A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@Duta-C Pastrati distanta
-
Stie cineva de ce CNAIR nu face demersuri ca sa semneze cele 2 contracte cu UMB pentru Pascani Suceava din A7, ca sa securizeze finantarea pe SAFE?
-
@anddy__ Degeaba.......ți-o aruncă un tir ca are crampoane mari de pe sensul opus.....ce faci?
-
Duta-C
Mna, mergi cu caruta prin sat.Asta poti pati oriunde, oricand.
-
La fel ca anul trecut, am făcut o mică sinteză pentru Focșani – Bacău, lotul 3, înainte de Paște (9 aprilie).
O să încercăm și pe loturile următoare după Paște. Nu găsesc lungimile exacte ale structurilor la sud de Bacău.
Mulțumesc mult @skyscraper-ro.
Câteva concluzii:
- 9 × 7,2 m — 3 sunt gata, alte 4 sunt la placa de sus → încă o săptămână de lucru
- 3 × 39/24 m — toate gata de grinzi
- 4 × 88 m (traversări peste autostradă) — 2 cu grinzi, 1 se pregătește de grinzi
- 4 × 100–200 m — 2 cu grinzi, 1 gata de grinzi, 1 mai are un pilon
- 1 × 724 m (al doilea ca lungime) — ~90% piloni gata, ~25% au deja și banchetele
Cred că în 2–3 săptămâni (2/9 mai) toate structurile vor avea grinzile sus; probabil unele vor avea deja și predalele montate și o să avem podul de la Nicolae Bălcescu aproape gata de grinzi.
Tot atunci o să avem și o estimare pentru Cleja — am urmărit la nivel de piloni cum se mișcă.
Ca părere personală, având în vedere vremea proastă din martie și aprilie, mie mi se pare că UMB s-a mișcat excelent. -
Ma intreb daca ar merge o deschidere pana la Racaciuni doar pe sensul Focsani spre Bacau, iar jumatatea de autostrada in sens invers sa ramana inchisa, adica traficul spre Bucuresti sa mearga mai departe pe DN2 pana la Adjud Nord.
Personal, mie mi se pare o idee foarte bună ce spui tu!
Din ce am văzut în ultimele filmări, mai erau doar 2 structuri scurte la nivel de hidroizolații/asfalt., 2 supratraversări (asfalt) , plus ceva mărunțișuri.
Eu aș zice că mai sunt aproximativ 3 săptămâni de muncă pentru a termina până la Răcăciuni după Paște (mijloc de mai?).
Bine, a termina până la stadiul de circulație, fără parcări…
După ce termină, vedem dacă îi dau drumul sau nu — nu mai e mult. -
Aș zice că nu nodul de urcare coborâre este problema la Racaciuni, ci acel DJ252E de la giratoriu până în DN2. Acel DJ252E pare îngust, camioanele ar merge cu rotile de pe partea dreaptă pe pământ. Iar trecerea la nivel peste calea ferată, pe Hărțile Google, este aproape praf fără trafic greu. Plus că înălțimea pare a fi de 4m între linia de cale ferată și catenara.
La Mizil a fost o poveste frumoasa acel DJ și trecerea la nivel față de ce e aici la Racaciuni.
-
Era groaznica trecerea de la Mizil, era si sus, era si o intersectie imediat langa pe o parte. Aici arata mai bine.
E un non-sens sa nu se deschida pana la Racaciuni. Se poate impune limita de tonaj, asa cum este pe A1 Bascov - CdA unde peste 7,5to nu au voie, cu exceptia riveranilor (adica toate camioanele au ramas pe Dealu Negru).
-
Plus că înălțimea pare a fi de 4m între linia de cale ferată și catenara.
Perfect the acord cu tine ca DJ252E e substandard pentru trafic greu, mai ales daca pe el se descarca si se incarca 270km de autostrada pana la/de la Bucuresti.
Dar in privinta inaltimii catenarei, standardul CFR la trecerile la nivel peste calea ferata electrificata este 5.75m inaltime a firului de contact fata de sina. Ceea ce e cel mai probabil cazul si la trecerea DJ252E peste M500.
In general, inaltimea standard a catenarei peste linie la CFR este de 5.5m, cu variatii intre 5 si 6.5m, in functie de diverse contexte de cale si infrastructura (ex. poduri vechi cu gabarit de trecere mic)
-
@vancouver Chiar dacă ar lăsa doar mașinile mici, să zicem o limită de 3 tone, tot ar ajuta. Traficul s-ar împărți — totuși sunt 24 de kilometri de autostradă care ar sta nefolosiți. Răcăciuni – Bacău totuși o să mai dureze încă aproximativ 3 luni (eu zic sfârșit de iulie – început de august), deci va mai sta închis încă 3 luni.
Iar UMB, în următoarele 3–4 săptămâni, ar putea muta grinzile de la Adjud în parcarea din Bacău sau în altă parte; nu cred că asta ar fi o problemă.
Până acum voiam să deschidem orice kilometru posibil; nu știu de ce ar fi diferit acum? -
@mike_us
Este exact traducerea din documentele oficiale ale consiliului din Noiembrie 2025, după renegocierea din vara lui 2025, vezi aici: https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-14452-2025-ADD-1/en/pdfMulțumesc, @iulian , pentru răspuns și pentru link.
Ținând cont că în 2025, când s-a negociat, se putea estima mai bine situația din teren, mă întreb de ce cei 145 km nu au fost împărțiți în două obiective independente, de tipul:- Focșani – Bacău (care era mai probabil să fie gata)
- Bacău – Pașcani lot 1,2
Sau de ce nu s-a negociat un obiectiv de tip „stadiu avansat 80+%, cu finalizarea lucrărilor în maximum 3 luni”, ceva de genul?
Mulțumesc, @vancouver
„Dacă jalonul nu este îndeplinit, atunci România pierde banii aferenți acelui jalon.”
Asta sper și eu, pentru că scenariul cel mai plauzibil, cel puțin în viziunea mea, la 1 septembrie ar fi:- Focșani – Filipești / Roman Sud deschis circulației;
- până la Săbăoani, un stadiu de peste 75%.
Dacă se acceptă plata pentru ce s-a lucrat, e bine.
Dacă nu, varianta cealaltă ar fi o mică extensie — nu cred că mai mult de 1–2 luni.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare