Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.8k Mesaje 122 Posters 1.3m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • A Deconectat
      akacrys @mihai
      ultima editare de

6869f41e-7123-4fcd-b6cb-2f63f3f82ae7-image.jpeg

Seful DRDP Iasi spune ca se deschide traficul in cateva saptamani. Inseamna ca au renuntat la ideea de a deschide la pachet cu tronsonul Racaciuni - Bacau?

A M 2 Replies Last reply Răspunde Citează 3
      • A Deconectat
        Adrianb1 @akacrys
        ultima editare de

@akacrys Cine mai stie ce o sa se intample? Fiecare declara cate ceva, fiecare intelege ce vrea sau ce poate.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
        • M Conectat
          mihai @akacrys
          ultima editare de

@akacrys foarte probabil, mai ales la cum se vede in teren. Adjud - Racaciuni e "gata", in vreme ce Racaciuni - Bacau mai are nevoie de cel putin 3 luni de lucru, daca nu 4-5.

Chiar daca amanarea deschiderii Adjud - Racaciuni ar avea logica din cauza calitatii sub-standard pentru un trafic de autostrada a DJ251E, a trecerii peste M500 si a intersectiei DJ252E / DN2, marea problema este deranjul public care s-ar crea daca iar am avea un troson de autostrada finalizat si neutilizat.

Probabil insa ca va fi o solutie de compromis: A7 Adjud - Racaciuni deschis initial doar pentru autoturisme, pana cand se va finaliza si A7 Racaciuni - Bacau.

O 1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
          • A Deconectat
            anddy__ @ncb
            ultima editare de anddy__

@ncb said:

AUTOSTRADA A7 Lucrări Bacău - Roman 06.05.2026

Wow. Impresionant la Filipesti.

As putea deveni optimist cu deschiderea in termenul PNRR pana la nodul de la Roman est spre Piatra. Dar... nu prea.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
            • O Conectat
              oneLess @mihai
              ultima editare de oneLess

@mihai
              E problema Poliției Ruriere ce deschide și dacă, nu e în grija UMB treaba asta !
              UMB să-și mute resursele de acolo mai la nord, să semneze PV, să-și recupereze parte din GBE și să mergă mai departe, adică mai sus !

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
              • M Conectat
                mihai @oneLess
                ultima editare de mihai

@oneLess nu era vorba defel despre UMB. Ei oricum isi muta resursele pe alte loturi cand termina lucrarile. Nu au nevoie de receptie pentru asta.

Era vorba doar despre ce vor face CNAIR si MT cu lotul respectiv.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                • ncbN Deconectat
                  ncb
                  ultima editare de

AUTOSTRADA A7 Adjud - Bacău Lucrări pasaj Cleja 08.05.2026
                  M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                  • M Conectat
                    mihai @ncb
                    ultima editare de mihai

^^ Inclin sa cred ca pasajul de la Cleja va fi gata la final de iunie.

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                    • A Deconectat
                      Azzl @mihai
                      ultima editare de

@mihai sau macar armata mare parte din placa si astfel fierarii sa faca un efort la pod peste Moldova.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                      • M Conectat
                        mike_us
                        ultima editare de mike_us

Tabelul cu structuri la 1 mai, împreună cu @skyscraper-ro

2026_05_01_Proges PM.png

• 9 × 7,2 m — toate gata; sunt mici, dar consumatoare de timp: armat, betonat fiecare față.
                        • 3 × 39/24 m — toate cu grinzi.
                        • 4 × 88 m — traversări peste autostradă: 2 cu grinzi, 2 se pregătesc de grinzi.
                        • 4 × 100–200 m — 3 cu grinzi, 1 mai are o banchetă de la pilon.
                        • 1 × 724 m (Bălcescu) — toti piloni sunt gata, aproximativ 70% au deja și banchetele; au apărut și grinzi.
                        • 920 m de grinzi deja instalate, adică aproximativ 33%, și procentul o să crească foarte repede, deoarece la Bălcescu și Cleja sunt deja mulți piloni ridicați.
                        • 50 din 96 de piloni la cele 2 structurile mari sunt în stadii finale: ridicați, cu banchete sau cu reazeme.

Am făcut o extrapolare de când urmărim pilonii: în jur de 1 iunie ar trebui să avem toți pilonii sus, iar marea majoritate cu grinzi pe ei.
                        In curand ar trebui sa apara si predalele sunt curios daca incep dispre Racaciuni.
                        Până la 1 septembrie rămân trei luni, absolut suficiente pentru predale, suprabetonare și asfalt.
                        Părerea mea personală: până la Bacău nu sunt emoții. E mult de muncă, dar se poate.
                        Și, cum am zis la început de an, când nu era nimic, eu cred că și la nord de Bacău se poate.

PS:
                        Vrem să facem același lucru și la nord de Bacău, unde se lucrează foarte intens, dacă pare interesant pentru cineva.

• M Conectat
                          mike_us @Azrael

@Azrael Foarte bine surprins: din pandemie au explodat datoriile. Și, dacă ne uităm la cifre, nici guvernul actual nu stă prea bine. E dezastruos, aș zice eu, ce am reușit să facem în doar șase ani. Și nimeni nu răspunde; ni se servește doar circ.

Am trecut de la 78 la 230 de miliarde în șase ani — practic, triplarea datoriei.
                          Ne-am împrumutat cu aproximativ 150 de miliarde de euro. Ca să punem lucrurile în perspectivă: Focșani–Bacău, șase loturi, costă 11 miliarde de lei, adică aproximativ 2 miliarde de euro. Sigur, mai adăugăm TVA, exproprieri etc., dar tot ne ajungea să facem 20 de A7.
                          PNRR total e 6-7 miliarde granturi ce am luat. Si noi imprumutam 150!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                          • M Conectat
                            mike_us @Leo-Ph

@Leo-Ph E foarte probabil să nu termine la 1 septembrie, dar, în viziunea mea, va fi deschisă o mare parte. Am pus previziunile mele la început de an — eu cred că va fi deschis și la nord de Bacău. Iar bucata până la Săbăoani care nu va fi deschisă va fi într-un stadiu avansat.
                            Asta este o performanță pe care foarte puțin probabil ar fi putut-o atinge alte firme. Pur și simplu, dacă faci o mică statistică a întârzierilor altor firme, se vede diferența.
                            Iarăși, ce nu spune Ionuț: în 2007 am intrat în UE cu 261 km de autostradă, iar în 2022, după 15 ani de UE, aveam 994 km. Adică aproximativ 730 km în 15 ani — o medie de 48 km pe an.
                            Comparativ, în ultimii trei ani — 2024, 2025, 2026 — o să facem peste 550 km, adică aproximativ 180 km/an. Este un salt imens, la care UMB a contribuit din plin.
                            Iarăși, Ionuț și gașca uită să menționeze că nu a fost buget suficient nici în 2024, nici în 2025 pentru tot ce trebuia lucrat, iar tot timpul au fost diferențe mari între lucrări și plăți. Anul trecut am făcut tabele în care am ținut evidența și mie nu îmi iese sub nicio formă.

@vancouver poate face greșeli, eu fac greșeli cu siguranță, dar nimeni nu a băgat pumnul în gură aici și nici nu a cenzurat. Din contră, am avut discuții foarte politicoase cu @vancouver și când aveam aceeași opinie, și când nu.
                            De asta eu zic că omul merită apreciat! Părerea mea.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                            • First post
                              Last post