A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
-
A plecat un colt de munte .

-

-
Nu poti sa tii un munte cu torcret, chiar daca e stanca tare si pare totul stabil. Nici daca ar fi facut ancore nu se putea impiedica aparitia fisurii, desi evident ancorele ajutau si eliminau riscul ca ceva sa se prabuseasca.
-
-
-
-

𝘁𝘂𝗻𝗲𝗹𝘂𝗹 𝗖𝘂𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗔𝗿𝗴𝗲𝘀̦
Fără comentarii, imaginile sunt de-ajuns!
𝗦𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝟰: 𝗧𝗶𝗴𝘃𝗲𝗻𝗶 - 𝗖𝘂𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗔𝗿𝗴𝗲𝘀̦ a 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮̆𝘇𝗶𝗶 𝗦𝗶𝗯𝗶𝘂 - 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀̦𝘁𝗶-𝗔𝟭 pe care o 𝗱𝗮̆𝗺 𝗰𝘂𝗿𝗮̂𝗻𝗱, 𝗶̂𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗰.
𝗛𝗮𝗶, 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, 𝗵𝗮𝗶 𝗰𝗮 𝘀𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲!

-
Interviuri publicate de Bumerang TV pe 23.09.2026 .
Tronsonul Tigveni - Curtea de Argeș, gata în proporție de 98%
-
-
@ncb
Cred ca este important ce spune Ioan Adrian Gica in comentariul filmului de mai sus:
"...
Urmează sa fie turnat încă un segment la Viaductul Boița apoi în următoarele zece zile ,
CIRCULAȚIA PE TRONSONUL 1 AL AUTOSTRĂZII SIBIU PITEȘTI VA FI SUSPENDATĂ PENTRU O PERIOADĂ CUPRINSĂ ÎNTRE 3 ȘI 12 LUNI.
Am primit această informație în această dimineață, s-a ajuns aici datorită mai multor factori,
Continuarea turnarii sub trafic nu a fost agreată de Cnair
Makyol trebuie sa excaveze breteaua pentru a face loc corpului autostrazii A13 precum și a bretelei de coborâre de pe A1.
S-ar putea ca închiderea secțiunii 1 sa fie de doar 3 luni dar e nevoie să se alinieze toate planetele, iar Makyol și Mapa sa se înțeleagă cât mai bine pentru a realiza conexiunea A1 cu A13 cât mai rapid!
Pare că sunt ceva probleme în zona de după portalul sudic al tunelului Boița 1 acolo unde dealul pare că mai instabil decât au crezut cei de la Mapa & Cengiz și pare că le cam dă bătăi de cap...." -
@vancouver
Din ce se vede, eu cred că suntem încă într-o etapă inițială a stabilizării: torcret armat + drenuri , apoi probabil vor monta înclinometre și vor face investigații din foraje pentru a vedea comportarea și structura masivului în profunzime. Pe baza datelor respective se poate definitiva sistemul de ancorare — poziții, lungimi, înclinări, pas și capacități.
Eu o vad ca pe o abordare etapizată și nu cred că va rămâne doar la stadiul de torcret și șanțuri.
Fisurile în beton sunt ceva absolut uzual ,contracție, variații termice, deformații, redistribuiri de eforturi etc. Eu unul, după destule betoane văzute pe șantiere, încă îl aștept pe primul complet lipsit de fisuri.
Legat de posibila închidere a circulației la Boita, ce îi împiedică să facă o deviere temporara cu restricții de viteză?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare