonul uscat. La același volum ocupat.

I 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                              • F Conectat
                                fulgernc @mud
                                ultima editare de

@mud
                                Scuză-mă , dar 15-20 cm în plus de beton pe o asemenea structură , e fix zero barat. Eu am placă la casă , 12-15 cm , cât e standardul . Faptul că aș fi pus 5 cm în plus nu ar fi afectat cu nimic. Și așa , șapa și restul ce vine peste nu afectează.

Și nu am o structură de susținere dedesubt. Aici , structura inferioară(cea metalică) lucrează conjugat cu structura reprezentată de placă (plăci suprabetonare , placă propriuzisă) , ptr a asigura portanța , atât în plan transversal , cât și longitudinal(suprafața). Eu m-aș fi preocupat dacă vedeam o structură metalică desaliniată în plan longitudinal(din ce se vede în poze nu e cazul). Desalinierile astea sunt grave când sunt "pe înălțime" . Ptr că îți încarcă diferențiat structura(masele se redistribuie). În plan orizontal încărcările suplimentare sunt infime.

• I Deconectat
                                  Iulian @fulgernc
                                  ultima editare de

@fulgernc
                                  Scuze și eu sunt stresat, fiică-mea mea este în bac și sunt mai stresat că ea.
                                  Este clar din pozele de mai sus că a fost încărcat local in zona de reazeme din motive de săgeată. Pozele de mai sus sunt edificatoare . Am luat un screenshot din filmările lui Răducu(să trăiască și să ne mai dea filmări din astea detaliate) in care se vede cum se face cofrajul mai ridicat in zona de reazeme( doua scânduri in loc de una).

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                                  • S Conectat
                                    sonicstorm @mud
                                    ultima editare de

@mud Pare ca placa de suprabetonare e lasata doar la nivelul la predale, pentru ca tablierul metalic longitudinal e perfect drept, sau poate doar acel mic tablier transversal e putin lasat nu pot sa imi dau seama. Dar cum a mai zis cineva aici greutatea suplimentara e absolut infima raportat la intreaga masa a podului.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                    • M Deconectat
                                      mihai
                                      ultima editare de

Pregatiri de deschiderea a pasajului DJ100C peste A7 in Nod Mizil, aflat pe A7 la Km 20, la inceputului A7 Ploiesti - Buzau.

Lipsesc inca iluminatul si marcajele, care se vor finaliza in zilele urmatoare. Deschiderea este necesara pentru a permite finalizarea parapetelor si marcajelor pe A7 in zona Nodului Mizil si, ulterior, redeschiderea complete a traficului pe A7 Dumbrava - Mizil.

ASCORO A7 Mizil 4.jpeg

ASCORO A7 Mizil 3.jpeg

ASCORO A7 Mizil 2.jpeg

ASCORO A7 Mizil 1.jpeg

• M Deconectat
                                        MihaiD
                                        ultima editare de

La Luțca, expertul e mort. Aici, toată lumea e vie și poate fi întrebată, în asa fel încât să avem toate lămuririle. Există instrumentul interpelarii parlamentare în locul instigarii publice, dl Drula îl putea folosi de atâtea luni în atenția lui Grindeanu și a Cnair, ca și fostul secretar de stat. Ar fi corect și un disclaimer de fiecare dată când deschide gura cu șopârle, că nu-mi dau seama când e vocea politică a USR și vocea lui gigel forumistul, ca mine.

• vancouverV Conectat
                                          vancouver
                                          ultima editare de

Deci încă o dată poate nu s-a înțeles: nu s-a turnat nicăieri beton în plus. Fix din acest motiv arată betonul valurit, pentru ca s-au turnat FIX 20cm (cu toleranta specifica la betoane de +/- 1cm) peste predale, predale care urmăreau structura metalică și care AȘA TREBUIA SĂ FIE: VALURITA. Pentru ca are contrasageata.

După betonare structura trebuia sa se lase, să ajungă orizontală. Și nu s-a întâmplat. Din vina proiectantului.

• O Conectat
                                            oneLess
                                            ultima editare de

DJ100C. Și UMB a suit sus circulația pe DEx12 la Colonești și acum pe T4 la DJ659A pentru lucrări necesare pe jos, apoi a coborât-o din nou și a terminat complet pasajele respective ! Deci mie nu-mi pare definitivă treaba cu circulația sus pe DJ100C după cum arată în poze!

• First post
                                              Last post