Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI
    2.3k Mesaje 86 Posters 697.3k Vizualizări 11 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • daniel22_22D Deconectat
      daniel22_22
      ultima editare de

Exact asta e și mirarea mea: De ce lucrurile nu sunt unitare? Nu există un standard?

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
      • vancouverV Conectat
        vancouver
        ultima editare de

Evident ca trebuie sa fie unitare. Este nevoie de revizuriea standardului de semnalizare, care nu mai corespunde realitatilor contemporane. De exemplu trebuie scoase abertii gen Nadlac sau Siret, adica sate aflate intamplator langa granita. Suceava pe panourile de mai sus era absolut suficient. Nu ajuta pe nimeni in plus Siret, cel putin nu pana la Suceava. Ah, ok, dupa ce autostrada trece de Suceava se poate pune Cernauti, Siret si Radauti.

Afara de asta trebuie sa dispara aberatiile de pe A1, unde pe multe iesiri din Ardeal este semnalat spre Bucuresti (pe iesire) si inca o data Bucuresti inainte. Asta numai pentru ca drumul intersectat (DN7 sau DN1) are capatul la Bucureti. Nu are ce cauta capatul unui DN pe panourile de iesire de pe autostrazi. Doar localitatile imediat de langa iesire, la care trebuie iesit la acel nod si nu la urmatorul. Sau orasele mai mari la care se ajunge mai bine pe DN pe acea iesire, atunci cand sa zicem nu exista autostrada inspre acel oras.

Ca sa revin la A7, in zona Bacau trebuie acum scris spre Piatra Neamt acolo unde se iese cel mai bine spre Piatra Neamt (la Bacau Nord). Dar dupa ce o sa fie gata DX Bacau - P. Neamt acel indicator trebuie modificat si nu are voie sa mai apara spre P. Neamt, pentru ca intersectia cu DX va fi ulterior nodului si o sa induca in eroare. Atunci pe iesire trebuie sa ramana doar Bacau Nord si Hemeius (eventual si Itesti).

La nod Spataru e deja binisor din punctul asta de vedere. Buzau Vest e ok, Urziceni si Spataru iarasi ok, doar pe autostrada fara Siret, numai Suceava si Buzau Nord (optional si Braila, ca urmeaza iesirea spre Braila la nodul urmator).

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
        • M Deconectat
          mike_us
          ultima editare de mike_us

Am făcut o listă a structurilor de pe loturile 1 și 2 Focșani–Bacău.
          Nu am inclus supratraversările și structurile sub 100 m.
          Dacă am omis ceva, pot adăuga ulterior, în funcție de eventualele observații.

A7_Progress.png

Deja avem 10% asfalt și 54% betonat.
          Următorul ca mărime e Putna (760 m) — probabil va fi betonat până la început de noiembrie, după care rămân doar structurile mai mici.
          Între Adjud și Tișița progresul e bun, iar mobilizarea pare excelentă.
          Până la sfârșit de decembrie nu cred că mai rămâne mare lucru pe loturile astea două.

Aștept să văd și lotul 3 — dacă și acolo progresul e bun, putem avea speranțe mari pentru 2026.

V I 2 Replies Last reply Răspunde Citează 10
          • V Deconectat
            vm75 @mike_us
            ultima editare de

@mike_us foarte util tabelul. Ai uitat o singura structura, penultima intre Orbeni si Racaciuni, de 199m, unde lipsesc grinzile de pe deschiderile din cele doua capete, pentru ca nu sunt finalizate culeile. Acesta mi se pare acum punctul critic de pe lotul 2, asa cum e LEA Tisita pe lotul 1.
            M-am uitat comparativ pe o filmare a lui Raducu din 19.09 si pe ultima filmare a lui Stef din 21.10. Pentru 4 saptamani, dintre care vreo doua cu multe precipitatii, progresul pe segmentul Adjud - Racaciuni e foarte mare, in special la structuri. Mai au de ridicat 100 de grinzi, dintre care 40 ar fi pe corpul autostrazii iar restul pe supratraversari. Nu cred ca sunt sanse pentru Adjud-Racaciuni in decembrie, dar cred ca de Paste va fi bine. Oricum, nodul Racaciuni e dincolo de CF, cu trecere la nivel si traversarea localitatii, deci nu e foarte util pentru o descarcare partiala. Ar fi de preferat o deschidere Adjud-Bacau de Paste.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
            • M Deconectat
              mihai
              ultima editare de

Autostrada A7 - Focșani - Bacău, Lot 3, Filmare Integrală, UMB [21.10.2025] [Ep. 10 - 65%]
              F 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
              • F Conectat
                FMFM @mihai
                ultima editare de

mhm, trist video... lot care trebuia conform contractului sa fie deja inaugurat, dar care este impins din pix la 65% (realitatea ne arata ca e mai putin), structuri in stadiu inipient, mobilizare inexistenta
                Cred ca este cazul sa vedem realitatea asa cum este ea si sa inghitim in sec acest fail al UMB-ului.

daniel22_22D P M 3 Replies Last reply Răspunde Citează 1
                  daniel22_22 @FMFM
                  ultima editare de

@FMFM Recunosc ca, dupa succesul de anul trecut cu Buzau-Focsani, imi imaginam cFocsani-Bacau pentru 2025 si Bacau-Pascani pentru 2026.
                  Acum nici Focsani-Adjud nu este sigur.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                  • P Conectat
                    PaulS @FMFM
                    ultima editare de

@FMFM Din pacate acest lucru se vedea de mult timp...

F 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                    • A Conectat
                      Azzl
                      ultima editare de Azzl

🎥 Imagini aeriene de pe șantierul Autostrăzii A7, Focșani – Bacău,...

🎥 Imagini aeriene de pe șantierul Autostrăzii A7, Focșani – Bacău,...

🎥 Imagini aeriene de pe șantierul Autostrăzii A7, Focșani – Bacău, Lot 1 Focșani – Domnești-Târg 📌 Stadiul fizic pe acest lot a ajuns la peste 85%. 📌 În acest moment, constructorul este mobilizat în...

Min 1:12 partea dreapta...de mobilizare nu mai spun

daniel22_22D 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                      • F Conectat
                        FMFM @PaulS
                        ultima editare de

@PaulS Unii dintre noi vedem, intradevar, dar sper intr-o "trezire in constiinta" a celorlalti.
                        Nu vreau sa fiu carcotas, dar daca si loturile de la nord de bacau sunt mult in spatele acestuia, anul viitor este cu semn de intrebare

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                          daniel22_22 @Azzl
                          ultima editare de

@Azzl : A aparut si foreza la pilele lipsa de la Tisita. Inca "pliata", dar e acolo.

• ncbN Deconectat
                            ncb
                            ultima editare de

Autostrada Moldovei A7 Nod Rutier Bacau Sud Nicolae Balcescu
                            • S Conectat
                              spyros.manias
                              ultima editare de

se pare ca iar au aparut bocitoarele pe forum...

• I Deconectat
                                Iulian @mike_us
                                ultima editare de

@mike_us
                                Din păcate lotul 3 este cam lăsat de izbeliște. Speram sa fie iarnă blândă sa poate lucra la structurile de pe 3 care sunt multe, dar beton se poate turna și la 0 grade afara. Nu știu ce structuri sunt pe Bacău-Pascani dar parca m-aduc aminte că sunt mai puține și mai scurte.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                • M Deconectat
                                  mihai @Iulian
                                  ultima editare de mihai

@Iulian e clara concentrarea pe Focsani - Bacau L1 si L2, resursele urmand a fi relocate pe Racaciuni - Bancau - Pascani incepand cu ianuarie 2026.

Momentan nu vad nimic pe A7 care sa nu poata fi finalizat de UMB pana la 31/08/2026.

De altfel iata ca UMB reuseste sa termine pasajul DN2 peste A7 in circa 2 luni si jumatate, ceea ce si mie mi se parea imposibil.

• F Conectat
                                    FMFM @spyros.manias
                                    ultima editare de

@spyros.manias realism, dar daca unii nu se trezesc nici in al 12-lea ceas, imi pare rau

• M Deconectat
                                      mihai @FMFM
                                      ultima editare de

@FMFM a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:

mhm, trist video... lot care trebuia conform contractului sa fie deja inaugurat, dar care este impins din pix la 65% (realitatea ne arata ca e mai putin), structuri in stadiu inipient, mobilizare inexistenta
                                      Cred ca este cazul sa vedem realitatea asa cum este ea si sa inghitim in sec acest fail al UMB-ului.

E greu sa spunem "structuri in stadiu incipient" cand toate structurile au radierele finalizate si au lucrari incepute la pile. Focsani - Bacau L3 se va finaliza prin martie 2026.

• F Conectat
                                        FMFM @mihai
                                        ultima editare de FMFM

@mihai nu cred ca o sa avem mobilizare intensa pe acest lot mai repede de finalul lunii Ianuarie, fiind multe lucrari de finalizat pe lot 1&2.
                                        Consider ca termenul de martie 2026 este unul foarte optimist avand in vedere lungimile si stadiul structurilor, multe de altfel.
                                        La o prima vedere, mai sunt radiere de realizat pentru aprox 6-700m la CF500, pilele, culeile, banchetele sunt undeva la 15% pe intreg lotul, predale,armare, betonare+ restul activitatilor la 0%, iar lungimea totala a acestor structuri depaseste 3km / sens.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                        • M Deconectat
                                          mihai @FMFM
                                          ultima editare de

@FMFM toate astea le-am vazut deja facute sistematic de UMB in 2-3 luni. Si pe Buzau - Focsani, si pe Focsani - Racaciuni. De ce ar fi diferit pe Racaciuni - Bacau?

F 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                                          • F Conectat
                                            FMFM @mihai
                                            ultima editare de

@mihai La data de 1 mai, UMB era mult mai avansat in ceea ce priveste structurile lotului 1, care au o lungime totala aproximativa cu cele de pe lotul 3, dar uite ca 6 luni mai tarziu suntem departe de a considera ca acestea sunt finalizate in intregime
                                            Imi e greu sa cred ca cele de pe lotul 3 o sa aiba parte de tratament diferit.

• First post
                                              Last post