A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Au venit repede din urmă și cu bordurile , fezabil să termine sâmbătă de turnat chiar dacă mâine mai mult ca sigur va fi pauză. De luni cam toți fierar betoniștii pot fi la nord de Bacău.
-
Încă puțin și cred că il vor da afară de pe PUM pe HC. Guru nu vrea să admită că a bătut toba ani de zile cu banii pierduți din PNRR. Sunt sigur că nu este din cauză că ar fi greu de cap și nu pricepe ci din cauză că este orgolios și încăpățânat... Nu cred că nu a înțeles cum s-au tot reîmpărțitit banii la renegocieri, toate câte au fost din 2025 încoace, preferă să-și oblige zeloții să accepte și să repete "adevărul" lui.
Eu sunt foarte mulțumit de cum arată A7 acum și cred că voi fi și mai mulțumit și la 31.08 și la final de an. Cei "pro" par însă devastați... 😁
HC a călcat pe becul PUM și a spus că sunt șanse să nu pierdem niciun euro din PNRR ... vai , vai... -
fezabil să termine sâmbătă de turnat chiar dacă mâine mai mult ca sigur va fi pauză. De luni cam toți fierar betoniștii pot fi la nord de Bacău.
Marți, la ora 13:00, mai erau doar 3 deschideri de betonat.
După ce au betonat 11 în 2 zile și jumătate, nu crezi că reușesc să termine încă 3 într-o zi și jumătate?
Este foarte probabil ca astăzi podul să fie deja complet suprabetonat.
Probabil așa și-au planificat: să lase totul betonat, iar betonul să se mai matureze în minivacanța care începe joi.Da, bordurile au mers repede.
Vineri, probabil, majoritatea structuriștilor nu se vor mai întoarce la Cleja.
Tocmai bine, pentru că pe Bacău–Pașcani lotul 1 majoritatea structurilor au deja toate grinzile montate și așteaptă armarea și betonarea.
În ultimele 2 săptămâni și jumătate din august ar trebui să vedem progrese mari acolo.„Devastați” erau și în decembrie 2024, după care, în 2025, au luat-o de la capăt.
Eu chiar am întrebat atunci pe forum: „Nu ați învățat nimic?”.
Și am scris negru pe alb, pentru cine este curios să caute, că în toamna lui 2026 vor avea o mare problemă dacă merg în continuare pe linia aceasta.
Pasărea pe limba ei piere.
Le-am mai spus și că problema lor este lipsa opoziției: câțiva oameni care să aibă opinii diferite și să le exprime logic și politicos.
Nu au nici oameni suficient de curajoși care să-l tragă de mânecă atunci când o ia razna. -
Au mai fost cativa oameni care au incercat sa atraga atentia, insa Monarhul de Ciurea mereu s-a comportat pe forum ca pe propria-i feuda. Cine nu zice ca el este hulit si alungat.
Tot ce conteaza este A7 este tot mai aproape sa fie finalizata, iar UMB a demonstrat ca este cea mai valoroasa si puternica companie de constructii din Romania. -
@cipdm Omul a spus cu subiect si predicat ca acolo nu este democratie. Chiar zilele astea au disparut mesaje ale unor utilizatori legate de cat de prapastiosi sunt. Asta e formatul.... Oamenii s-au inspirat din TV. Acolo au facut cariera unii care incep seara doar cu prapastii, cataclisme, furaciuni, dezastru etc. si inca au destul rating. Aparent se vinde. De asta si sunt asa vizibili la TV sau pe site-uri. Intr-o tara in care "nu trebuie sa mearga" numic ca sa dai bine in articol nu poti sa vii si sa spui ca am reusit sa construim o autostrada in cativa ani fara rezilieri, fara falimente etc. Ok cu unele sincope ce au fost depasite dar ajungem la capat.
-
-
Pot să mărturisesc că deja am privit cu oarecare detașare ultima filmare de la Cleja. Credeam că voi sta cu sufletul la gură până pe 31 august dar din fericire nu mai este cazul. Acum atenție mea se mută de la Bacău Nord în sus. Sunt foarte curios de progresul care va fi posibil pe bucata asta până la sfârșit de lună. Și mai sunt curios de cât timp vor ține închis Bacău Sud - Bacău Nord, sper la cât mai puțin.
-
@vancouver si @mihai
Propunere comunicat pentru inca o luna de asteptare pentru deschiderea Lotul 2 Adjud - Racaciuni
Se repetă situația unui lot de autostradă pe A7 finalizat, dar nedeschis circulației
De asemenea, întârzierea deschiderii unui lot de autostradă deja finalizat ridică semne de întrebare cu privire la prioritatea acordată de catre CNAIR, siguranței rutiere. În condițiile în care traficul continuă să se desfășoare pe DN2, unul dintre cele mai aglomerate și periculoase drumuri din România.
@oarecare imi cer scuze ca raspund tarziu. Iti impartasesc opinia mea pentru care eu unul nu sustin un astfel de comunicat si de aceasta data sunt de acord cu decizia autoritatilor de a nu deschide circulatia pe A7 Adjud - Racaciuni in lipsa A7 Racaciuni - Bacau.
Inteleg frustrarea de a vedea un lot finalizat neutilizat si dorinta de a circula cat mai curand pe el. Dar in cazul A7 Adjud - Racaciuni riscurile incarcarii / descarcarii intregului flux DN2 <=> A7 prin Nodul Racaciuni ar fi mult mai mari decat continuarea pentru cateva luni a utilizarii DN2 intre Adjud si Racaciuni.
Nu am informatii in sensul acesta, dar sunt convins ca si daca CNAIR ar fi decis deschiderea, Politia Rutiera nu ar fi dat avizul de siguranta rutiera tocmai din cauza riscurilor foarte mari ale desciderii partiale.
In ordinea descrescatoare a riscului, dirijarea intregului flux DN2 <=> A7 prin Nodul Racaciuni ar crea trei puncte de risc crescut de accident, in fiecare din cele trei puncte de conflict de trafic:
1. Intersectia DJ252E cu DN2 e o intersectie incapabila sa preia fluxul de autostrada.

Sa lasi intersectia in T este exclus. La fluxul specific de autostrada, virajul la stanga din DN2 in DJ252E este scenariu garantat de accident grav. Scenariu care se agraveaza daca lasi tirurile pe DN2 si doar autoturismele pe A7, pentru ca cresti numarul conflictelor de trafic.
Singura solutie ar fi un giratoriu cu bidoane. Dar unde sa-l faci? Un giratoriu de capacitate are diametru de ~70m. In intersectia DN2/DJ252E platforma DN2 are 12m. Cu maxima-maxima "generozitate", data fiind si platforma DJ252E, se poate amenaja un giratoriu de maxim-maxim 20m diametru! De mai mult de trei ori mai mic decat ar fi necesar. Pentru mai mult ar trebui sa demolezi vreo 6 case din Racaciuni, pentru doar cateva luni de asteptare.
Ce inseamna un giratoriu de 20m diametru? Inseamna viteza mica de viraj, atat pentru autoturisme, dar mai ales pentru tiruri care au intre 17m si 19m (16.5m si 18.5m ca sa fim rigurosi). Iar tirurile ar trebui sa faca virajul strans prin giratoriu indiferent daca ar ramane exclusiv pe DN2 sau daca li s-ar permite accesul pe A7.
Indiferent de varianta, acest giratoriu ar deveni un punct de blocaj si pe DN2, si pe racordul cu A7. Tot timpul castigat pe autostrada s-ar evapora in cate 20-30' de blocaj la acest giratoriu improvizat.
Dar mai mult, intersectia e la doar 350m de bariera DJ252E peste M500, urmatorul punct de risc major.
2. Traversarea DJ252E peste M500.

Pe deoparte, platforma asfaltata a DJ252E este de 5m in zona barierei (2.5m / sens). Adica foarte ingusta comparativ cu benzile de 3.5m de pe A7 si DN2. Ceea ce inseamna ca vehiculele trec bariera la viteze mici.
Pe de alta parte, magistrala M500 este o magistrala cu trafic feroviar mare si in crestere. La ora actuala sunt cam 60 de trenuri de calatori si marfa in 24h, din care sa zicem jumatate in intervalul de zi. La o medie de 3-6 minute per inchidere de bariera, inseamna ca in perioada de varf de trafic rutier ai 1.5 - 3h de bariera inchisa pe DJ252E.
Nu doar ca impreuna cu giratoriul DN2/DJ252E ai avea un al doilea punct de blocaj in calea fluxului de trafic de pe A7, dar proximitatea de doar 350m dintre cele doua inseamna ca bariera si giratoriul frecvent se vor bloca reciproc. Si daca blocarea giratoriului de coada de la bariera a doar enervanta, blocarea barierei de catre coada de la giratoriu este extrem de riscanta. Pentru ca ai crea un scenariu cu 30 de sanse pe zi in varful de trafic sa inchizi bariera si sa prinzi peste sine un sofer grabit. Unul care a evaluat gresit faptul ca ar putea trece la timp bariera si care astfel ar ramane blocat pe sina in calea unui tren care se apropie cu 120km/h.
Si asta fara sa mai vorbim de inevitabilele fortari ale barierei de catre soferii frustrati de blocaje, mai ales dupa ce au "zburat" pe A7 pana la Racaciuni.
Practic, s-are crea un scenariu de tragedie garantata la bariera.
Peste asta, frecventele inchideri de bariera, mai ales in orele de varf de trafic pot lejer crea blocaje de 2-3km care sa ajunga pana pe corpul principal al A7, cu risc crescut de accident si pe autostrada. Sa nu uitam ca la Adjud Nord, un nod de capacitate crescuta, a avut loc un accident serios la mai putin de o ora de la deschiderea traficului.
3. Giratoriul DJ252E - Nod A7

Nu la fel de critic ca primele doua, ci doar de risc sporit, pentru ca e un giratoriu de capacitate mica, specifica unei descarcari locale, nu unei descarcari de flux complet de autostrada.
Aflat la 1.2 km de bariera M500, are potential mare de blocare din cauza frecventelor inchideri de bariera, ceea ce ar crea frustrare mai ales pentru soferii din traficul local, care brusc nu-si mai pot folosi drumeagul pentru ca o autostrada intreaga se descarca in el si se blocheaza. Iar cresterea frustrarii in trafic este o crestere a riscului de accident. Din nou, nu neaparat accidente grave, dar e suficienta o simpla coliziune in giratoriu pentru ca toata A7 sa se blocheaze in spate si sa creeze risc de accidente grave in lant.
Pentru toate aceste riscuri adunate, nu, deschiderea partiala a A7 Adjud - Racaciuni inainte de deschiderea A7 Racaciuni - Bacau, nu e deloc o idee buna.
-
@snake69fast Cu ceva timp în urmă am spus că la sf lui August mulți vor fi dați de rușine. O sa o mai spun o dată la sf lui August pt posteritate. De reactorul atomic care emite radiații extrem de nocive nici nu mai vorbesc. . Rușine. Dar oamenii au început să vadă care este adevărul. Pe 31 August UMB le va da NUCLEARA. Să-și inchidă cotineața și să fugă în munți.
BRAVO UMB
BRAVO UMBRĂRESCU
BRAVO BĂIEȚI
SUNTEȚI FANTASTICI ,SUNTEȚI NISTE EROI.
ROMANIA E MÂNDRĂ DE VOI
FELICITĂRI COMISIEI EUROPENE PT BANI
FELICITĂRI CELOR DIN POLITIC CARE AU BĂGAT LA FINANȚARE A7. -
@mihai
Mihai, foarte frumos argumentat și prezentată părerea. Faptul că ai adăugat și câteva poze pentru cei care nu cunosc zona este și mai util.
Cam așa m-aș aștepta să reacționeze și presa noastră.Recunosc că am fost de părere că ar fi trebuit deschis pentru traficul ușor în mai sau iunie, când încă mai era foarte mult de lucru până la Bacău și nu aveam nicio certitudine privind momentul finalizării.
Dar acum, când mai sunt doar câteva săptămâni, care mai este beneficiul?
Mie mi se pare încă o isterie rostogolită doar ca să ne ocupăm timpul.Eu rămân totuși cu două întrebări:
- De ce nu avem un nod serios la Răcăciuni? Până la urmă, acolo este punctul de conexiune cu A13, nu? Nu se putea proiecta de pe acum, astfel încât să evităm situația pe care o avem în prezent cu Centura Bacău? Nu era mai bine să se construiască nodul și primii 100–200 m din A13, iar atunci când vor începe lucrările la A13 să se poată face conexiunea direct la această prelungire, fără să mai fie deranjat traficul?
- Înțeleg că nu deschid lotul, dar acesta era raportat la 99% la sfârșitul lunii iunie, deci practic gata. De ce nu se face prerecepția?
-
-
Ar fi frumos să vedem în săptămânile viitoare la podul peste Moldova o mobilizare precum cea de la Cleja... 🍀🍀🍀
-
@snake69fast pai e clar ca urmeaza. Cu Cleja si Balcescu finalizate, armata se muta la nord. Deja multi au plecat de la Cleja, ca nu mai au ce sa faca acolo.
Dupa cum arata lucrurile in teren, cred ca planul este:
- deschidere pana la Sabaoani pana la 31/12/2026 (foarte probabil fazat)
- deschidere Sabaoani - Pascani in martie - iunie 2027
-
@mike_us despre A13 avem tot ce ne trebuie dar avand in vedere ce s-a intamplat pe A3 cand a plecat dealul la vale, nimeni nu mai are incredere in pre-studiile geologice facut pentru autostrazi in Romania.
M-ar fi bucurat sa vad o viziune, asa cum spui sa construiasca ciotul din A13 de la A7 , dar in afara de ciotul de A6, altceva nu s-a construit in Romania.Vezi ciotul de A3 la Fagaras catre Sighisoara, ce va fi construit in viitorul indepartat, dar lipsa de viziune ne va lasa cu doua conexiuni intre A13 si E68/DN1
-
❗În atenția conducătorilor auto!❗
⚠️ Închidere a circulației auto pe Varianta Ocolitoare Bacău (A7), în intervalul 17 – 31 august 2026 ⚠️
📌 În vederea racordării cu noile tronsoane în execuție ale autostrăzii Moldovei, Varianta Ocolitoare Bacău (A7) va fi închisă temporar circulației auto, în intervalul 17 – 31 august 2026.
📌 După cum am mai precizat, măsura va fi luată la solicitarea antreprenorului, în baza avizului emis anterior de CNAIR SA și IGPR.
📌 Închiderea temporară vizează întreaga lungime a Variantei Ocolitoare Bacău, de la intrarea în municipiul Bacău dinspre Nicolae Bălcescu (intersecție cu DN 2, km 279+650) până la capătul nordic dinspre Bogdan Vodă (intersecție cu DN 2, km 296+400), traficul rutier în perioada lucrărilor urmând a se desfășura pe DN 2, în traversarea municipiului Bacău.
📌 Având în vedere disconfortul temporar creat, facem apel la înțelegere din partea conducătorilor auto, cu recomandarea configurării din timp a rutelor de deplasare, pentru evitarea ambuteiajelor și a timpilor mai mari de așteptare în trafic.
📌 Reamintim, Autostrada A7 este un proiect strategic pentru infrastructura rutieră din zona Moldovei. În această perioadă, constructorul este mobilizat pentru finalizarea lucrărilor pe ultimul lot al secțiunii A7 Focșani – Bacău, între Răcăciuni și municipiul Bacău, precum și pe cele trei loturi ale secțiunii Bacău – Pașcani.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare