A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@Azrael Sunt doar 5 zile și nu este chiar același lucru. Ultimul rând, unde erau cofrajele, acum a fost betonat și urmează să le scoată. De asemenea, au început să armeze partea superioară.
Merg repede, dar nu chiar ca într-un joc video. Pe cele trei loturi au cam 7.000 m de structuri. Este absolut imposibil să lucreze la toate în paralel, dar dacă te uiți pe ansamblu, diferența dintre 9 martie și 18 mai înseamnă două luni și jumătate. Cu Paștele, cu vreme proastă, rămân sub două luni de lucru efectiv. În mai puțin de două luni, progresul nu este doar mare, ci imens, după părerea mea.
-
@mike_us am urmarit structura asta pentru ca a aparut efectiv peste noapte intre 2 filmari. credeam ca la urmatoarea filmare vor fi stalpii gata, ma gandeam, in ritmul asta 1 iunie sunt cu grinzile sus. cred ca au redirectionat echipele ce lucrau aici mai devreme de 13 mai. :) vad ca sunt probleme la o culee, nici nu se vede iar foreza sta de cateva filmari langa armatura pentru piloti. ideea e ca nu putem calcula cati stalpi fac pe zi cand pare ca se lucreaza in valuri pe structurile mai mici.
oricum dpmdv nu am nici o graba. ca e august, ca e decembrie...e inevitabil. -
@Azrael probabil sunt la Cleja majoritatea momentan...se vor întoarce
-
Posibil să fie în săptămâna liberă. Dar ca să nu apară scandal și ca să eficientizeze activitățile critice, au preferat să dea drumul la 50% din personal și ceilalți au liber sapt viitoare.
-
@vancouver Pe A3 sunt în săptămâna liberă. Pe A0 am văzut că sunt niște băieți care montează panouri, dar este posibil să fie subcontractori.
Până la urmă, și oamenii aceștia nu sunt roboți. Deja au un program lung în săptămânile în care lucrează.
E clar că se încearcă să se avanseze cât mai repede, iar anul acesta ajungem deja cel puțin până la Săbăoani.@azrael , am văzut și eu cum au plecat din pușcă. Este una dintre cele patru structuri mai lungi: Cleja, Bălcescu, aici și peste râul Moldova.
Ca să îți dai seama de progres, trebuie să te uiți pe toate cele trei loturi, ca să vezi ce s-a mai întâmplat. -
@mike_us mi se pare foarte potrivit programul de lucru de la UMB 3 saptamani de lucru + 1 saptamana de odihna.
Iar daca ar aduce niste contractori pentru lucrarile ce nu tin de core business, cred ca avansul sustinut se mentine. -
-
-
Cred că este minivacanță la UMB. Din DN2 și centura Bacău am putut vedea însă unele progrese frumoase față de ultimele filmări 🙂
-
-
A7/UMB a finalizat toate pilele si a reinceput montarea grinzilor la Pasajul CF Nicolae Balcescu.
-
Focșani–Bacău 3
Pe 14 mai, la ultima filmare a lui Ștef, începuseră să pună predale pe structurile mici/medii.
Azi, deși este prima zi de după vacanță, podul de 221 m era terminat, iar pe 14 mai era la aproximativ 40%. Și aceasta este cea mai lungă structură, exceptând cele două mari: Cleja și Bălcescu.
Deci, probabil că până la sfârșitul acestei săptămâni vom avea predale pe toate structurile mici/medii. Hai să zicem 1 iunie.
La Bălcescu, pilonii erau toți cu banchete și, din ce am numărat eu, aveam grinzi pe încă 5 deschideri față de ce aveam pe 14 mai. Deci, probabil că vom vedea toate grinzile sus tot așa, în primele zile din iunie.
Așadar, ar trebui să începem să vedem armări și suprabetonări și să ne facem o idee cât de repede merg cu această etapă (câte echipe au pentru asta).Bacău–Pașcani 1+2
Pe 18 mai, la ultima filmare a lui Ștef, începuseră să apară și aici grinzile, e drept, nu în atât de multe locuri. Dar multe structuri aveau culeele aproape gata, iar unde erau și piloni între ele, suficient de multe începuseră deja să fie ridicate. Deci, în următoarele 2–3 săptămâni, mă aștept și aici să vedem din ce în ce mai multe grinzi.
Îmbucurător este și faptul că au apărut zone destul de lungi unde vedem asfalt.Eu nu m-aș mira dacă, la sfârșit de iunie, cele două loturi ajung în 70%.
-
Predale si armare pe majoritatea structurilor mici!
-
@mike_us said:
Absolut de acord cu tine! Exact asta am afirmat și eu, și aici, și pe PUM. Și în SUA este la fel: își vor apăra firmele cu dinții, în timp ce propovăduiesc altora un capitalism perfect.
Nasol este că în România unii chiar îi cred și sunt mai catolici decât papa.
Și nu fac un efort să înțeleagă că, fără companii românești, suntem doar o țară bananieră.Nu am votat niciodată PSD, dar faptul că sub ei am crescut un campion național pe infrastructură mă face să le dau o bilă albă.
Aici e o problemă. Să ai un singur “campion” are efecte negative. E un risc sistemic. Aș fi fost mult mai fericit cu 3 firme care au 60% din contracte vs una 50% din contracte.
-
@pablo Nu le dau bila alba nici daca învie Iliescu.
Blocaje si întârzieri ,toate au legătură cu psd.
Partea buna si care va face ascoro sa crească este ca aici este democrație.
Umbrarescu este un om foarte serios cu minusurile dansului care ar fi ,dar țara are nevoie de asa oameni si nu de panglicari.
HC are nevoie de maturizare si echilibru! -
-
Avand in vedere filmarea lui Raducu, e plauzibil ca la 1 iulie sa avem toti pilonii gata cu tot cu banchete? Pareri?
-
@viscol Eu cred ca da + jumate din grinzi.
-
@mihai E forță UMB!
-
@daniel22_22 sunt 5 sapatamani pana atunci, dintre care minim una de pauza. Da, productivitatea creste odata cu finalizarea pilelor la Balcescu si cu concentrarea resurselor la Cleja. Dar totusi sunt peste 20 de pile de finalizat cu tot cu banchete si aparate de reazem. Plus vreo doua pile care n-au inca radiere.
As zice deci ca minim 6 sapatmani de lucru efectiv pana la stadiul de pile finalizate cu tot cu banchete. Adica abia pe la jumatatea lui iulie. Dar vom vedea.
Despre grinzi da, sunt cel putin 6 deschideri unde grinzile pot fi deja ridicate. Deci cu siguranta ca se va merge in paralel cu ridicarile de grinzi si cu finalizarea pilelor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare