A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Salutare!
Intreb si eu ca opinia publica: daca loturile de la Focsani la Adjud sunt pe la 80%, cum o sa poata UMB sa termine totul pana in Craciun?
-
Cu mare dificultate. Oricum dacă se deschide o să fie cu lucrări neterminate, gen parcări sau poate unele bretele din noduri.
-
@MARIVS Sincer sa fiu numerele si procentajele nuprea inseamna nimic, nu exista nici un fel de context pentru ele, de ex Nurol ar fi la 83% pe lotul 3 ploiesti-buzau dar toata lumea este de acord ca deschiederea peste o luna este o certitudine, fac 17% intr-o luna? Evident nu. Filmarile din drona spun o realitate mult mai clara si cu mai mult context dar nu sunt usor de cuantificat.
Nu putem exclude un hei-rup de la UMB cum au facut anul trecut pe buzau-focsani, in mod particular pe lotul 3, daca ar trebui sa faca asta in schimb e discutabil. Pentru mine sfarsitul anului este doar un prag psihologic si nu cred ca ar trebui sa fie o prioritate, prioritatea trebuie sa fie august 2026 pentru banii nerambursabili PNRR, ratarea acestora ar fi o greseala care Romania nu si-o poate permite, daca asta inseamna putina intarziere pe unele loturi ca sa se poate lucra pe un front cat mai larg este un compromis care cred ca toata lumea il poate accepta. -
Prognoze globale spun ca in zona noastră iarna va fi uscată până la jumătatea lui Ianuarie, apoi vine zăpada până la final de Februarie. Deci vom vedea lucrări pe șantierele UMB până pe 20 decembrie. Cred ca vor trage tare să deschidă măcar Tisita-Adjud cu sacrificarea bretelei spre Tecuci de la Tisita și o ieșire temporară la Adjud. Nu prea văd cum să termine nodul suspendat. Până la Paște (12 Aprilie) va fi gata și Focsani-Tisita.
-
de Paști ar trebui sa intram pe A7 la Bacău Nord. Dacă prefabricatele sunt gata, oamenii rămân pe traseu. Nu înțeleg cum prinde tracțiune ideea asta că e hei rup, ca și cum există 1000 fierari la care UMB are acces pentru "sezonul de inaugurari de la finalul anului". Oamenii nu pleacă și vin după cheful UMB. Producția e constantă, că nu o vedem noi e altceva. Acum se întâmplă să iasă iar în evidenta, iar în teren viteza va tot crește. Trebuie de exemplu să ridice grinzile spre Bacău ca să deschidă până la Racaciuni, așa cred, sunt depozitate pe traseu, nu văd de ce le-ar muta și atât. Când mută toată armata aia, o sa vedem viteza de la Garoafa la pasajele dintre Racaciuni și Bacău (unde nu e ca și cum nu s-a lucrat în perioada asta, dimpotrivă, e mișcare multă zilnic).
-
Când monarhului i se inflamează jugulara iar ziariștii pricep cat șoimii patriei
-
@daniel22_22 fazele astea prin care un eveniment până la urmă pozitiv e comunicat printr-un mesaj cu un conținut 90% negativ, adică albul devine efectiv negru și totul e dus în cheie politică, a dus la decredibilizarea lor. De aia opiniile unor oameni cu dronele și ale unor comentatori de Youtube sunt mult mai credibile.
-
Ce viata trista au unii.
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Te vad si in comentariile de la youtube, si acolo mori de grija altora. Calitate.
Bine, daca se permite asa ceva o sa incep si eu cu asa ceva la adresa oricui. Sau voi primi ban asa cum au primit altii de pe aici pe pum pentru ca spun tampenii, iar cei care au primit ban pentru tampenii acolo vor aplauda frenetic si nu vor sesiza ipocrizia, ca e multe si e grele.
Si nu, nu mi-am facut cont aici doar pentru asta, vancouver posteaza mereu informatii interesante, dar e extrem de ironic cum se construieste romania cu astfel de utilizatori si cum se permite asa ceva.
Poate ar trebui sa incepeti si voi cu ceva moderare, nu doar cu circlejerk.
Astept josvoturile ca atat se poate iar oglinda nu e pentru toti.
-
@MihaiD dar nu orice așa zis succes trebuie încununat și sărbătorit. suntem obișnuiți să ne mulțumim cu puțin și să aplaudăm fiecare succes închipuit de autorități…nu e ok și trebuie să începem să cerem mai mult și să încetăm să aplaudăm la orice
aici defapt e o neputința care trebuie scoasă în evidență …și mi se pare foarte ok postarea
nu poți să vii să te lauzi ca vai ce deschidere ai făcut. Nici dacă mâine ar fi deschis pe ambele bretele la Spătaru nu ar fi fost ok să facă asta
Singurul succes va fi deschiderea lotului 3 Pl-Bz și e meritul constructorului. Mi-aș dori doar cei de la Nurol să fie la deschidere și să facă festivitățile.
-
@daniel22_22 De acord cu tine.....crize,spume,nervi....și toți ai lui sar imediat la beregată.....atât reușesc să gandească monarhii!
-
Delir total pe forumul vecinilor, de ce înainte UMB-ul putea intra pe terenul oamenilor fără expropriere și acum nu puteau să relocheze stalpul de la Tișița .
-
@mrs7 eu n-am folosit nici unul din cuvintele: sărbătorit, laudă, aplaudat, succes, ceva din registrul ăsta, nu mi le pune în dreptul meu, dacă asta făceai. N-am făcut nunta. Am spus doar atât: pozitiv. Deschiderea asta în esență e un eveniment pozitiv, mai durează săptămâni maxim și va fi 100% pozitiv, iar comunicatul citat în articol e 90% negativ. E dreptul lor să se stropsească la cine vor și cum vor, am și eu, sper, dreptul la opinia mea. Am ajuns "cu chiu cu vai" anul ăsta la 80 km? Uităm așa ușor anii cu zero km? Ce țară europeană a mai inaugurat anul ăsta 80 km și încă sezonul nu e inchis?
-
@Iulian Din categoria: de ce sunt circa 50% din romani analfabeti functional, conform statisticii.
Daca ai nevoie sa postezi aici legat de ce zice x sau y si in acelasi timp tu nu ai inteles faptul ca acelasi constructor a intrat ilegal pe terenurile oamenilor si/sau au muncit langa teava de gaz (ai uitat deja? memorie scurta soldata cu 4 oameni morti?) cand a vrut sa munceasca, iar acum o taraganeaza pentru ca le convine, nu ii face la fel ca aktor cu ai lor selimi si apeducte de care nu stiau decat dupa 2 ani?
Greu cu logica, din pacate. Astept si aici josvoturile pentru ca sentimentele bat logica si mult prea multi oameni se supara daca nu au dreptate, chiar si cand nu au dreptate. Reteta construirii Romaniei (sic).
-
@26ld din cauza unora ca tine a prins tractiune forumul asta. Esti prezent la orice mesaj legat de UMB si se pare ca forumul monarhului nu-ti e suficient pentru a-ti satisface frustrarile. Eu chiar sper sa-ti iei ban aici, la fel cum si-au luat altii pe pum incercand sa-ti raspunda.
-
@26ld in primul rand bine ai venit!
Nu, nu banam oameni pentru ca nu sunt de acord cu parerile celor din Construim Romania. Asa cum am mai spus, sunt destule ocazii in care nu suntem de acord noi intre noi. Si e foarte sanatos sa fie asa. Unanimitatea este boala unei epoci care sper sa fie definitiv apusa in Romania.
Ceea ce nu ne dorim este tonul toxic si artagos, ori pus pe cearta.
Esti binevenit sa critici UMB si sa-i consideri o firma oribila, daca astea sunt opiniile si argumentele tale. Dar nu-i jigni pe cei care nu sunt de aceeasi parere. Asta e singura regula fundamentala a acestui forum.
-
@jimmyjump Awww, mi-am facut cont azi si forumul e facut tot azi, nu-i asa? Nu eu postez pe unde pot legat de un utilizator sau altul din frustrare ca am debitat tampenii si nu mi se mai permite sa debitez tampenii in continuare nu?
Eu doar demonstrez frustrarea si ipocrizia utilizatorilor din cauza carora "s-a facut forumul asta", ca sa citez un clasic in ale frustrarii.
Nu cred ca e corect sa zici ca a avut vreunul din voi vreun merit in forumul asta in afara de vancouver si mihai, voi doar ati migrat aici pentru a debita frustrari si tampenii fara logica.
Imi pare rau daca adevarul te supara, dar cum am zis si in mesajul anterior, problema ramane moderarea si exprimarea frustrarii unor utilizatori la adresa altor persoane precum si iubirea vesnica fata de o firma privata care nu da doi bani pe voi.
Serios, e ca o piesa de caragiale asta si unii nu isi dau seama cat de penibila e toata situatia. Pariez ca nu exista oameni ca voi prin Germania unde oamenii le canta ode celor de la Max Boegl, nu? Vancouver poate confirma si poate lua si masuri.
@mihai Multumesc! Nu intentionam sa postez dar cand vad ce se permite aici legat de frustrari, am zis sa intru in ton cu postarile si sa ma integrez in frustrare.
Personal, mi se rupe de umb sau orice alta firma. Eu nu am nimic de castigat sau de pierdut personal si nici nu mi se pare normal sa lasati obiectivitatea la o parte pe un forum de infrastructura.
E un lucru exprimarea parerilor argumentate, e alt lucru datul cu parerea fara argumente si bazat doar pe sentimente si echivalente false.
Nu mi se pare normal sa lasati utilizatori sa isi exprime frustrarile legate de oameni care nici macar nu au vreo treaba pe forumul asta si sa ii si incurajati prin neluarea de masuri impotriva lor. Avem destula ura in societate, vreti sa fie propagata in continuare si aici? Solutia o aveti doar voi ca moderatori.
Ori continuati asa, sa nu vedeti diferenta dintre pareri exprimate normal, cu argumente si fara sentimentalisme de doi bani, ca ingineria autostrazilor nu tine cont de ele, ori veti deveni un forum serios in care nu se accepta un comportament de genul si automat veti atrage oameni serios, nu doar frustrati banati pe alte forumuri din motive serioase sau nu.
Strict parerea mea, daca era asa nasol dincolo, era un exod de utilizatori si de contributii de acolo, ceea ce nu e cazul. Sigur, nu e totul roz nicaieri, dar macar dincolo nu ia nimeni la misto forumul asta sau utilizatorii de aici. Chestie de bun simt.
-
@26ld Daca tot te simti bine pe celalalt forum si nu esti taxat la interventiile tale isterice, chiar e nevoie sa strici atmosfera si aici? Eu nu am migrat de pe pum, nu am avut cont niciodata acolo, doar urmaream anumite proiecte si pot sa zic ca tu esti unul din cei care inflameaza acolo discutiile.
Nu stiu cat ai citit din forumul asta, dar in perioada in care chiar era nevoie de informatii, aici le gaseai, pe pum masurati 10 pagini placa de beton la podul Buzau.
-
@jimmyjump Ah deci nu te deranjeaza ca x sau y zice nasoale de alte persoane pe un forum de infrastructura, e ceva normal pentru tine si esti de acord. Eu sunt isteric ca raspund cu aceeasi moneda? Cineva are nevoie sa reciteasca niste raspunsuri, doar ca nu poate sa inteleaga ironia.
Desigur, cand era nevoie de informatii se zbura cu avionul peste A3 sa se vada ce lucreaza Bechtel, dar nu se pune pentru ca tie nu iti place de x sau y de acolo.
Eu nu raspund pentru ce posteaza altii, dar ma deranjeaza ipocrizia si cum nu ai nicio problema cu atacurile la persoana atata timp cat nu suporti persoana respectiva. Superba gimnastica mentala si calitatea umana.
-
- "intrat ilegal pe terenurile oamenilor" => cine hotaraste ca s-a intrat ilegal? ai studii juridice? esti implicat in proces? ultima oara, stiam ca instanta decide acest lucru. Autostrada este un bun comun, national si este de interes militar. Doar pentru ca niste cetateni au de suferit din cauza asta, o sa fie despagubiti. Daca stam dupa fiecare nemultimit, nu mai miscam nimic in tara asta.
- "au muncit langa teava de gaz" => hai sa vedem si contextul... nu stiu cazul concret, auzisem ca tevile alea nu erau pe hartie. si daca erau pe hartie, cine era de vina? muncitorul, seful de santier sau firma? la fel, asta o decide o instanta dupa o ancheta.
dar hey, argumentele tale sunt rationale, noi suntem prea emotionali si irationali.
EDIT: poate gresesc, daca-mi dai pe Portal Just numarul dosarului, eu imi cer scuze si iti dau dreptate. pana atunci, speculatii. -
@26ld
Analfabeti lfunctionali sunteți voi pe forumul slava conducătorului mult iubit și pupătorilor de ghiul care îl înconjoară. Nu aveți bunul simt sa acceptați și alte opinii, la voi teoria conspirației a devenit dovada supremă. La cate injurii adresati la adresa inginerilor de la constructori, CNAIR , altor participanți la forum, guvernului, oricui care nu este de acord cu voi, nu-i de mirare ca nimeni nu ca vreau inghite. Daca la stiinta pe care pretindeti ca o detineti nu pricepeti de ce o line de înaltă tensiune nu se relocheaza intr-o zi jumate , care sunt implicațiile pentru un sistem energetic, continuați să aberați în delirul vostru.