Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    4.4k Mesaje 125 Posters 1.4m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • A Deconectat
      Azzl @mihai
      ultima editare de

@mihai au facut Cleja la gata in 3 luni si nu termina de turnat 4 pile? Cu tablier in santier si inceput a fi ansamblat. Sa fim seriosi.
      Întrebarea poate fi: este in trafic Sabaoani inainte de Craciun?

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
      • M Deconectat
        mihai @Azzl
        ultima editare de mihai

@Azzl eu unul n-am niciun dubiu ca podul A7 peste Moldova va fi gata pana la final de Octombrie anul acesta. Ziceam doar ca, fiind ultima structura mare pe care UMB o are de ridicat pe A7 pana la Pascani, e pacat sa nu ne distram cu ce "estimari" stau la colt sa fie lansate despre acest pod.

Cat priveste intrebarea cu Sabaoani, in opinia mea, da, clar A7 se finalizeaza in 2026 pana la Sabaoani. Singura mea intrebare este daca se deschide si Sabaoani - Mogosesti? Nu era in plan, dar in teren asa arata.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 7
        • A Deconectat
          Azzl @mihai
          ultima editare de

@mihai in cazul asta bun banii pe 3. Trecem inot. :)

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
          • I Deconectat
            Iulian @mihai
            ultima editare de

@mihai
            Cred ca problema se pune altfel: il termina pana la 1 Oct sau nu ? Sau: la 1 sept avem tablierul metalic gata de ridicat?

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
            • daniel22_22D Deconectat
              daniel22_22 @mihai
              ultima editare de

@mihai Varianta 4: La ce seceta e s-a decis să se reducă bugetul și sa se faca nod în albia râului.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
              • S Deconectat
                SwatKat
                ultima editare de

Iar nu respecta timpii tehnologici si nici agrementul la hidroizolatie. /s

S 1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                • S Deconectat
                  SkyPilot @SwatKat
                  ultima editare de

@SwatKat
                  V-am spus eu, dar voi nu, Batman, Batman! /s

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                  • vancouverV Deconectat
                    vancouver
                    ultima editare de

Maria Dobrescu  /  aug. 19

Centura de Nord a Focșaniului se deschide marți

Centura de Nord a Focșaniului se deschide marți

Drumul de legătură dintre DN2D Focșani-Târgu Secuiesc și Autostrada Moldovei A7 va fi deschis circulației.

Railway fan. But motorways have to be done first!

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                    • A Deconectat
                      Azzl
                      ultima editare de Azzl

4.6K views · 42 reactions | ☠️👷🛣️ Continuă telenovela reparatiilor pe...

4.6K views · 42 reactions | ☠️👷🛣️ Continuă telenovela reparatiilor pe...

☠️👷🛣️ Continuă telenovela reparatiilor pe A7- Buzău, Lot 3 Nurol-Makyol. 📸 Daniel Teodorescu

Un video cu reparatiile de pe lotul NUROL

Duta CD M 2 Replies Last reply Răspunde Citează 2
                      • Duta CD Deconectat
                        Duta C @Azzl
                        ultima editare de

@Azzl Meserie. Au comis-o binișor. Se mai întâmplă. Bine dacă era la UMB asta , la pariu că dincolo era a 3 a deflagrație mondială. Era totul in aer până sus în cosmos........

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                        • M Deconectat
                          mike_us @vancouver
                          ultima editare de

@vancouver Asta e o veste bună, s-au cam chinuit acolo.
                          Bine zis că durează mai mult aprobările decât execuția în sine.

• A Deconectat
                            Azzl @Duta C
                            ultima editare de

@Duta-C asta este. Se mai poate intampla. Are si UMB la Braila ceva asemanator doar ca acolo nu este deschis inca. Fii sigur ca nimeni nu a dorit , iar NUROL lucreaza binisor zic eu. Sunt multe cauze

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                            • M Deconectat
                              mike_us
                              ultima editare de

@vancouver

Voiam să te întreb dacă știi de ce au trecut de la supratraversările pe care le-am tot văzut, de 88 m (24+40+24), cu 3 deschideri, la cele cu o singură deschidere.
                              Mă gândeam că A7 este proiectată destul de unitar, dar observ că schimbarea apare mai ales la nord de Bacău.
                              E doar o chestiune de cost și ușurință în execuție sau există ceva specific condițiilor de la nord de Bacău?

M-am gândit că, fiind inginer constructor, poate e ceva de care ai mai auzit.

Supratraversare_1.png

vancouverV 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                              • M Deconectat
                                marius.firtonea @Azzl
                                ultima editare de

@Azzl deci au rasturnat foreza 😂

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                • A Deconectat
                                  Azzl @marius.firtonea
                                  ultima editare de

@marius.firtonea aia cu foreza am postat si eu aici din ce tin minte. Acum 2 luni cel putin. S-a intamplat pe Sibiu-Fagaras.

• S Deconectat
                                    SwatKat
                                    ultima editare de

Nu cred, "expertii" au afirmat ca cele mai mari probleme pe A7 sunt pe loturile UMB, nu aici unde se darama cate o banda intreaga. Daca stau bine sa ma gandesc, chiar si pe A0 nu stiu cum mai circula masinile dupa ce s-a "crapat" terasamentul si "sta sa pice din secunda in secunda" de vreun an de zile.. /s

Revenind, se va remedia, bine ca se lucreaza!

• vancouverV Deconectat
                                      vancouver @mike_us
                                      ultima editare de vancouver

@mike_us Este cerinta de la UE, sa nu se mai foloseasca pila mediana, din motive de crestere a sigurantei.

Recent parca a intrat un autocar in parapetele median fix in dreptul unei pile de pod - nu mai tin minte in ce tara.

Avantajul e dublu:

1. Risc redus de accident grav sau extrem de grav prin lovirea unui obstacol fix
                                      2. In cazul in care un camion intra in piciorul de pod, podul se poate darâma sau chiar daca pe moment nu e nimic grav, dar structura poate fi afectata si trebuie refacut. Asa, fara picior...

De ce pe unele tronsoane A7 e asa si pe altele nu, asta nu mai stiu. Posibil sa aibe legatura cu proiectantii, care au fost diferiti. Parca Consitrans pana la Bacau si Acciona dupa. Dar mai trebuie mentionat ca au existat parca si niste SF-uri mai vechi, de prin 2010-2015 pe unele parti din A7, cand standardul nou inca nu era in vigoare. Posibil in 2018-2022 cand s-au refacut SF-urile si s-a facut proiectul tehnic, sa fi preluat vechile SF si doar sa le fi completat (Curtea de Conturi de mai multe ori a zis ca e ilegal sa se faca aceeasi munca de 2 ori, adica statul sa nu dea aiurea bani pe acelasi lucru de 2 ori - ca atare nu se refac SF-urile de la zero, ci se completeaza cele vechi).

Railway fan. But motorways have to be done first!

• M Deconectat
                                        mike_us
                                        ultima editare de mike_us

A7/Viaduct Filipesti.Stadiul lucrarilor la 19.08.2026/Autostrada Moldovei/Bacau-Roman

Se pare că deja și al doilea sens este betonat pe jumătate, ceea ce era probabil de așteptat.
                                        Ritmul a crescut de când băieții de la Cleja și N. Bălcescu au fost mutați aici.
                                        Până pe 1 septembrie va fi aproape gata și al treilea pod mare din cele patru.

A7/Viaduct Filipesti.Stadiul lucrarilor la 19.08.2026/Autostrada Moldovei/Bacau-Roman
                                        • M Deconectat
                                          mike_us

A7/Racordare Nod Rutier Bacau Nord/A doua zi/Stadiul lucrarilor la 19.08.2026/Autostrada Moldovei

A7/Racordare Nod Rutier Bacau Nord/A doua zi/Stadiul lucrarilor la 19.08.2026/Autostrada Moldovei
                                          M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                          • M Deconectat
                                            mike_us @mike_us

@vancouver Scuze, cred că nu m-am exprimat bine.
                                            Nu mă refeream la cele cu pilon pe mijloc; despre acelea a fost o discuție și au dispărut.
                                            Cred că argumentul a fost chiar cel pe care îl spui tu.
                                            Le pun una lângă alta, poate e mai ușor de înțeles așa ce încerc să spun.

Bacau nod sud

Supratraveersare_3.png

Bacau nod nord la 1-2 km

Supratraversare_1.png

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                                            • First post
                                              Last post