A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
-
@mihai : A disparut solarul !!!
-
@fulgernc legat de subcontractare, cred ca avem destule exemple, de la CCeCC ce au subcontractat totul, pana la majoritatea ce subcontracteaza punctual pe activitati.
-
Pe Bacău–Pașcani, lotul 3, se lucrează deja la structuri până la a doua parcare, după nodul Mogoșești.
Eu am numărat 9 structuri pe corpul autostrăzii, dintre care doar una nu a ieșit încă din pământ, plus 4 supratraversări.
Până la nodul Mogoșești sunt doar 4 structuri pe corpul autostrăzii + 3 supratraversări — chiar un mizilic.
Și mai îmbucurător este că au început lucrările la structurile din nodul A7/A8. Aici va fi bătălia cea mare.Pe lotul 1, la filmarea de la sfârșitul lui septembrie, doar nodurile mai aveau nevoie de structuriști.
Pe lotul 2, de la o săptămână la alta vor fi betonate tot mai multe structuri, așa că foarte probabil pe lotul 3 vor veni și mai mulți structuriști.
Până la sfârșitul lui octombrie cred că măcar câteva structuri vor fi aproape de faza montării grinzilor. -
@mike_us Eu aș fi doar puțin mai temperat cu mizilicul.
Observ că ai obiceiul să extrapolezi destul de mult progresul unui lot din numărătoarea structurilor și din momentul în care acestea ies din pământ. E un indicator util, dar nu spune singur câtă muncă mai e sau cât de repede se eliberează efectiv echipele. E muncă grea de tot la poduri.Și o mică nuanță de șantier: oamenii la care te referi sunt mai degrabă fierari și dulgheri ; „structuriștii” sunt în general inginerii proiectanți de structuri, sa nu cumva sa se simtă jigniți sau discriminati cei din branșă :)).
Faptul că pe loturile 1 și 2 se eliberează fronturi , nu înseamnă că toți muncitorii vor migra pe lotul 3. UMB trebuie sa mute și a mutat deja resurse serioase pe A1, unde au front la viaductul mare, radiere la tunele unde e serios de muncă , iar Brăila–Galați mai trebuie și el împins, mai ales după întârzierea acumulată devine rușinos daca nu termina podul până la finalul anului. Deci uite ce rapid se reduc resursele.
Sigur că lotul 3 va accelera , dar 9 structuri nu înseamnă neapărat 9 lucrări comparabile. O sa vedem ce abordare va avea UMB, ce-i drept e și comunicare minima din partea lor, iar comunicatele de la DRDP sau CNAIR sunt sterile și formulate generalist, fara conținut clar și concret așa că doar putem intui care e planul și posibilitățile reale.Hai că ,, în câteva săptămâni'' e gata și aici ,, că e la limită și e greu tare''.

Tragem linie în 20 decembrie. -
Și mai îmbucurător este că au început lucrările la structurile din nodul A7/A8. Aici va fi bătălia cea mare.
Cred ca nodul turbion e irelevant in acest moment. Pana nu se rezolva cu caminul de batrani nu se poate deschide o legatura in Pascani, asa ca nu e presiune sa fie facut rapid. Prefer oricand sa deschida cat mai repede loturile 1 si 2 si sa lase turbionul mai la urma decat sa lucreze in paralel si sa intarzie 1+2 chiar si o saptamana din cauza asta.
Chiar si cu deschiderea pana la Pascani, utilitatea e foarte limitata fara Motca-Targu Frumos. Ca spre Suceava sigur nu se deschide nimic pana la vara, cand o sa fie gata turbionul.
-
A7/UMB avans considerabil/Viaduct peste raul Moldova/Autostrada Moldovei /03.10.2026/Roman-Pascani
-
-
@Adrianb1 said:
Cred ca nodul turbion e irelevant in acest moment.Suntem absolut de acord că lotul 3 are o utilitate redusă până nu începe A8.
Am estimat încă de la începutul anului că lotul 3 va fi gata, cel mai probabil, în vara lui 2027. Foarte probabil, de asta nici nu s-a forțat atât de mult cu exproprierile.Pe mine mă bucură că au început mai în forță pe lotul 3 din alte motive.
În primul rând, faptul că vedem suficiente echipe lucrând la structurile de pe lotul 3 înseamnă că au destui oameni pe loturile 1 și 2 și că există suficiente resurse pentru deschiderea lor anul acesta.
În al doilea rând, partea până la primul nod, Siret–Mogoșești, e destul de simplă. Poate vor vrea să o dea parțial în trafic. -
@mike_us Nu am zis nimic de prima parte, ci de turbion in sine. In acest moment pe lista prioritatilor turbionul e fix ultimul, dupa:
- A7 loturile 1, 2, prima jumatate din 3
- A1 (Holdea)
- DX6 (Galati)
- A8 Motca-Leghin
- A3, maruntisuri pentru deschidere
Toata lista asta e peste turbion. Pentru ca turbionul nu are utilitate redusa, e inutilizabil. Nu se poate cobora direct din el, e nevoie de nodul din Pascani si bucata de autostrada pana acolo, care e in acest moment blocata, din cate stiu.
Daca o iei ca semn indirect ca UMB are oameni destui ca sa aloce si pentru turbion, ok, poti sa te bucuri, dar in orice alt context e un motiv de ingrijorare. Din lista aia A8 e cel mai in urma si nu se vad lucrari masive peste tot, ala va fi un lot circulabil, nu un muzeu.
-
@Adrianb1 sper că A8 Leghin- Moțca va intra la finanțare serioasă în 2027 și mai sper ca UMB să lucreze ceva pe datorie pe bucata asta peste finanțarea din 2026. Dacă se va putea lucra în noiembrie- decembrie vom vedea exact dacă se înhamă la asta sau nu. DEx Focșani- Brăila sigur nu va începe în 2026, din păcate cred că nici A7 Pașcani - Suceava. Vor rămâne în execuție A7 până la Pașcani și ciotul din A8... Viaductele de pe A1 își permit și ritmul actual, până la finalizarea tunelurilor mai este iar ritmul actual este deja cel puțin acceptabil, vezi filmarea lui Răducu.
-
@snake69fast Se va lucra pe Leghin-Motca in 2027 si spre Tg Frumos. Aici se vor muta echipele mari. Din pacate Pascani-Suceava va fi pe hold.
-
-
@snake69fast Se va lucra pe Leghin-Motca in 2027 si spre Tg Frumos. Aici se vor muta echipele mari. Din pacate Pascani-Suceava va fi pe hold.
Crezi că nu vor fi bani în 2027 pentru Pașcani- Suceava?

-
-
Crezi că nu vor fi bani în 2027 pentru Pașcani- Suceava?

Inca nu e decisa alocarea. O sa aflam in urmatoarele 6-8 saptamani, ca momentan nu are cine sa decida suficient de solid incat sa nu se schimbe.
-
Cel putin FAR FOUNDATION fac angajari ptr Suceava.

-
@snake69fast Si Pascani-Suceava si Pascani-Iasi sunt pe SAFE, dar se va dori conectarea turbionului de Tg Neamt-Motca si loturile spre Iasi sunt ale CNIR care va fi mult mai activ decat CNAIR. Plus ca presiunile dinspre Iasi sunt mult mai mari decat cele dinspre Suceava.
-
@daniel22_22 CNIR și CNAIR au bugete separate... până acum nu mi s-a părut că una este mai performantă decât alta... Contează mult bugetele și indicațiile "de sus" probabil la ambele.
-
@Adrianb1 said:
@mike_us Nu am zis nimic de prima parte, ci de turbion in sine.Vorbim despre același lucru aici: lotul 3 are deocamdată o utilitate redusă. Ce utilitate are până la Siret, personal nu mi se pare foarte semnificativă, iar mai departe este zero deocamdată. Dar va deveni extrem de util după ce se termină ceva pe A8.
In acest moment pe lista prioritatilor turbionul e fix ultimul, dupa:
- A7 loturile 1, 2, prima jumatate din 3
- A1 (Holdea)
- DX6 (Galati)
- A8 Motca-Leghin
- A3, maruntisuri pentru deschidere
De acord cu tine, exceptând A8, care va trebui oricum legat de Turbion.
În rest, se lucrează bine și pe A1, și pe A3...Daca o iei ca semn indirect ca UMB are oameni destui ca sa aloce si pentru turbion, ok, poti sa te bucuri, dar in orice alt context e un motiv de ingrijorare.
Tu cum o iei? Dacă, în planificarea lor, și-ar fi dat seama că nu pot termina structurile de pe lotul 2 — pe lotul 1 sunt deja terminate — crezi că ar fi trimis echipe să lucreze pe lotul 3, ba chiar la Turbion?
Care e, concret, motivul de îngrijorare? Că ne îndreptăm spre al treilea an consecutiv de recorduri pentru România? Că se lucrează la autostrăzi într-un ritm cum nu s-a mai lucrat până acum?Sincer, mie mi se pare un circ nesfârșit încă din 2024, poate chiar de dinainte. Dacă în 2024 circul era oarecum justificat, de atunci mi se pare din ce în ce mai greu de justificat.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare