A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
in nod vedem cum sunt adusi stalpii pentru relocarea retelei electrice. fundatiile par a fi deja turnate. la pod laMoldova cred ca asteapta sa se mai linisteasca la propriu apele odata cu venirea sezonului secetos. pare ca mai sunt 2 randuri de pile de turnat acolo si trebuie miscare rapida caci daca vine ploaia...; la ce au lucrat pana acum in albie vedeti ca au ridicat un dig de protectie temporar.
-
Speranta moare ultima !!! asa o chema pe soacra-mea
-
-
Potrivit anunțului oficial, Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a aprobat, după o analiză detaliată a traficului pe drumurile expres existente, două măsuri importante de creștere a siguranței rutiere:
Lărgirea platformei drumului expres de la 21,50 m la 23,00 m, pentru a asigura o bandă de staționare de urgență de 2,5 m;
Amenajarea de alveole destinate staționării de urgență, la intervale cuprinse între 1,5 km și maximum 3 km, în zone cu vizibilitate corespunzătoare. Aceste alveole vor avea o lungime de 145 metri. -
@Azzl Noroc cu HC și care mai gândesc pe acolo.
-
@Duta-C Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR 🙂
-
@Azzl Adică ca în Polonia. Așa da.
-
Centura Bacăului se închide temporar pentru conectarea cu noile tronsoane ale Autostrăzii A7. Restricțiile ar urma să înceapă din 15 iulie
-
@snake69fast Jaaa....nu am mai intrat in detalii.
-
🚧 CURSĂ CONTRACRONOMETRU PE AUTOSTRADA MOLDOVEI A7: MIZA ESTE FIECARE EURO DIN PNRR 🚧
În următoarele trei luni se joacă una dintre cele mai importante ”bătălii” pentru infrastructura rutieră a României. Pe sectorul de 22 de kilometri al Autostrăzii Moldovei A7 dintre Răcăciuni și Bacău, fiecare zi contează.
📍 Vara aceasta, toate drumurile duc la Cleja.
Aici se află punctul critic al întregului lot: viaductul de peste 1,2 kilometri lungime, cu pile ce depășesc 20 de metri înălțime. La această structură impresionantă vom afla, pe 31 august, răspunsul la întrebarea care ne preocupă pe toți:
❓Va reuși România să atragă integral finanțarea nerambursabilă din PNRR pentru Autostrada Moldovei?
Facem tot ceea ce este omenește posibil pentru ca răspunsul să fie DA.
👷 Constructorul român a mobilizat în acest punct peste 400 de oameni. Se lucrează simultan cu peste 10 macarale, numeroase seturi de cofraje, zeci de cife care aduc zilnic sute de metri cubi de beton, se montează grinzi și predale, se armează și se betonează fără întrerupere.
Șantierul de la Cleja este un adevărat furnicar. Mobilizarea este atât de puternică încât cu greu mai pot fi adăugate utilaje și echipe suplimentare fără a dse călca în picioare.
📈 În același timp, volumul de muncă rămas este uriaș.
În doar două luni și jumătate trebuie finalizate ultimele picioare ale podului, montate aproximativ 150 de grinzi, instalat tablierul metalic, predalele, realizată armarea și suprabetonarea plăcii, hidroizolația, asfaltul, parapetele, iluminatul, rosturile de dilatație și marcajele rutiere.
Este o provocare monumentală.
Dar este o provocare pe care o tratăm cu maximă seriozitate și cu încrederea că poate fi dusă la bun sfârșit.
🤝 Din partea Ministerului Transporturilor am optimizat circuitul de plăți, astfel încât facturile constructorului să fie plătite în cel mult 10 zile de la emitere, mult sub termenul contractual de 60 de zile. Constructorul trebuie să aibă toate resursele necesare pentru a menține ritmul actual.
🇷🇴 Autostrada Moldovei nu mai este doar un proiect pe hârtie. Zi după zi, kilometru după kilometru, ea devine realitatea pe care milioane de români o așteaptă de decenii: o infrastructură modernă, care aduce dezvoltare, siguranță, confort și șansa unui trai mai bun, acasă, în România.
-
Nici pe departe suficiente resurse pt a termina la 31 August. Nu pricep strategia UMB-ului, au împrăștiați fierarii pe 3 loturi , lucrează la toate structurile simultan încă, in loc sa se focalizeze pe ce se poate termina. Fugim după 3 iepuri ( citește loturi) și nu prindem nici unul... Daca eram ei lucram strict pe corpul autostrăzii, inclusiv pasajele pe naționale și CF și lăsăm toate micile pasaje peste autostrada la sfârșit de tot. Ce vad acum că mai toate pasajele peste autostrada au grinzi și predale inclusiv pe lotul 2 din Bc-Pa iar podul de la Cleja nu are nici toate radierele făcute.
-
@Iulian
O spune d-l Horațiu Cozma în acea postare pe facebook. Nu prea au cum să lucreze mai mulți oameni la Cleja. Mai mulți se încurcă . Spune , că se lucrează cu 10 macarale simultan. Și 400 oameni. Eu am o referință vizuală a ce înseamnă 400 de oameni pe o bucată ee 1200 metri. Practic , un om , la fiecare 3 metri. Îmi aduc aminte de examenul la Câmpulung Moldovenesc , când eram 600 candidați pe esplanada liceului.
Sunt mulți.
Din experiență , pot spune , că atunci când sunt mai mulți decât e necesar , tinzi să mergi mai greu . Când vor termina partea de piloni ..și grinzile , vor putea accelera. Vor putea lucra în mai multe schimburi. Se pot "împrăștia" . Etc. "Examenul" va veni când vor finaliza etapa de suprabetonare. Atunci vom ști cu o , aproape , certitudine , dacă se vor încadra. Eu sunt moderat pesimist. În funcție de cum vor evolua până la început iulie ..îmi voi face o părere.Partea proastă , e chestia cu datul în trafic. Ptr că trebuiesc concentrate etapele migăloase , și de recepție , exact în august. De la instalat elementele de siguranță , "pusă ștampila" , din partea multor părți implicate. Trebuie sincronizare la maxim.
-
Sunt de aceeasi parere ca si @iulian . Nu sunt suficient de concentrati la Cleja. Este inacceptabil ca mai au pile neincepute, adica nici macar cu pilotii sparti.
@fulgernc, se poate lucra cu aprox. 15 oameni / macara in mod eficient. Fiecare pila (adica pereche de 2 pile alaturate) poate fi deservita de o macara, fara sa se calce nimeni in picioare. Daca au 20 de perechi de pile la care lucreaza se pot folosi 20 de macarale x15 oameni x 2 schimburi = 600 de oameni. Dar niciodata 600 concomitent, ci am zis in 2 schimburi, deci 300 prezenti la un moment dat. Si separat cei de la predale si armare tabliere, poate inca 100.
Deci se poate cu 700 de oameni daca se vrea, numai ca trebuie si schimb de noapte. Si nu 10 macarale, ci 20.
Realist nu e nevoie de schimb e noapte decat la cele 5-6 pile ramase la nivel de piloti forati. Deci 300+100+5*15=475.
Practic ar mai trebui adusi 75 de oameni pentru schimbul de noapte la 5 pile. Pentru zi e buna dimensionarea actuala. Si mai trebuie cateva macarale, macar inca 5.
Oamenii care lucreza la statiile de betoane si pe camioane, cife si pompe sper ca nu-i numara si pe ei, ca nu lucreaza propriu-zis la pod. Daca sunt numarati si aceia, atunci e putin si trebuie ajuns la 475 care lucreaza doar local, la cofraje, betoane, armare, predale, montaj grinzi etc
-
-
@ncb Frumos. Sunt și pilele foarte înalte. Dacă erau puțin mai scunde ,.......ce bine ar fi fost.
-
Chiar voiam să îi răspund lui @vancouver că a apărut acest clip . Care e edificator privind stadiul la zi.
În postarea lui Horațiu Cozma , ori nu am citit eu în detaliu , ori nu menționează ...ceva legat de lucrul în schimburi , etc. Menționează 400 muncitori ..și nr de macarale. -
Chiar nu vad nicio problema ca Pasajul Cleja sa fie gata la 31/08. Imi mentin parerea ca va fi finalizat chiar mult inainte de 31/08.
-
@ncb Bătălia de la “Podul Lung”.
-
Acum si voi….. în fiecare an UMB ne da cate o zonă de interes sau poate de “luptă”. E ca finala Champions League. Staii cu emoții până la final. Dar să recunoaștem. Pare o plăcere vinovată lucrul asta. Ne ține alerți.
-
Să vedem ce va rămâne grant și ce va fi loan. În funcție de asta se prioritizează cred. Până la Bacău pare că va rămâne sigur grant. Sunt curios și eu de Bacău - Săbăoani. Săbăoani - Pașcani va rămâne sigur loan.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare
EXCLUSIV. Centura Bacăului se închide temporar pentru conectarea cu noile tronsoane ale Autostrăzii A7. Restricțiile ar urma să înceapă din 15 iulie