A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
-
@vancouver a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Asta da veste buna!
Sapt. asta pot turna fundatiile celor 2 piloni lipsa (cate unul pe fiecare cale) si posibil sa armeze deja elevatia. Daca toarna elevatia (stâlpii) sapt viitoare, pe 25 undeva o sa avem si grinzile (capetele de piloni) turnate, pe 2-5 decembrie putem avea montate grinzile podului si intr-o zi se pun predalele. Armatura 2-3 zile, turnare tablier 5-10.12, pana pe 15 cel tarziu ar fi montate lisele (bordurile) si facuta hidro, asfaltul dureaza 2 zile, timp in care pun si parapetii, si in fine aparatele de acoperire a rosturilor inca 3-4 zile. 20 decembrie se poate circula, daca nu vine vreo vreme groaznica, sa blocheze mai multe zile lucrarile. Cu structura de beton nu am emotii, betoane se pot turna pana la -5°C fara alte masuri speciale (doar la urma acoperit cu paturi pentru 1-2 nopti), pana la -10°C cu masuri mai speciale. Emotiile sunt cu hidroizolatia si asfaltul.
Suntem in grafic :)
-
@vm75 da, sunt zilele decisive pt ca se cam inchide fereastra pt asfaltari, si nu e doar acest pasaj, mai e destula treaba si la celelalte. La limita. Bine, mare parte din asfaltarile de pe aceasta bucata de ~50km s-a facut demult, pe temperaturi ok.
-
@manu E la limita, dar se va deschide pana la Adjud. Suntem 1-2 zile in fata graficului estimat de @vancouver si raman optimist ca vor termina lotul 1 pana pe 19 seara (deschidere la ora 15.00, cum se obisnuieste in ultima vreme). Pentru lotul 2 sunt cam in urma la podul peste Trotus, de aceea estimez ca s-ar putea duce pana pe 23 decembrie cu deschiderea pana la Adjud Nord. Desigur ca e posibil si sa se prefere deschiderea simultana a ambelor loturi pe 23.12 (mai ales daca nu termina saptamana viitoare podul peste CF din nodul Tisita). Vremea e perfecta pana pe 19 decembrie, cu 8-10 grade ziua si 0-2 noaptea. Mai am totusi o emotie cu aparatele de acoperire a rosturilor, pentru ca acolo mi se pare ca a durat cel mai mult si la Domnesti peste DN2 si CF si la Garoafa peste canal si CF. La Trotus pare ca va fi un singur rost mare la mijloc, dar la Putna Seaca, Susita, Tisita LEA, Tisita CF si balastiera cred ca vor face acoperiri clasice de rosturi si nu se pot apuca de ele inainte de asternerea ultimului strat de asfalt
-
Pe unde or activa finisoarele, ca pe filmarea de mai sus nu sunt?
-
-
Informatii pe surse: 22-23 deschiderea Focsani - Adjudu Vechi. Din pacate nu 100% sigur, ci înca cu emotii.
Pentru Adjudu Vechi - Bacau targhetul este de Paste 2026, plus eventual cateva saptamani daca e vremea nasoala iarna. In orice caz intentia este sa se deschida la pachet tot tronsonul acesta, nu intai pana la Racaciuni.
-
Ok, deci avem confirmare pentru targetul pentru Paști. Asta spusesem și eu. "Ajungem până la Racaciuni" cred că înseamnă, în situația asta, obiectiv de 95-98%, fără deschidere. Dar vedem că asfaltează continuu spre Racaciuni și în perioada asta, iar după săptămâna aia de ploi care au urmări până azi, vremea e ce trebuie până la Crăciun. Adevărul e că altfel te deplasezi de la bază pe o autostradă nedeschisa către lotul 3 decât pe DN2.
-
@vancouver Are sens sa il deschida la pachet, nodul Racaciuni nu are capacitate buna si oricum nu sunt diferente mari de progres intre segmente.
Ce am auzit e ca vor optimiza lucrarile ca sa termine tot in termen pentru a nu pierde din finantare, chiar daca asta inseamna mai putine deschideri partiale. Din partea guvernului termenele de finantare conteaza mai mult decat orice deschidere partiala, asa ca Adjud-Bacau deschis separat e bine primit, dar nu e cerut. Desi Bacau-Roman nord are o gramada de noduri si se poate deschide pe rand cate un segment sau doua, e posibil sa fie totul odata, depinde de cum ajuta sau incurca la lucrari.
La primavara-vara nu as vrea sa fiu prin zona Bacaului cand se vor face conexiunile cu bucata existenta si o sa se intre prin oras, mai ales in sud. E singurul loc in care chiar o sa arata urat de tot traficul, ca in 2018-2019.
-
@vancouver a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Informatii pe surse: 22-23 deschiderea Focsani - Adjudu Vechi. Din pacate nu 100% sigur, ci înca cu emotii.
Asa, ca feelingul vostru, cei mai cu experienta si "ochi" in aprecierea stadiului, cam cat e procentul de "sigur"? foarte / destul de/ poate? :)
-
As formula cam asa: unde nu termina cu hidroizolatia saptamana asta, s-a cam terminat cu deschiderea anul asta. Ca sa asfalteze sapt. viitoare si sa mai ramana cateva zile pentru rosturi si marcaje.
-
Aș zice că fără rosturi mai pot deschide, au mai făcut-o (cu consecințe, dar dacă ardea...). Fără elemente de siguranță, nu. Marcajele oricum va trebui să fie refăcute. Cei cu hidroizolația am văzut că lucrează și duminica. Opinia mea e că deschid.
-
Daca lucreaza si in weekend, poate sunt sanse
-
Vedem luni când apar filmările de peste weekend.
-
nu stiu de ce sunt unii mai putin optimisti. se lucreaza pe rupte, si asta e cel mai bun semn ca se trage pentru a se deschide. daca nu erau sanse, nu mai vedeam asa mobilizare. vremea se anunta buna, deci ii va ajuta macar acum in ultimul ceas. daca va fi nevoie vor lucra si duminica, stiu ei mai bine. azi se asfalta urcarea spre podul DN2L peste CF. Pe pod ultimele borduri si turnare de beton trotuare. probabil maine intra si asfaltul pe pod. la Putna se asfaltase si celalalt sens si se montau parapeti. la Trotus nu stiu cum e, acolo pareau cel mai intarziati, erau la hidro pe ultima filmare dar probabil sunt mai avansati azi.
-
@Azrael Eu sunt din fire mai pesimist 😄 Si parca nu vreau sa “cobesc” zicand ca gata, pe 24 dupa-masa cand pot sa scap de la munca voi merge pe A neintrerupt pana la Adjud.
Sincer atat muncitorii dar in masura egala si restul de ingineri si personal implicat in lantul logistic si coordonare merita muulte aplauze si felicitari… in ciuda unora carora parca le plezneste o vena cand aud de Umb…
Si eu unul sper ca in viitorul apropiat Umb sa fie un actor maricel/mare implicat in reconstructia Ucrainei.
-
@SwatKat sa speram, mai ales ca acum UMB are si Otelul Rosu, deci usor, usor e integrat vertical.
Bine, nu o sa cumpere Holcim. -
vad ca haihui le-a urat iar "sarbatori fericite" :)) , si a sarit repede secretarul, al 3-lea ochi de stat sa-i multumeasca.
bai, fatarnicia asta...adica toti care arunca cu hate in UMB si sunt cocolositi acolo, sar ca basicati la orice compromis, cat de minor... cum sa asfaltezi la sub 10C, cum sa faci atatea neconformitati...noi suntem tara lucrului bien facut...ei nu inghit asa ceva, corecti si verticali pana in panzele albe. ei care livreaza si detin adevarul absolut...ei ...n-o inghit pe aia "lasa ca merge si asa" desi in marea majoritate a cazurilor...situatiile sunt inventate de ei, ca apoi sa vina cu fraza dedicata...lovind in dusmanul de moarte, UMB si in "martorii" lui.
bun, sa fie totul ca la carte, bine facut, la miime de mm. dar sa accepti ca bugetul tarii e ciur....si sa accepti mizeria acestei "normalitati"...stabilesti una la inceputul anului, apoi zici ca bugetul e nelimitat..e de rasul curcilor!!! pai nu cred ca la ASE treci clasa daca sustii ca bugetul se cheama buget, daca il poti creste de genul dubla, tripla la volume de miliarde de euro, cum insinueaza cosma si ciurea, si vedem asta in ultimii ani cand nu s-a mai "ingrasat" pe la rectificari bugetul cnandr decat cu vreun miliard peste ce s-a pus la inceputul anului 12->13miliarde, 13->14miliarde lei. ca UMB nu vrea sa lucreze, desi i s-au pus doar 20% din banii necesari finalizarii proiectului pnrr...cu promisiunea ca restul de 80% ,,,de la 1,5miliarde la 9miliarde...vor veni "garantat".
adicatelea, te dai mare sfant in dreptate si corectitudine, dar tu faci bugetul tarii, sac fara fund, adicatelea te **ci pe el de buget, nu e decat o notiune abstracta dupa care tragem apa.vrem o tara ca afara, vrem ca umb sa "livreze", dar cu un buget ca pe dambovita, asa cum ne convine noua ca sa ne putem justifica hatereala. eu zic sa-si priveasca barna bugetului.. din propriul ochi, inainte sa mai caute cu lupa defactele unora care chiar muncesc pe branci.
hopa, Raducu live
-
*@Azrael a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
vrem o tara ca afara, vrem ca umb sa "livreze", dar cu un buget ca pe dambovita, asa cum ne convine noua ca sa ne putem justifica hatereala. eu zic sa-si priveasca barna bugetului.. din propriul ochi, inainte sa mai caute cu lupa defactele unora care chiar muncesc pe branci.
eu unul am citit si postarea de acolo, fix referitoare la A7, aceasta a parut destul de echilibrata, cea a persoanei de care mentionezi.
Nu, nu sunt fanul nimanui, dar fanatismul si talibanismul nu fac bine nimanui ( atat de o parte cat si de cealalta <-> impiedica optiunea de a spune apoi ca ai gresit cand realitatea te contrazice).Intre timp, tinem pumnii celor de la UMB sa ia toti banii din PNRR care pot fi luati acum ca noul guvern a obtinut bani gratis pentru aceste tronsoane (fata de cel vechi care pierduse finantarea din PNRR si nu ne spusese... doar au pus prea putini bani in buget = exact ce reclama HaiHui)
-
@Azrael Nu-mi dau seama din filmare, ce anume s-a asfaltat in zona Tisita? E chiar podul peste DN2L?