A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
#A7 Bacău Pașcani #autostradaa7 #highway #engineering #civilengineering 17 august 2026
Răspunde întrebărilor despre ce se întâmplă în nodul Bacău Nord.
-
-
@mihai, la cum arata situația în teren, nu e posibil sa se realizeze și jonctiunea la nord de Bacău!
iata ca situatia in teren sta altfel decat credea mintea ta. de aia e bine sa fim ingaduitori unii cu altii caci toti putem gresi. :)
-
@Azrael @vancouver a explicat deja că se va realiza și joncțiunea la Bacău Nord, dar fără să fie dat în trafic Lotul 1 Bacău–Pașcani.
Asta înseamnă că nu va mai fi nevoie de încă o închidere a centurii Bacău.Și mai bine ar fi fost dacă centura Bacău ar fi fost prevăzută, în ambele sensuri, cu câte 100–200 m de A7, care puteau fi executați odată cu centura.
Acum nu ar mai fi existat nicio problemă. -
-
@mihai Trebuie să recunosc că, mie personal, mi-au depășit așteptările.
Ce era aici pe 10 martie? Dar la N. Bălcescu pe 10 martie?Poate e un mic avertisment pentru „specialiști” să nu se grăbească prea tare cu previziuni de genul „half profile”.
-
@mike_us absolut de-acord. Eu eram convins ca va fi betonat si eventual la hidroizolatie. In niciun caz asflatat si aproape integral marcat.
-
@mihai Nici măcar nu e cu emoții, ca la centura Bacău, unde au pus rosturile în noaptea dinaintea deschiderii.
Aici nu par deloc în situația de a lucra și noaptea în ultimele două săptămâni sau de a avea emoții că ratează termenul. Mult mai relaxat decât mă așteptam. Chiar ai avut dreptate să fii optimist.Acum bănuiesc că explicația oficială va fi: da, s-a terminat la timp, dar s-au încălcat termenii tehnologici. Și, în doar câteva luni, se va prăbuși cu tot cu camioanele de pe el. Iar rosturile, fiind puse prea repede, le vor rupe oamenilor mașinile. De asfalt nici nu mai vorbim, o să le spargă parbrizele bieților moldoveni.
-
@mihai Lasă că vine "savantul de renume mondial" și îți reamintește cum e cu termenul contractual, cu heirupismul, cu contrasăgeata, cu timpii tehnologici, cu caloriferul.
-
-
@SwatKat Asta e efectul unui „safe space”: într-un mediu în care nimeni nu te contrazice și toți au aceeași părere se poate ajunge ușor la aberații.
Iar cei care stau prea mult într-un astfel de mediu ajung să-și susțină ideile repetând aceleași șabloane, în loc să le argumenteze.O firmă care facturează 5–7 miliarde de lei pe an — iar pentru 2026 asta era cifra până în jur de 20 iulie, când am făcut ultimul snapshot din Rogop — și lucrează simultan pe A0, A1, A3 și A7 nu poate funcționa fără un management competent.
Altfel ar fi un haos greu de imaginat și nu ar mai apărea rezultatele pe care le vedem.
-
Și hai să pun și Bacău–Pașcani, Loturile 1 și 2.
Să nu uităm că valorile de licitație sunt fără TVA, în timp ce facturile includ TVA. Pentru ajustări nu am surse suficient de credibile ca să le includ.
Dar chiar și așa se vede că s-a plătit cam jumătate.
Cred că în septembrie, când se trage linia, UMB va avea din nou foarte mulți bani de recuperat: vreo 200–300 de milioane pe Răcăciuni–Bacău, plus alte câteva sute de milioane pe Bacău–Pașcani 1 și 2.Cel puțin BP1 cred că va trece de 80% fizic până la începutul lui septembrie.

-
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare