A3 București-Brașov-Cluj Napoca-Borș și A10 Sebeș-Turda
-
Problema se rezolvă în proporție de 90% cu bucata de autostradă Sinaia Sud - Predeal Sud. Coroborat cu centurile deja în lucru. Atât, asta e partea critică.
-
@vancouver M-as multumi si cu atat, evident.
In 39 de kilometri am calculat de unde se termina 2 benzi pe DN1 la Nistoresti pana la Predeal Sud unde se desparte DN1 in 2 ramuri, spre Brasov si spre Rasnov pe Paraul Rece. Astfel ai mentine si numarul de benzi cumva. Subestimam efectul de palnie de la Comarnic pentru ca acum e blocat in Busteni, iar centura in lucru la Comarnic... sunt de parere ca nu va rezolva fluenta, are prea multe giratorii. Ganditi-va ca se blocheaza fara TIR-uri azi, imaginati-va ca bagam TIRURI inapoi pe DN1 si centura Comarnic fara limita de ore, pai un TIR iti va intra in cele 6 giratori cu viteze ft mici. Va fi mai bine, dar nu suficient de bine incat sa rezolve complet. Decat daca turismele raman pe actualul amplasament DN1 si traficul de marfa pe centura Comarnic, dar si asa vei avea probleme la cele 2 giratorii de la capete (eu ca brasovean umplu frigiderele celor care in RO au gasit giratoriul ca pansament universal pentru orice... o prostie)Dar, ce ma oftica e ca avem loturi cu tuneluri de 30-40 km pe A8. Deci nici macar nu e ceva extra-ordinar in esenta. Si al doilea element de "oftica" e ca chiar ar fi toata lumea OK chiar si cu un DN cu access controlat cu 2 benzi pe sens, cu limita de 80km/h, e ok. Imaginati-va DN5-ul spre Giurgiu (noua ocolitoare din beton facuta de PORR), diferenta fata de o Autostrada e inexistenta pentru mine. Cum duce Campina -> Ploiesti foarte bine, poate duce si acest drum.
-
-
-
-
Complet finalizate nu sunt, ca se vede armatura in aer la ambele grinzile oblice laterale. Dar in orice caz bun de trafic.
PS. Mai tineti minte acum vreo 10 ani discutiile nesfarsite de pe forumuri, cum ca nodul e extrem de complicat si soferii o sa se incurce in bretele? Ca si nodul Turda. Cred ca intre timp ne-am linistit si tocmai nodurile care par complicate din aer sunt de fapt clare si simple de la sol, fara conflicte si astfel usor de folosit in trafic. Aviz comentatorilor cu viitorul nod "extrem de complicat" A4 Port / A4 spre Mangalia.
-
@vancouver De acord cu tine......Cele asa zis complicate aerisesc bine traficul .....Să vezi dansul lupilor la trifoiul A0-A1 când se va da in trafic si lotul pizza-retter, un nod simplu de altfel si nu complicat.
-
La intersectia A1-A0 sau A0-A2 de fapt A0 trebuia sa vina ca si o legatura de mare viteza a A1 si A2.
Deocamdata avem o singura banda pe breteaua A0 catre A2. iar la A1 avem cea mai slaba conexiune si anume trifoiul.
Se pare ca ai nostri proiectanti inca traiesc in anii saizeci. -
@JohnDoe trifoiul e si cel mai ieftin tip de high speed interchange, are cel mai mic numar de poduri necesare (unul singur). Aia e, ne-am zgarcit... o sa treaca multi zeci de ani pana la o reconfigurare :(
-
Veriga lipsa din A3, adica viitorul lot Meses. Pentru vreo 5 ani asta o sa fie legatura dintre A3 si A3:
-
„Ploiești – Brașov este din păcate singurul contract pe care nu am reușit să-l deblocăm, cu toată disponibilitatea nostră, cu toate eforturile echipei. Nu aceeași disponibilitate a venit și din partea proiectantului, motiv pentru care colegii mei s-au apucat să calculeze penalități și vom aplica clauzele contractuale”, a declarat Gabriel Budescu duminică la Radio România Actualități.
Mda, poate sa-i calculeze pana maine penalitati. Acestea nu pot depasi 10% din valoarea contractului. Ori daca s-ar apuca de lucru in zona montana i-ar costa 300-400% din valoarea contractului.
Absolut inutila si absurda aceasta lungire a dramei.
Singura concesie care se poate face Consitrans, este sa nu li se rezilieze complet contractul, ci sa le lase partea usoara, Ploiesti-Campina si Cristian-Codlea. Si pe acelea sa aibe timp sa le finalizeze pana sa zicem in vara. Apoi reziliate si alea daca nu vin cu SF-ul finalizat.