Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.9k Mesaje 122 Posters 1.3m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • vancouverV Conectat
      vancouver
      ultima editare de

Daca am numarat bine, pe sensul Bacau spre Bucuresti mai au 6 fundatii la care inca nu au sapat dupa pilotii forati. Aici e punctul critic. Degeaba termina 30 de pile, daca una lipseste.

Pe sensul celalalt sunt doar 2 dupa numaratoarea mea, la care inca nu au spart pilotii.

Dupa parerea mea daca cel tarziu saptamana viitoare (sa zicem pana pe 5 iunie) nu se apuca de toate astea, atunci probabil nu mai pot termina la 31.08. Si evident trebuie sa lucreze concomitent la toate neintrerupt.

Railway fan. But motorways have to be done first!

I 1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
      • A Deconectat
        Azzl
        ultima editare de

De la domnul Pistol

https://www.facebook.com/share/p/193R5ngTSq/?mibextid=wwXIfr

Undă verde pentru cele două loturi ale Drumului Expres Suceava–Siret!

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins astăzi toate cele 8 contestații formulate împotriva atribuirii contractelor pentru primele loturi dintre Suceava și Bălcăuți. CNSC a menținut integral rezultatul stabilit de CNAIR pe 7 aprilie 2026.

Câștigător desemnat: Asocierea FAR FOUNDATION SRL (lider) – AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL – LINCOR TRANS SRL. Valoare totală: 3,72 miliarde lei (fără TVA) pentru 43,05 km. Finanțare prin programul european SAFE.

Acest drum nu este doar infrastructură rutieră. Este axa care conectează România la granița nordică, către frontiera cu Ucraina. Este parte din arhitectura de mobilitate strategică a flancului estic NATO. Este o investiție în securitatea României, finanțată prin instrumentul european dedicat capacităților de apărare.

În contextul actual din regiunea noastră, fiecare kilometru de drum expres construit între Suceava și Siret are valoare dublă: economică pentru Bucovina și strategică pentru întreaga țară.

Procedura a fost validată juridic. Echipele CNAIR au derulat-o profesionist. Mulțumesc colegilor de la CNAIR DRDP Iași și de la centrul tehnic pentru rigoarea cu care au pregătit acest dosar.

Pentru a putea semna contractele și a demara proiectarea, este necesar ca Ministerul Transporturilor să asigure creditele de angajament aferente. Procedura CNSC este validată, echipele CNAIR sunt pregătite, finanțarea europeană prin SAFE este alocată. Așteptăm pasul administrativ care depinde de Minister.

CNAIR construiește. România se apără prin infrastructură.

#CNAIR #SuceavaSiret #SAFE #infrastructurăstrategică #NATO

JohnDoeJ 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
        • JohnDoeJ Conectat
          JohnDoe @Azzl
          ultima editare de

Ce reclama face Pistol la CNAIR !
          Ii sufla CNIRU-n ceafa.

Culmea optimismului: am o potcoava, imi mai trebuie trei, calul si caruta.

S 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
          • S Conectat
            snake69fast @JohnDoe
            ultima editare de

@JohnDoe poare știe ceva ce noi nu știm... să vedem dacă se va semna contractul până pe 31.05.2026, parcă ăsta era termenul pentru SAFE.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
            • F Deconectat
              fulgernc @Flo87
              ultima editare de fulgernc

@Flo87
              Nu spune nimeni că aceste împrumuturi , granturi , etc ..sunt rele. Ele sunt obținute în condiții de țări cu AAA și oferite României. Eu nu cred că pledăm ptr depășirea termenelor. Eu mi-am spus părerea mai demult legat de "optimismul" unora în aprecierile lor. Vs pesimimismul ptr deea ce nu e "crezul" lor.

Dau unele coordonate. Când a intrat UMB mai puternic în piață , a făcut-o licitând la limita de jos. Și oferea salarii ptr angajați la limita de sus. Câștigând multe licitații ..a setat piața. Și-au asumat rolul de locomotivă ..și au antrenat piața într-o direcție. În același mod , a setat un standard ptr antreprenorii autohtoni. Văzând modul lor de dezvoltare ...foarte mulți au investit în utilaje , în oameni. Au crescut. Astfel avem acum ..antreprenori puternici , care și liciteză singuri , ca lideri de asocieri , sau subcontractori cu forță. Exemplele cu cei de la Retter , Marcu , etc. Danlin , Erbașu , Tancrad. Unii mai "curați" . Alții și cu bile negre ..luate pe parcurs. Aș spune ..că toți au crescut "la umbra" UMB. Și sectorul s-a maturizat.

@pablo
              În paragraful de mai sus ți-am răspuns și ție. Câteodată mă întreb cât de ușor uităm. Ptr că avem cronologia sectorului în fața ochilor. Cei ce am urmărit constant sectorul. Și cât de rapid prind asumpțiile unora(ca să nu spun altfel , să nu rezulte ofensiv) , dacă sunt repetate suficient de mult.
              Ptr că asta e o altă mantră ..repetată de șeful celuilalt forum. Că ..să nu ăunem ouăle în același coș. Să nu fim dependenți.

Și atunci ..cum se împacă logica unora ...cu piața liberă ..și cu doleanțele lor???
              Ptr că antreprenorii cresc ..conform dorinței și putinței lor. Nu îi poate impune autoritatea. După aceea ..colegul de mai sus striga ...comuniștii.
              Avem logică ???măcar la nivel de discurs??? Ptr că mie îmi apare o schismă.

daniel22_22D 1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
              • daniel22_22D Deconectat
                daniel22_22 @fulgernc
                ultima editare de

@fulgernc O mică specificație: Împrumuturile nu se contractează de țări cu AAA ci de Comisia Europeană. Comisia emite bonduri și are un rating AAA.

F 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                • F Deconectat
                  fulgernc @daniel22_22
                  ultima editare de

@daniel22_22
                  Am spus că în aceleași condiții. Nu știu exact sursa banilor , în detaliu .
                  Dar să reținem că aceasta a fost o cerință a multor țări cu condiții de finanțare inferioare. Sunt foarte multe lucruri bune făcute de comisie(de autoritățile europene într-un întreg) . Care nu sunt puse pe tapet , sau sunt puse într-o lumină proastă.

De multe ori se vorbește de birocrația europeană. Da . Dar această birocrație e o unealtă . Are și părți bune. Capacitate de analiză . Administrativă . Etc. Problema a fost , că a fost acaparată politic , mult timp , de curente minoritare. Oarecum extremiste. Care i-au setat direcția. Vinovații??? Dezinteresul celor mulți.
                  Dacă există interes , direcția va fi cea cerută.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                  • vancouverV Conectat
                    vancouver
                    ultima editare de

Legat de loturile de granita,a explicat Horatiu Cosma ca exista o varianta cu o usoara amanare si dincolo de 31.05, agreata si de la Bruxelles. Adica ultimul lot din DX Suceava - Siret care cuprinde si partea de reabilitare de DN din Ucraina, plus lotul A8 care cuprinde cei 5 km de autostrada din Rep. Moldova. Aceste doua loturi ar mai avea cateva saptamani sau luni timp. Pe de alta parte implementarea pana in 2030 presupune demararea rapida a lucrarilor, deci oricum nu se poate astepta prea mult.

Daca semneaza acum zilele astea loturile 1+2 si poate in vara lotul 3, atunci macar A7 ar fi salvata integral.

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                    • I Deconectat
                      Iulian @vancouver
                      ultima editare de

@vancouver
                      Cred că așteaptă să ridice grinzile metalice și cele de beton peste și până în trecerea peste calea ferată. Cred că nu pot lua curbele strâns în configurația de transport grinzi (trailer + extensie), așa că lasă zonele critice pt mai târziu. Nu-i împiedică nimeni că în următoarele două trei săptămâni să ridice grinzi unde pot și să înceapă armarea și betonarea.
                      Dar parca au lăsat-o mai moale la Cleja, mai putini oameni și echipamente care lucrează.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                      • G Conectat
                        gruia88
                        ultima editare de

Deci discutiile astea o sa dureze despre ce poate si nu UMB ce pierde Romania si asa mai departe mult de acum incolo la cat au de lucru pe A7+A8 dupa 2026 .

O sa fie de lucru mult cu structuri si lucrari frumoase care merita privite cum se construiesc si folosite cand este cazul !

Cum spuneau si colegii mai sus , cand erau doar 2 -3 santiere active in toata Romania se numaru suruburile , muncitorii si toate lopetile , acum cand avem sute de km in lucru , structuri imense , tuneluri , au aparut carcotasii.

La fel cum am mai spus , nu poti sa compari o firma care face 20 km de autostrada cu una care face 200 km , alt management al resurselor, furnizorilor , utilajelor , oamenilor ... toate sunt la alt nivel sa ai flux continuu.

Nu am auzit sa comenteze cineva de WeBuild care pe A1 - Pitesti - Cda e jale la terasament , sau Ozaltin care pe T1 Dex12 e jale la pasajul peste Dn65 ... mult mai urate decat cateva trambuline , stalpi strambi sau mizerie .

Dar tot romanul are vorba geniala ...Cainii Latra (si latra mult la Luna) si Ursul (UMB) merge si construieste .

1 Reply Last reply Răspunde Citează 5

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                        • First post
                          Last post