Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.8k Mesaje 122 Posters 1.3m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • S Deconectat
      snake69fast
      ultima editare de snake69fast

Cred că și la pasajul peste DN2 și calea ferată din sudul Adjudului au pus grinzile tot parțial sub trafic. Cred... Măcar operațiunea s-a încheiat deja, fără incidente, pe la ora 18:00 erau toate sus.

Later edit, la a doua vizionare nu văd trafic sub grindă cel mai probabil a fost oprit ceea ce ar explica cozile neobișnuit de mari întâlnite la asfaltările de la nord de Racaciuni eu fiind pe contrasens spre nord.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
      • A Deconectat
        Azzl
        ultima editare de

1. Nu cred ca putem spune ca s-a facut ridicare sub trafic. A trecut o masina de-a lor ori cu un sofer ce vb. La telefon si nu s-a uitat in sus, ori incostient. Iar daca priviti atent la min 15:22 “ofiterul” UMB in vesta reflectorizanta pare ca zice ceva de mama soferului si face semn sa treaca mai repede. Deci sofer incostient.
        2. Transferul de sarcina este riscant si normal ca este de eviatat . Dar totusi executat frumos. “Traditional Moldovenesc”.
        A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
        • Duta CD Deconectat
          Duta C
          ultima editare de

Meserie!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
          • A Deconectat
            Adrianb1 @Azzl
            ultima editare de

@Azzl said:

1. Nu cred ca putem spune ca s-a facut ridicare sub trafic. A trecut o masina de-a lor ori cu un sofer ce vb.

2 basculante, un trailer si 4 autoturisme. Ori te-ai uitat la alt film, ori minti de ingheata apele.

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
            • A Deconectat
              Azzl @Adrianb1
              ultima editare de

@Adrianb1 nu inghiata nimic ca este in sfarsit primavara. Personal consider ca incepand cu min 7:00 este ansamblul peste calea de rulare. Poate nu am fost atent. Imi fac mea culpa.
              Dar la fel de lejer ca si mine privesc si operatorii atat timp cand ISC nu exista, ITM nu exista. Iar cand se intampla un accident si procuratura dispate repede.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
              • M Deconectat
                mike_us
                ultima editare de mike_us

Acum, nicio extremă nu e bună. În Vest sunt atâtea reguli și reglementări încât nu mai mișcă nimic.
                Cine vrea poate să caute cum se muncea la zgârie-norii americani prin anii ’70–’80, deci nu foarte demult.
                Sigur, nu e ideal ce se făcea atunci, dar, deocamdată, noi nu suntem nici Elveția, nici Germania.

• Duta CD Deconectat
                  Duta C
                  ultima editare de Duta C

Nu va suparati. S-a spus aici ca România este deficitară la protectia muncii pe santiere etc. Asa este si e un lucru rau. Mentalitatea este de vina . Fata de anii 90 e mai bine. UMB e adevarat ca e contratimp pt ca a avut ambitia sa faca toata A7 ....aproape. Dar mi se pare totuși deplasat Sa fie o asa explozie de ura pe UMB si una de corectitudine pt ca mai fac abateri . I-a luat UMB vreunuia farfuria cu ciorba din fata? Haideți va rog frumos ca daca va iau la puricat pe corectitudine si verticalitate picați toti .

Vedem paiul din ochiul celuilalt ,dar nu vedem bârna din ochiul nostru! Mulțumesc!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                  • A Deconectat
                    Azzl
                    ultima editare de

Mutam discutia pe “carcoteala pe drum”?

Duta CD 1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                    • Duta CD Deconectat
                      Duta C @Azzl
                      ultima editare de

@Azzl oki!

• I Deconectat
                        Iulian
                        ultima editare de

Transfer de sarcina între două macarale se face de când lumea. De obicei se face folosind un triunghi dar merge și cum au făcut-o UMB-ul. Doua lucruri sunt importante: menținerea sarcinii orizontale când se face transferul (ca sa nu supraîncarce una din macarale) și doi evitarea sarcinilor laterale care sunt mult mai periculoase.

• EmericE Deconectat
                          Emeric
                          ultima editare de

A7/Viaductul CF Nicolae Balcescu/Stadiul lucrarilor 11.05.2026/Autostrada Moldovei Adjud-Bacau
                          1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                          • F Deconectat
                            fulgernc
                            ultima editare de

În șantierele navale , se lucrează frecvent sub încărcături de mari dimensiuni . În alt fel , șantierele nu ar funcționa.

Cine decide asta?? Există echipe de dirijare , evaluare a riscurilor , la sol. Ei văd perimetrul și decid dacă poate ttece ceva prin zona de risc , și cum.

Unii au impresia că aceste lucruri se fac după ureche. Ptr că e România. Veșnicul complex. Nu e așa. Că se mai fac și încălcări ale normelor , greșeli și abateri?? Da. Oriunde se fac.

PS. E mai periculos să treci pe sub greutăți mai mici . Care nu sunt ancorate. Aici vorbim de un corp mare , ancorat din mai multe puncte. Și macarale cu senzori de sarcină. Și mai mult ca sigur ..și informații meteo în timp real. Vânt.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                            • M Deconectat
                              mihai @fulgernc
                              ultima editare de mihai

@fulgernc said:

În șantierele navale , se lucrează frecvent sub încărcături de mari dimensiuni . În alt fel , șantierele nu ar funcționa.

Nu stiu despre ce santiere navale e vorba. Dar in cele mari, inclusiv Mangalia atunci cand era sub managmentul Daewoo, sub nicio forma nu se lucreaza sub incarcaturi

Ceea ce se intampla este ca da, sunt oameni care intra sub incarcaturi pentru ancorari si amplasare. Dar:

1. Numarul de oameni care intra sub incarcatura este limitat la minimul absolut necesar (1-2)
                              2. Sunt exclusiv oameni specializati in ancorarea incarcaturilor, care stiu sa evalueze riscurile.
                              3. Oamenii respectivi sunt protejati de puncte de sprijin mai inalte decat ei, in asa fel incat si daca se rupe un cablu, incarcatura sa nu ii striveasca.
                              4. Solutiile cu "oameni sub incarcatura" sunt intotdeauna ultimile acceptate, numai si numai daca nu este posibil altfel.

Nici macar in santierele de blocuri, din UK cel putin, muncitorii din santier n-au voie sub incarcatura. Singurul tolerat este incarcatorul, care monitorizeaza fiecare ridicare.

Nimic din toate astea nu sufera comparatie cu a lasa niste civili cu masinile personale pe sub incarctura in carlig.

Unii au impresia că aceste lucruri se fac după ureche. Ptr că e România. Veșnicul complex. Nu e așa. Că se mai fac și încălcări ale normelor , greșeli și abateri?? Da. Oriunde se fac.

Da, clar se fac abateri si greseli, dar in occident astea au consecinte: amenzi, penalizari, retrageri de autorizatii. In Romania sunt normalitate.

F 2 Replies Last reply Răspunde Citează 2
                              • F Deconectat
                                fulgernc @mihai
                                ultima editare de fulgernc

@mihai said:

Nu stiu despre ce santiere navale e vorba. Dar in cele mari, inclusiv Mangalia atunci cand era sub managmentul Daewoo, sub nicio forma nu se lucreaza sub incarcaturi

Nu. Eu chiar am lucrat în șantierul DMHI Mangalia. Știu foarte bine cum funcționau echipele ptr siguranță , regulile , etc.

Noi nu întrerupeam lucrul când se manipulau corpuri de navă , etc.

Cum am spus , sunt niște responsabili ptr siguranță. Ei stabilesc regulile și perimetrele. În cazul ăsta nu funcționează niște reguli generale( nu se trece pe sub)(în fapt zona de pericol nu e numai cea dedesubt , sint mult mai periculoase ariile de pe lateral , ptr că o eventală desprindere , nu face ca corpurile suspendate să cadă pe direcție verticală , în jos , ci înspre lateral. Când sunt suspendate din mai multe puncte , antrenează în deplasarea laterală celelate puncte de suspendare).

Unica regulă valabilă ..e că nu poate exista acces "civil" în șantier. În aceste cazuri.

Dar lucrările la infrastructură civilă pot avea unele reguli puțin diferite. Ptr că se poate să ai și trafic civil.
                                Lucrările sub trafic(cu trafic civil) au anumite reguli , mai stricte. Vă dau și un exemplu de aici. Ptr că spuneți că în alte părți sunt reguli mai stricte. Peste M30 se face un parc . Se montează grinzi peste. În tot acest timp se circulă. Când sunt montate grinzile se oprește traficul(noaptea). Doar benzile afectate. În tot acest timp , grinzile stau fixate temporar , și se lucrează deasupra. Se circulă în condiții de șantier. Viteză redusă și atenție sporită.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                                • F Deconectat
                                  fulgernc @mihai
                                  ultima editare de fulgernc

@mihai said:

Numarul de oameni care intra sub incarcatura este limitat la minimul absolut necesar (1-2)
                                  Sunt exclusiv oameni specializati in ancorarea incarcaturilor, care stiu sa evalueze riscurile.
                                  Oamenii respectivi sunt protejati de puncte de sprijin mai inalte decat ei, in asa fel incat si daca se rupe un cablu, incarcatura sa nu ii striveasca.
                                  Solutiile cu "oameni sub incarcatura" sunt intotdeauna ultimile acceptate, numai si numai daca

În șantierul naval Mangalia , sub Daewoo , funcționau niște reguli asemănătoare funcționării pe puntea unui portavion. Existau reponsabilii ptr siguranța muncii. Dacă nu mă înșel erau "căștile albastre". Ptr că erau coduri de culoare ptr vestimentație , prr a fi reperați ușor din macarale , sau puncte cu vedere panoramică. Erau responsabilii ptr dirijarea macaralelor(cred că erau căști portocalii). A încărcăturii. Erau responsabilii cu operațiunile astea complexe. Nu era atributul responsabilului cu respectarea normelor de siguranță ..să știe cum afectează manipularea unei încărcături activitatea unei părți din șantier. El se asigura ca muncitorii să aibă căști , echipament de siguranță , și că se respectă normele generale. Sancționa , putea dispune retragerea autorizațiilor unor subcontractori , etc . Pe oricine nu respecta normele. Chiar și pe directorul general. Cei ce dirijau macaralele , se ocupau doar să fie în contact radio cu operatorii de pe macarale , ptr a îi ghida. Cei ce se ocupau de a dirija operația , știau "mai mult". Puteau decide închiderea unor accese , restricționarea activității ptr un timp determinat , etc.

Manipularea sarcinilor mari e o operațiune complexă , care implică mult mai multe persoane , și "arii de activitate". Nu funcționează strict după niște norme generale.

• M Deconectat
                                    mike_us

VIADUCT CLEJA | 12 Mai 2026 | Autostrada A7
                                    Încep să iasă din pământ din ce în ce mai mulți piloni. Aici este, practic, punctul critic al sectorului Răcăciuni–Bacău.

VIADUCT CLEJA | 12 Mai 2026 | Autostrada A7
                                    A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
                                    • A Deconectat
                                      Adrianb1 @mike_us
                                      ultima editare de

@mike_us Evident, la viaductul de la Nicolae Balcescu in 2 saptamani o sa aibe toate grinzile sus si in afara de astea 2 nu mai au nimic fara grinzi puse sau chiar betonate. Aici in 2 saptamani nu o sa aibe nici banchetele puse, poate peste o luna.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                      • M Deconectat
                                        mike_us @Adrianb1

@Adrianb1 Răcăciuni–Roman, ca lungime: 1. Cleja, 2. N. Bălcescu, 3. podul peste Moldova, 4. DN2 + CF.
                                        În rest, doar structuri mici și medii, până în aproximativ 300 m. Deci, probabil, toată lumea se aștepta ca acesta să fie punctul critic.
                                        Eu am zis, practic, din ce am văzut la ritmul în care ies pilonii, că 3,5 săptămâni, ~1 iunie, vor avea marea majoritate a pilonilor ridicați / cu banchetele turnate la Cleja,
                                        Vedem atunci daca am zis prostii.

Pe de altă parte, structurile mici sunt foarte importante, pentru că sunt multe și, pe măsură ce se termină, vor elibera echipele.
                                        Până și structurile casetate de 7 m au ținut destul de mulți oameni ocupați, dacă te uiți pe filmări.
                                        În ultima filmare, de pe 1 aprilie, încă nu existau predale. Mă aștept să apară, dar nu cred că este încă vreuna betonată.
                                        O să vedem la următoarea filmare.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                                        • First post
                                          Last post