A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Da, recunosc ca sunt enervat pe situtie.
Treaba e cam asa:
- km 38: desi acum 2 sapt. sperau sa termine in 2 sapt., acum spera sa termine in ... ati ghicit: 2 sapt. Ma refer la eclisare.
- dupa toata povestea cu sudura cineva a cerut teste statice si dinamice la pasaj km 26 - teste care pana acum nu le-am vazut sa se faca la supratraversari de genul. Dar in fine. E, acum altcineva vrea aceleasi teste si la km20. Si de ce nu si la km33 (unde se circula deja). Si desigur si la km38
- la km26 si 20 planul Trace este sa termine complet in aprox. 2 saptamani; dar au stop de la supervizer. De ce? S-au descoperit niste minifisuri pe undeva... (intre timp deja colmatate ca sa nu intre apa). Acuma daca aduc o lupa mai mare poate mai gasesc si microfisuri...
- CNAIR vazand ca muntele de defecte creste cere acum expertiza. Cat dureaza: 2 sapt la prima strigare, dar mai vedem
- Trace nu are in contract sa astepte dupa vreo expertiza, oricum ei raspund asa sau asa pentru tot si vor sa incheie socotelile... sa vedem cine se impune
- Si daca facem expertiza pentru fisuri hai si una pentru eclisari - ca nu stiu ce colt al unei bucati de tabla au trebuit sa o taie cand au eclisat (nu incapea eclisa altfel) asa ca... pam pam, mai tine sau nu mai tine podul?
- colac peste pupaza vine si Cestrin si descopera ca o buna parte a lotului e alunecos ca pe gheata! Patinaj artistic. Trebuie frezata si refacuta uzura.... Si planeitatea...
- suruburile folosite la eclisare nu au fost verificate de .... bine pot fi verificate si ulterior, dar inca nu au trimis mostra (poate iese ca sunt neconforme suruburile hahahaz de necaz)
- nici nu stiu ce la parapeti nu au fost verificat
- pe langa asta mai sunt alte neconformitati mai mari sau mai mici, pe masura ce rezolva unul mai apar 5. Din fericire toate sunt intr-un fel sau altul rezolvabile, dar daca stam dupa expertize si contraexpertize ...
Mai ramane sa faca si Curtea de Conturi o verificare si sa nu se deschida decat peste 5 ani, dupa ce termina.
Si inca o chestie, iesirea provizorie de la Stalpu nu se poate folosi, ca nu a fost prinsa in nu stiu ce proiect, nu e aprobata de nu stiu cine ... deci trebuie asteptat dupa Nurol sa deschida ei spre DN2. Ori asta inseamna sa faca si pasajul DN2 Spataru peste A7, ca altfel nu prea vad cum se poate face acolo.
-
@vancouver La DN2 se pot folosi bretele exterioare pentru iesire de pe A7 spre Bucuresti si intrare pe A7 dinspre Buzau, iar pentru iesirea de pe A7 spre Buzau si intrarea pe A7 dinspre Bucuresti se poate folosi giratoriul temporar de pe deviere.
-
-
ȘANTIER SUPRATRAVERSARE E.85 PESTE A.7 LA SPĂTARU, BUZĂU//30.05.2025
S_ drone
-
@daniel22_22 a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@mike_us Mi se pare ingrijorator stadiul financiar pentru cele doua loturi mai inaintate:
Lotul 1 - 19%
Lotul 2 - 17%
Adica UMB a facut 30% din lucrari pe banii lor. Mai sus, spre Pascani diferenta dintre stadiul fizic si cel financiar este intre 15% si 20%.Așa a fost și anul trecut pe Buzău – Focșani: diferențe mari între ce a executat UMB și ce a plătit statul.
Personal, mi se pare și mai îngrijorător că, pe Buzău – Focșani, progresul financiar este încă la aproximativ 75%, deși se circulă de peste șase luni pe loturile respective. -
@mike_us Pe PUM deja lumea cauta modalitati cum i-ar putea "frige" statul pe umb.
Si se insista ca-s platiti la zi. Deodata au devenit iar indezirabili (nu ca au avut vreun drag de ei), cred ca in curand s-ar dori sa se rezilieze tot A7, doar ca sa se dea satisfactie unor forumisti...
Revenind la subiect e si mai trist ca beneficiarul Cnair nu catadicseste sa iasa la rampa cu un comunicat, ceva, prin care sa anunte o estimare a deschiderii lotului 1. -
@SwatKat a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@mike_us Pe PUM deja lumea cauta modalitati cum i-ar putea "frige" statul pe umb.
Si se insista ca-s platiti la zi. Deodata au devenit iar indezirabili (nu ca au avut vreun drag de ei), cred ca in curand s-ar dori sa se rezilieze tot A7, doar ca sa se dea satisfactie unor forumisti...
Revenind la subiect e si mai trist ca beneficiarul Cnair nu catadicseste sa iasa la rampa cu un comunicat, ceva, prin care sa anunte o estimare a deschiderii lotului 1.Da , am văzut. Nu am intrat pe PUM , dar le-am răspuns pe facebook.
Jubilează unii. Și-au arătat adevăratele intenții , ptr unii care încă erau sceptici. Acum 5 zile ziceau că avem de luat lecții. Nu menționez antreprenorul ptr că am respect ptr ei. Ptr felul cum lucrează , deschidere și restul. Dar ..slugărnicia din postare , de-a dreptul grețoasă.Dacă am avea o imagine generală , am vedea că problema nu e la noi. Nici autorități , nici antreprenori locali. Faceți o sinteză fiecare , dacă vreți , mentală și veți avea o imagine. Când nu au fost dincope pe finanțare , absolut toți constructorii serioși au lucrat. Cei care chibițează acum și jubilează , sunt cei care scot bani din presiunile și exploatarea lanțului de slabiciuni a statului român. Nu e practică corectă în nici o înțelegere să șantajezi financiar un partener.
În virtutea ultimelor evenimente , statul , în ansamblul său , ar trebui să se concentreze pe protejarea antreprenoriatului local(din domeniul acesta , al construcțiilor) , și a antreprenorilor străini cu expunere mare pe RO. Pe finanțările care sunt deja încasate. Nu vreau să intru în politică prea mult , dar probabil vom avea nevoie de o mărire a taxelor pe termen scurt. În ansamblu trebuie să se revină la priorități naționale , redusă expunerea pe fonduri europene.
E de o prostie fără margini afirmația că sunt plătiți la zi. Ochiometric , fără detalii , probabil firmele cu cel mai riguros calendar , care lucrează cursiv ..sunt cele mai "expuse" financiar(au de încasat). Nu se lucrează "la zi" la volumele lor. În cazul UMB și mai puțin. De ce?? Simplu. Ptr că au munți de balast și km de grinzi metalice , de beton în șantiere. Alea nu sunt "la zi". Observați alți antreprenori , și vedeți vă lucrează pe "etape". Aceia "vânează" lucrări la zi.
Dar sa ne mai mire pozițiile "antiinfrastructura".
-
HAHAHAHAHAHAHA, jubileaza Umbrarescu. Cei mai acerbi adversari ai lui ii cer acum sa faca totusi - te rog - autostrada. "Hai nea Dorinele, fie-ti mila de noi si fa-ne autostrada", zice API. API: "Sperăm că UMB va construi sectoarele din Autostrada A8 pe care le așteptăm cu toții de atât de mult timp"
-
Umbrarescu a jucat poker, sperand ca exact asta se va intampla: toti vor veni sa-l roage sa faca autostrada: "Promitem sa fim cuminti, sa nu te mai deranjam, asta cu 0,5% nu merge din cauza railor de la Bruxelles, ca nu ne lasa, ca altfel pierdem banii europeni, dar lasa ca te ajutam cum putem pe alte parti. Il punem la punct si pe Budescu, gata, fii milostiv!"
Eu insa raman la parerea ca nu merge poker la nivelul asta si nici dragostea cu de-a sila. Orice casnicie inceputa cu cearta nu a ajuns departe. Reziliere si papa!
Ordonanta de urgenta, prin care se poate rezilia amiabil orice contract la care inca nu sa dat OIL. Reziliere care va fi fara urmari pentru ambele parti si orice pretentii reciproce sunt excluse (gen despagubiri). Aplicata legea si gata.
In 6-10 luni putem avea un nou castigator. Asta pe 2A. Ca la 1C nici nu intra in calcul alta varianta, dat fiind ca UMB nu mai vrea sa semneze. Procedura trebuie anulata si reluata.
Si poate nu mai baga CNIR termenele aberante de 12-18 luni proiectare in zona de munte, care e ceva absolut imposibil in conditiile de aici, in care nu exista un SF facut pe bune, studii geotehnice lipsa complet etc. Trebuie 3-4 ani proiectare. Asta rezolva si problema banilor: va fi nevoie de bani abia peste 3-4 ani cand incepe executia.
-
@vancouver a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Ordonanta de urgenta, prin care se poate rezilia amiabil orice contract la care inca nu sa dat OIL. Reziliere care va fi fara urmari pentru ambele parti si orice pretentii reciproce sunt excluse (gen despagubiri). Aplicata legea si gata
De acord cu chestia.
Cu răii de la Bruxelez , la fel de acord. Reziliat și cu ei. Cât timp plătim curentul unor firme străine care au concesionat , cumpărat , whatever ..o rețea de transport funcționala , de trei ori prețul de producție..fondurile bruxeleze sunt fix praful de pe tobă. Să nu mai avem frica asta antropică. În 90 moștenisem o economie centralizată , care, în mare era disfuncțională pe noile coordonate. Nu mai e valabil în ziua de azi. Trebuie să recuperăm lanțuri valorice. Dacă facem un exercițiu de matematică și împărțim populația României la 4 , rezultă vreo 5 milioane de case. Care plătesc minim 100 lei la energie. 500 mil lunar. 6-7 miliarde anual. Din care producătorii iau 20 la sută.
Nu avem bani de autostrăzi?avem deficit? Dacă banii ăștia se rotesc în bănci românești ai capital în valoare de 5 miliarde anual care vine de la populație. Consumatori casnici.
Și aștia voiau să pună mâna pe Hidroelectrica. Sau au probleme cu managementul Nuclearelectrica. Adrian Năstase lansa și ducea la bun sfârșit un program de școli de sport de nici nu visează ăștia acum , înainte de aderarea la UE, lansa construcția autostrăzii A3(în condițiile în care nu aveai un antreprenor local). Și acum trebuie să mergem în genunchi și sa vorbim în șoaptă sa nu se supere doamna woke friendly de la bruxelez , care stă cu degetul pe pixul cu bani. De la pușculița la care contribuim.
Suntem naivi. Între timp Orban își face gigafactoria chineză lângă noi și țintește o producție de 1 mil mașini pe an. Dar e bine că noi am distrus industria de bază și importăm șine de cale ferată. Și vrem să vindem sectorul energetic cu totul. -
La PUM e agitație ca partidul cu pricina vrea ministerul transporturilor să inaugureze și …știm noi cine, ceva.
CNIR e la primul contract și acum se stabilește masculul alfa în relația cu UMB. Normal ca dacă au pus 1.5% in documentele de licitație nu mai poate fi schimbat acum. Problema e la UMB ca a acceptat documentele de licitație, dar probabil s-au bucurat ca a fost garanția imensă pentru ca a mai redus lista de oferte. Nu oricine și permite așa suma.Legat de “a fi sau a nu fi” China, prefer ca poporul chinez să fie cât mai departe de economia noastră. La fel ca și poporul rus