A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Lucrări în forță pe tronsonul Bacău – Pașcani al A7!
Constructorul român (UMB) înregistrează un avans considerabil al lucrărilor la pasajul peste CF și DN2 de la Filipești (Bacău) și la nodul rutier din proximitate.
Lucrările avansează bine și la nodurile rutiere Roman Sud, Roman Vest și Roman Nord, unde sunt în curs de amenajare bretelele de legătură cu drumurile naționale și locale.
Concomitent, sunt în plină desfășurare lucrări la structuri (elevații, montare grinzi, turnare placă de suprabetonare), iar pe o mare parte din cei 77 km ai tronsonului Bacău - Pașcani a fost așternut asfalt.
Stadiul fizic general pe cele 3 loturi depășește 60%, iar constructorul este mobilizat, între Bacău și Pașcani, cu aproximativ 5.500 de muncitori și peste 500 de utilaje.
Anul acesta, circulația va fi deschisă pe cel puțin încă 49 km din Autostrada Moldovei (A7), între Bacău și Mircești. Deschiderea lotului Mircești - Pașcani depinde de finalizarea și de rezultatul testelor complexe la echipamentele de siguranță și monitorizare — așa cum am precizat încă de la începutul anului. Deschidem când fiecare kilometru este verificat, nu când e bifat în calendar.
-
@oneLess Acum macar daca era pe locul organizarii de santier aferent lotului Suceava-Darmanesti. Personal imi pare ca se face pentru a vinde beton si nu este special ptr autostrada. In Documenatie stiu ca apare aferent Autostrazii……etc. dar este la 5 km fata de organizarea de santier.
Memoriu de prezentare
-
@Emeric said:
Stadiul fizic general pe cele 3 loturi depășește 60%, iar constructorul este mobilizat, între Bacău și Pașcani, cu aproximativ 5.500 de muncitori și peste 500 de utilaje.Chiar sunt curios ce procent vor raporta luna asta. Dacă cifra de 5.500 de muncitori este corectă, e foarte mare chiar și pentru trei loturi.
Oricum, mobilizarea se vede și din filmări și pare foarte bună.În schimb, e deranjantă minciuna legată de lotul 3.
Corect ar fi să se spună simplu și cinstit: nu este atât de util acum, îl terminăm la anul, când începem și lucrările pe A8. -
@mike_us la vară ajung la Dolhasca așa spune politicul Sucevean...

-
@snake69fast În tranzit, ca acolo nu se oprește nimeni în vizită.
-
-
@mike_us despre Bacau - Pascani Lot 3 nu se poate vorbi fara a aduce in discutie intreruperea de aproape 2 ani si anularea AC. Chiar nu inteleg de ce Pistol nu clarifica asta in mesajul lui.
In schimb interesant ca da ca certa deschiderea pana la Mircesti (Nod Sabaoani) si lasa deschisa posibilitatea pentru Roman - Pascani, ceea ce inseamna de fapt maxim pana la Mogosesti.
-
Construcțiile, lovite de întârzierile plăților PNRR! Erbașu: „Vinovații nu au fost constructorii”
-
@mike_us despre Bacau - Pascani Lot 3 nu se poate vorbi fara a aduce in discutie intreruperea de aproape 2 ani si anularea AC. Chiar nu inteleg de ce Pistol nu clarifica asta in mesajul lui.
Total de acord cu ideea de fond.
Avem un lot unde, în septembrie 2026, încă sunt probleme nerezolvate cu exproprierile, iar apoi ni se spune că problema e că „nu vrea constructorul să termine”.
Nici eu nu știam de anularea AC, dar mi-am dat seama că ceva nu e în regulă când UMB a redus mult ritmul inclusiv la terasamente.
La structuri mai puteai spune „nu au capacitate”, dar la terasamente e greu de crezut că problema era lipsa unor camioane.La noi, însă, discuțiile absurde au devenit aproape regulă.
Anul trecut, UMB era criticat că nu angajează suficienți subcontractori.
Eu încercam să explic că e greu să te extinzi agresiv când ai de încasat peste un miliard de lei și nu știi exact când vin banii.
Iar acum aflăm din nou că lotul 3 „trebuia” să fie deja gata, deși există zone unde nici măcar exproprierile nu sunt finalizate.
Constructorul nu poate cumpăra dispozitive de teleportare pentru terenurile pe care încă nu poate lucra.Cât despre Pistol, cred că explicația ține mai degrabă de politică și imagine.
După atâția ani în care România a construit foarte puțin, autostrăzile au devenit o vitrină publică foarte importantă: „uite, măcar drumuri facem”.
Nu dă bine să explici că ai greșit termene, că ai probleme cu exproprierile, autorizațiile sau finanțarea.
Și nici nu dă bine să explici prea apăsat că o parte importantă din finanțarea prin PNRR era componentă de împrumut, nu bani nerambursabili.Și mai e ceva: pe lângă propaganda optimistă există și propaganda inversă, a unei alte găști care abia așteaptă să demonstreze că totul e un dezastru. Nu pentru că le-ar păsa neapărat, ci pentru că vor să ajungă ei la butoane.
Și, din nefericire, ca nație parcă ne place să fim mințiți, iar spiritul critic este destul de rar. -
@daniel22_22 ce rau !!!:))) La Dolhasca este monument istoric. Manastirea Probota. E frumos . Multi din cartea de istorie ingropati acolo.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare