Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.8k Mesaje 122 Posters 1.3m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Deconectat
      mike_us
      ultima editare de mike_us

Tabelul cu structuri la 1 mai, împreună cu @skyscraper-ro

2026_05_01_Proges PM.png

• 9 × 7,2 m — toate gata; sunt mici, dar consumatoare de timp: armat, betonat fiecare față.
      • 3 × 39/24 m — toate cu grinzi.
      • 4 × 88 m — traversări peste autostradă: 2 cu grinzi, 2 se pregătesc de grinzi.
      • 4 × 100–200 m — 3 cu grinzi, 1 mai are o banchetă de la pilon.
      • 1 × 724 m (Bălcescu) — toti piloni sunt gata, aproximativ 70% au deja și banchetele; au apărut și grinzi.
      • 920 m de grinzi deja instalate, adică aproximativ 33%, și procentul o să crească foarte repede, deoarece la Bălcescu și Cleja sunt deja mulți piloni ridicați.
      • 50 din 96 de piloni la cele 2 structurile mari sunt în stadii finale: ridicați, cu banchete sau cu reazeme.

Am făcut o extrapolare de când urmărim pilonii: în jur de 1 iunie ar trebui să avem toți pilonii sus, iar marea majoritate cu grinzi pe ei.
      In curand ar trebui sa apara si predalele sunt curios daca incep dispre Racaciuni.
      Până la 1 septembrie rămân trei luni, absolut suficiente pentru predale, suprabetonare și asfalt.
      Părerea mea personală: până la Bacău nu sunt emoții. E mult de muncă, dar se poate.
      Și, cum am zis la început de an, când nu era nimic, eu cred că și la nord de Bacău se poate.

PS:
      Vrem să facem același lucru și la nord de Bacău, unde se lucrează foarte intens, dacă pare interesant pentru cineva.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 16
      • M Deconectat
        mike_us @Azrael

@Azrael Foarte bine surprins: din pandemie au explodat datoriile. Și, dacă ne uităm la cifre, nici guvernul actual nu stă prea bine. E dezastruos, aș zice eu, ce am reușit să facem în doar șase ani. Și nimeni nu răspunde; ni se servește doar circ.

Am trecut de la 78 la 230 de miliarde în șase ani — practic, triplarea datoriei.
        Ne-am împrumutat cu aproximativ 150 de miliarde de euro. Ca să punem lucrurile în perspectivă: Focșani–Bacău, șase loturi, costă 11 miliarde de lei, adică aproximativ 2 miliarde de euro. Sigur, mai adăugăm TVA, exproprieri etc., dar tot ne ajungea să facem 20 de A7.
        PNRR total e 6-7 miliarde granturi ce am luat. Si noi imprumutam 150!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
        • M Deconectat
          mike_us @Leo-Ph

@Leo-Ph E foarte probabil să nu termine la 1 septembrie, dar, în viziunea mea, va fi deschisă o mare parte. Am pus previziunile mele la început de an — eu cred că va fi deschis și la nord de Bacău. Iar bucata până la Săbăoani care nu va fi deschisă va fi într-un stadiu avansat.
          Asta este o performanță pe care foarte puțin probabil ar fi putut-o atinge alte firme. Pur și simplu, dacă faci o mică statistică a întârzierilor altor firme, se vede diferența.
          Iarăși, ce nu spune Ionuț: în 2007 am intrat în UE cu 261 km de autostradă, iar în 2022, după 15 ani de UE, aveam 994 km. Adică aproximativ 730 km în 15 ani — o medie de 48 km pe an.
          Comparativ, în ultimii trei ani — 2024, 2025, 2026 — o să facem peste 550 km, adică aproximativ 180 km/an. Este un salt imens, la care UMB a contribuit din plin.
          Iarăși, Ionuț și gașca uită să menționeze că nu a fost buget suficient nici în 2024, nici în 2025 pentru tot ce trebuia lucrat, iar tot timpul au fost diferențe mari între lucrări și plăți. Anul trecut am făcut tabele în care am ținut evidența și mie nu îmi iese sub nicio formă.

@vancouver poate face greșeli, eu fac greșeli cu siguranță, dar nimeni nu a băgat pumnul în gură aici și nici nu a cenzurat. Din contră, am avut discuții foarte politicoase cu @vancouver și când aveam aceeași opinie, și când nu.
          De asta eu zic că omul merită apreciat! Părerea mea.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 12
          • O Deconectat
            oneLess
            ultima editare de oneLess

De acum 2 zile. Șeful de la DRDP Iași zice că se dă Răcăciuni !

Autostrada
            A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
            • A Deconectat
              Adrianb1 @oneLess
              ultima editare de

@oneLess "in cateva saptamani". Asta de obice inseamna mai mult de 1-2, ca altfel spunea asa, dar poate fi si iunie sau chiar iulie, peste 7-8 saptamani, tot "cateva" sunt.

Dupa cum am mai spus, asteptam si vedem ce se intampla. Mai ales ca Racaciuni fara urmare spre Bacau sud e o complicatie.

M M 2 Replies Last reply Răspunde Citează 0
              • M Deconectat
                mihai @Adrianb1
                ultima editare de

Directorul DRDP Iasi vorbeste in diagonala, pe principiul sa zica si el ceva fara sa spuna nimic.

Despre Adjud Nord - Racaciuni spune ca se va deschide "probabil, in cel mai scurt timp, in cateva sapatamani", ceea ce inseamna fix nimic. Poate fi luna asta, poate fi sfarsit de iunie, poate fi chiar iulie. Oricum pana in august.

Despre Racaciuni - Bacau spune "se instaleaza elementele de siguranta rutiera, se lucreaza la structuri, asfaltul la fel ca si aici a fost turnat, vor urma marcajele". Ceea ce o o afirmatie auto-contradictorie. Asfaltul nu poate sa fie turnat pana nu sunt gata structurile. Niste asfalt da, e turnat. Dar e o mare diferenta intre niste asfalt si asfaltul

Cu alte cuvinte e o declaratie care nu spune nimic. PR si atat.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 7
                • M Deconectat
                  mike_us @Adrianb1

@Adrianb1 Ultima filmare Adjud–Răcăciuni pe care am văzut-o a fost cea a lui Răducu, imediat după vacanța de Paște. Ar fi interesant să apară o filmare nouă.
                  Pe baza filmării respective, nu pare să fie nimic acolo care să nu poată fi gata până la sfârșitul lunii mai. Dacă nu îi dau drumul până atunci, eu zic că au decis să aștepte și să deschidă direct până la Bacău.

Dacă țin bine minte, anul trecut făceai destul de des drumul Bacău–București. Dacă da, chiar sunt curios cum ți se par traficul și calitatea drumului, acum, la câteva luni după inaugurarea sectorului pina la Adjud.

„ Directorul DRDP Iași vorbește în diagonală” — exact asta a fost și impresia mea, @mihai . Să vorbești despre marcaje când, totuși, sunt piloni ai unui pod lung abia la nivel de fundație... ca expert, e cam greu de înțeles.
                  Din nefericire, ăsta e nivelul. În România, totul este politizat, iar asta ne ucide.

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                  • A Deconectat
                    Adrianb1 @mike_us
                    ultima editare de

@mike_us Pe Adjud-Racaciuni e aproximativ gata, vorbim de zile sau poate o saptamana pana cand ar putea fi deschis traficul, o filmare nu poate decat sa confirme ca e gata.

Trebuia sa fac drumul asta saptamana trecuta, dar nu am reusit, o sa merg in vreo 3 saptamani, parca, iti spun atunci cum mai e, si o sa fac drumul aproximativ lunar pana tarziu in toamna. Nu stiu cum e traficul pe DN2, ca nu am mai mers pe el in zona in care e deschisa A7, in schimb Adjud-Roman e la fel, parca chiar mai rau, nu pentru ca sunt mai multe masini ci pentru ca o gramada de masini cu numar de Iasi merg de parca e sezon permanent de baut vinul. Spre Spataresti-Gura Humorului e fix la fel ca in ultimii ani, nu am observat nici o diferenta, am mai mers si Roman-Targu Neamt-valea Bistritei si e ok si pe-acolo, doar ca drumul e mai prost in general si pe serpentinele de la Pluton-Petru Voda am dat iarasi de dubiosi la volan care aveau o dorinta morbida de a iesi in natura cu dubele.

A7 mi s-a parut ireal de aerisit, mai ales in comparatie cu A3 care era foarte aglomerat. Si mi s-a parut ca pe A7 se merge potolit, nu a trecut Batman pe langa mine cu 250 km/h, nu am vazut camioane care sa mearga in paralel kilometri in sir, ca pe alte autostrazi in Romania, a fost o experienta foarte placuta. Ceva trambuline ici si colo, nimic prea rau, nu mai tin minte fiecare loc, in nici un caz nu m-au deranjat.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 7
                    • M Deconectat
                      mihai @Adrianb1
                      ultima editare de mihai

@Adrianb1 am facut si eu Bucuresti - Bacau acum vreo 10 zile. A fost prima data cand am folosit A7 intre Ploiesti si Adjud. Diferenta intre A7 si DN2 este ca de la cer la pamant. Ca unul care am facut mult drumul Bucuresti - Bacau - Bucuresti, de multe ori in aceeasi zi, pe A7 parca eram in alta tara.

Intr-adevar, A7 apare ca foarte aerisita, dar asta e diferenta tipica atunci cand iei traficul aglomerat al unui DN si-l muti pe autostrada. Plus ca pe DN2 a ramas inca trafic local destul de semnificativ.

N-am perceput trambuline pe A7. Comparat cu A2-ul de pe care veneam, plin de trambuline chiar si dupa ce au fost reparate, A7 este extrem de lina.

DN2 Adjud - Bacau nu mi s-a parut prea rau. Ceva trafic, dar nu insuportabil.

In ansamblu, timpii de parcurs s-au redus semnificativ, in conditiile in care nu trebuie sa "rupi vitezometrul" si in care drumul este mult mai comfortabil. Nu mi-a venit sa cred ca in 2h eram deja la Adjud, dupa un drum pe care aproape nu-l simtisem. Am perceput acelasi efect ca atunci cand am trecut de la DN3 la A2 si nu-mi venea sa cred cat de repede si de lejer ajungeam la Fundulea, Lehliu, Fetesti etc.

Si lucrurile vor continua sa se imbunatateasca pe masura ce A7 continua sa se extinda spre nord.

Din pacate, asta inseamna si ca aeriseala A7 nu va tine mai mult de 3-4 ani. Dar momentan sa ne bucuram de ea :)

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 8
                      • A Deconectat
                        Adrianb1 @mihai
                        ultima editare de Adrianb1

@mihai Nu stiu de ce aeriseala de pe A7 nu o sa tina decat cativa ani. Crezi ca daca o sa fie A7 si A8 complete o sa fie trafic mai mult Bucuresti-Suceava sau Bucuresti-Iasi doar pentru ca e mai rapid si mai convenabil?

Eu fac drumurile astea de nevoie, am facut si 9 ore pe drum, a scazut la 7, poate o sa mai scada la 6 si jumatate (imi ia aproape o ora sa traversez Bucurestiul si mai am 3 ore de la Roman sau Motca in sus), tot nu o sa ajunga vreodata la "hai sa dau o fuga in weekend, ca sunt 2-3 ore de mers in fiecare directie". Pentru cei din Focsani sau Bacau e deja convenabil, nu o sa se schimbe mare lucru chiar si pentru Bacau (poate 15 minute), raman doar Suceava + Botosani si Iasi ca potentiale generatoare de trafic. Dar nu stiu de ce, cred ca est-vest o sa aibe trafic mai mare decat nord-sud in zona intersectiei de la Pascani.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                        • M Deconectat
                          mihai
                          ultima editare de mihai

Pentru ca infrastructura intotdeauna creeaza cerere care nu exista in lipsa infrastructurii. Deplasarea rapida creeaza oportunitati de noi afaceri care se deschid contand pe viteza autostrazii. Apar dezvoltari imobiliare noi in sate si comune tocmai pentru ca autostrada permite acces rapid in oras. Si asa mai departe.

Echilibrul apare abia atunci cand traficul auto-indus al autostrazii sufoca autostrada, moment la care oamenii nu mai conteaza pe ea pentru dezvoltari noi, dar dezvoltarile deja existente raman si mentin sufocarea. E un fenomen perfect predictibil care se vede bine pe A1 si chiar si A2 deja. Iar la nivelul actual de PIB al Romaniei, fenomenul accelereaza.

Fenomenul e acelasi cu orice infrastructura, nu doar cu autostrazile. Problema autostrazilor insa este ca nu au mare capacitate de rezerva, spre deosebire de exemplu fata de trenuri. Aceeasi infrastructura care permite un tren din doua vagoane o data pe zi, suporta si trenuri de 16 vagoane la cadenta de 20 de minute. O abordare imposibila la autostrazi.

In Romania o sa se mearga multa vreme insa pe "one more lane will fix it". Deja vedem ca pe A1 si A2 se vorbeste de triplare, care va insemna in principiu 5 ani de chin pentru inca 5 ani de trafic mai lejer. Dupa care ciclul se va repeta cu cvadruplarea in vreo 20 de ani.

La A0 va fi si mai interesant: nici macar nu e deschisa si e clar ca de prin 2028 blocajele vor fi la ordinea zilei. La inceput din cauza nodurilor extrem de prost construite, cu cate o banda pe sens pe iesirile care 100% predictibil vor avea trafic mare. Dar in timp, blocajele vor creste din cauza dezvoltarilor logistice, productive si imobiliare din vecinatatea nodurilor.

Chiar citeam un articol interesant despre cum in Germania cvasi-"gratuitatea" trenurilor ( abonament de 9 EUR / an pentru toata reteaua feroviara germana) nu a redus traficul pe autostrazi decat cu vreo 5%, in schimb a crescut traficul pe calea ferata cu 35%. Cu alte cuvinte, daca oamenii au infrastructura, o folosesc.

Autostrazile au o singura stare de echilibru stabil: blocate.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                          • P Deconectat
                            pablo
                            ultima editare de

Traficul ar trebui sa se dubleze pe A7 pentru a rezulta efectul de care vorbesti tu. Punctual in jurul oraselor Bacau sau Suceava e posibil, dar per total va dura peste 10 ani pana va aparea acest fenomen. Poti observa asta pe autostrazile din Transilvania unde acest fenomen nu a aparut inca.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                            • M Deconectat
                              mihai @pablo
                              ultima editare de mihai

@pablo traficul nu doar ca se va dubla, ci va creste de intre 5-10 ori in urmatorii 10 ani.

A2 are astazi un trafic de aproape 10 ori mai mare decat la finalizarea din 2012. Niste cote de trafic pe care DN3 si DN2A nici nu le puteau suporta.

A3 Bucuresti - Ploiesti are azi trafic de peste 10 ori mai mare decat la inaugurarea din 2012.

Si sa nu pierdem din vedere efectul de retea. Pana in 2020 Romania avea niste tronsoane disparate de retea, cu cele mai lungi sectiuni de doar ~200km de autostrada continua. In momentul insa in care tronsoanele disparate se unesc in retea, amplificarea traficului se face in cascada.

Traficul pe A1 Sebes - Nadlac va creste abrupt dupa finalizarea sectiunii Margina - Holdea, singurul punct din traseu care inca ii face pe multi sa evite A1.

A3 Cluj - Oradea va cunoaste o crestere abrupta de trafic dupa ce anul acesta se vor deschide Nadaselu - Poarta Salajului si (Nusfalau -) Suplacu de Barcau - Biharia ( - Bors)

Pe sud deja DX12 are trafic mai mare decat avea DN65 inainte de inaugurarea DX12, desi abia a trecut un an de la finalizarea DX12. Ceea ce a dus in cascada la sufocarea A1. Bucuresti - Pitesti, care si asa era deja la limita.

Un alt moment de cresterea abrupta de trafic in retea va fi finalizarea in 2028 a A1 (Pitesti - Curtea de Arges -) Tigveni - Cornetu, chiar si fara cei 31km de A1 intre Cornetu si Boita. Pentru ca in acel moment Coridorul IV (cum se numea el candva) devine viabil pentru industrie si logistica. Se va umple de astfel de centre in tot lungul Coridorului IV (Nadlac - Bucuresti - Constanta), cu efect in cascada pentru industria orizontala, adica pentru traficul din intreaga tara.

Nimic din toate astea nu e o surpriza. Toate sunt fenomene arhicunoscute si arhistudiate. De asta sunt si foarte predictibile. Mai putin pentru oficialii din MT si CNAIR, care sunt mereu surprinsi de consecintele deciziilor lor.

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                              • W Deconectat
                                WSrc1
                                ultima editare de

A7 Intrare Adjud din DN2
                                1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                • P Deconectat
                                  pablo @mihai
                                  ultima editare de

@mihai said:

A2 are astazi un trafic de aproape 10 ori mai mare decat la finalizarea din 2012.

Care era MZA-ul de trafic in 2012 si care este cel de acum pe A2? Eu zic ca era 10-15k. Iar acuma nu e in niciun caz 100k.

Intre Deva si Sibiu e liber. Intre Sebes si Turda e liber. Intre Turda si Targu Mures e gol. Cand spun ca e liber inseamna ca autostrada duce acel MZA fara probleme.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                  • vancouverV Deconectat
                                    vancouver
                                    ultima editare de

Ca sa intaresc ce spune @mihai, mai adaug urmatoarele:

• cresterea traficului este mai ales pe marfa / camioane. Asta impinge turismele cu 110-120 km/h la mai multe depasiri, plus ca apar mai des depasiri intre camioane. In final cei care vin mai tare se vor opinti mai des in lenti, ceea ce duce la efectul subiectiv de trafic neplacut
                                    • pe masura ce trece timpul, asfaltul se degradeaza si soferii mai precauti vor fi tentati sa reduca de la 130-140 acum la 110-120; asta iar duce la un numar mai mare de depasiri, pentru ca altii vor ramane la 130-140 si vor tot da de cei cu 110-120, astfel ca vor trece pe banda 2 in depasire; asta iar umple banda 2, desi numarul de vehicule e practic acelasi

Aceste 2 fenomene se vad bine pe A3 Buc-Ploiesti sau pe A1 Buc-Pitesti. Cand mai repara la Buc-Pitesti iar se face mai bine, apoi iar mai rau dupa un timp. A3 are mare nevoie de un strat nou de uzura cap-coada sau macar pana la nodul cu A7.

A treia banda o sa ajute enorm, aici nu mai sunt de aceeasi parere cu @mihai . Oriunde in Germania au facut 3 benzi, diferenta e ca de la cer la pamant. Aglomerarile pe 3 benzi sunt doar langa mari orase la ore de varf, dar in rest e parfum. De ex. A9 Nürnberg - München e pe 3 benzi de peste 20 de ani si se circula ireprosabil, mai putin aproape de München, unde iarasi de 20 de ani e problematic si au mai facut pe ici pe colo banda de urgenta circulabila cu panouri variabile ca a 4-a banda (adica o pot deschide sau inchide, dupa caz), dar nu ajuta prea mult, 90% din soferi lenti de turisme refuza sa intre pe banda aia de urgenta, de parca musca, plus 30-40% din camionagii mai ales straini, care nu pricep ideea, de parca e vreo ecuatie de gradul 2. Bine banda aia de urgenta ma mai ajuta pe mine, ca depasesc prin dreapta toata coloana de prosti cand se ajunge la ambuteiaj (pana la 80 km/h depasirea prin dreapta e permisa, pana la 100 la ora se mai inchide un ochi).

Dar daca se fac 3 benzi propriu-zise, atunci ajuta. Mai ales cand se depasesc 2 camioane nu se mai ajunge la o coada de autoturisme in spate, ci majoritate turismelor pot sa treaca de cele 2 camioane fluent sau reducand usor.

Legat de A7, trei benzi nu le vad pe undeva necesare in urmatorii 20 de ani. Poate in jurul Buzaului, dar cum acolo sunt ceva mega-structuri (podul peste CF si peste raul Buzau) e greu de implementat. Mai degraba trebuie largita centura Buzau nord la nivel de drum express si la fel DN2 Buzau-Rm. Sarat (care e deja 50% 2+2) adusa spre DX, cel putin in afara localitatilor. Si atunci traficul local va ramane mai mult pe DN2+centura nord.

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                                    • W Deconectat
                                      WSrc1
                                      ultima editare de

Au sosit primele grinzi metalice

A7/UMB monteaza ultimile grinzi metalice la Nodul Rutier Bacau Sud/Autostrada Moldovei/Adjud-Bacau
                                      A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                                      • A Deconectat
                                        Adrianb1 @WSrc1
                                        ultima editare de

@WSrc1 Monteaza grinda peste intrarea in A7 sub trafic? Asa ceva nu am mai auzit.

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                                        • A Deconectat
                                          Azrael @Adrianb1
                                          ultima editare de Azrael

@Adrianb1 said:

@WSrc1 Monteaza grinda peste intrarea in A7 sub trafic? Asa ceva nu am mai auzit.

sunt masinile lor...hai sa nu ne mai basicam aiurea-n tramvai. cred ca si macaragiul e la un moment dat cu cabina sub grinda. cand auzim de UMB se zbarleste parul pe ceafa si vedem numai nenorociri. a vedea numai ce e rau...sfarseste cu o boala...pe masura ce imbatranim. nu maiputem trai ca totul e prost si cum nu trebuie in jur. pe bune :)

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 7
                                          • M Deconectat
                                            mihai @Azrael
                                            ultima editare de mihai

@Azrael said:

@Adrianb1 said:

sunt masinile lor...hai sa nu ne mai basicam aiurea-n tramvai. cred ca si macaragiul e la un moment dat cu cabina sub grinda.

@azrael din pacate filmarea arata doua incalcari grave de protectia muncii:

1. Transfer de incarcatura suspendata dintr-un carlig in altul. E o manevra de un risc colosal. Ei o fac ca si cand nu conteaza.

2. Deschidere de trafic pe sub incarcatura suspendata. In mod normal intr-un santier nici macar muncitorii din santier nu au voie sa se afle in nicun moment sub incarcatura suspendata. Cu atat mai putin niste masini "civile". Un gest de o grava iresponsabilitate.

Niciuna din aceste realitati nu e sanctionata in Romania.

Iar trista realitatee este ca dupa PORR, UMB sunt compania cu cel mai inalt grad de siguranta a muncii dintre firmele care construiesc autostrazi in Romania. Numai ca din pacate, acest "standard inalt" de protectie a muncii din Romania ar fi pe loc amendat in occident.

Numai simplul fapt ca muncitorii lucreaza la inaltime neasigurati este de mare risc. Cei de la UMB macar au echipament de protectie pe ei si remarc recent ca in general poarta castile de protectie. Dar in rest, cam atat.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                                            • First post
                                              Last post