Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    4.4k Mesaje 125 Posters 1.4m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Deconectat
      mihai
      ultima editare de

A7/Finalizarea Viaductului Cleja/Asfalt complet/ultimele finisaje,marcaje si rosturi de dilatare.
      M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
      • M Deconectat
        mike_us @mihai
        ultima editare de mike_us

@mihai Trebuie să recunosc că, mie personal, mi-au depășit așteptările.
        Ce era aici pe 10 martie? Dar la N. Bălcescu pe 10 martie?

Poate e un mic avertisment pentru „specialiști” să nu se grăbească prea tare cu previziuni de genul „half profile”.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
        • M Deconectat
          mihai @mike_us
          ultima editare de

@mike_us absolut de-acord. Eu eram convins ca va fi betonat si eventual la hidroizolatie. In niciun caz asflatat si aproape integral marcat.

M daniel22_22D 2 Replies Last reply Răspunde Citează 4
          • M Deconectat
            mike_us @mihai

@mihai Nici măcar nu e cu emoții, ca la centura Bacău, unde au pus rosturile în noaptea dinaintea deschiderii.
            Aici nu par deloc în situația de a lucra și noaptea în ultimele două săptămâni sau de a avea emoții că ratează termenul. Mult mai relaxat decât mă așteptam. Chiar ai avut dreptate să fii optimist.

Acum bănuiesc că explicația oficială va fi: da, s-a terminat la timp, dar s-au încălcat termenii tehnologici. Și, în doar câteva luni, se va prăbuși cu tot cu camioanele de pe el. Iar rosturile, fiind puse prea repede, le vor rupe oamenilor mașinile. De asfalt nici nu mai vorbim, o să le spargă parbrizele bieților moldoveni.

S 1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
            • daniel22_22D Deconectat
              daniel22_22 @mihai
              ultima editare de

@mihai Lasă că vine "savantul de renume mondial" și îți reamintește cum e cu termenul contractual, cu heirupismul, cu contrasăgeata, cu timpii tehnologici, cu caloriferul.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 8
              • ncbN Deconectat
                ncb
                ultima editare de

A7/Racordarea Nodului Rutier Bacau Sud.Prima zi/17.08.2026/Autostarda Moldovei/Adjud-Bacau
                1 Reply Last reply Răspunde Citează 9
                • M Deconectat
                  mike_us
                  ultima editare de

Acum aproximativ două luni. Sunt lucruri care nu îmbătrânesc prea bine.
                  Cred că acum e mai „evident” decât era acum două luni.

Previziuni.png

Duta CD S A S 4 Replies Last reply Răspunde Citează 4
                  • Duta CD Deconectat
                    Duta C @mike_us
                    ultima editare de

Mie silă!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                    • S Deconectat
                      SwatKat @mike_us
                      ultima editare de

@mike_us oamenii de acolo au uitat deja de mult postarea asta si n-are cine sa le reaminteasca, ca probabil e imediat banat. :) "Dar oricum vor fi camioane goale la teste si mai era un muncitor fara casca, deci huo Umb" /s
                      Revenind, este absolut impresionant ca exista o asemenea organizare de santier, si disciplina, plus planificare (da, poate au ajustat pe ici pe colo, dar e logic ca au existat si constrangeri bugetare majore).
                      Ma uit in Bucuresti unde lucreaza cate o firma pe fiecare santier al altui infumurat... zero planificare integrata, zero coordonare, fiecare firma lucreaza in ritmul ei.... asa ar fi fost si pe A7 si acum faceam un drum pana la Bacau in zig-zag pe bucatele de A (daca erau deschise) si DN-uri....
                      Mi-e asa de ciuda ca aproape toata mass-media se uita in gura auto-intitulatului monarh care nu scapa nicio ocazie sa nu verse putin venin si opinii strict personale...

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                      • M Deconectat
                        mike_us @SwatKat

@SwatKat Asta e efectul unui „safe space”: într-un mediu în care nimeni nu te contrazice și toți au aceeași părere se poate ajunge ușor la aberații.
                        Iar cei care stau prea mult într-un astfel de mediu ajung să-și susțină ideile repetând aceleași șabloane, în loc să le argumenteze.

O firmă care facturează 5–7 miliarde de lei pe an — iar pentru 2026 asta era cifra până în jur de 20 iulie, când am făcut ultimul snapshot din Rogop — și lucrează simultan pe A0, A1, A3 și A7 nu poate funcționa fără un management competent.
                        Altfel ar fi un haos greu de imaginat și nu ar mai apărea rezultatele pe care le vedem.

Facturi_24_26.png

1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
                        • M Deconectat
                          mike_us
                          ultima editare de

Și hai să pun și Bacău–Pașcani, Loturile 1 și 2.

Să nu uităm că valorile de licitație sunt fără TVA, în timp ce facturile includ TVA. Pentru ajustări nu am surse suficient de credibile ca să le includ.

Dar chiar și așa se vede că s-a plătit cam jumătate.
                          Cred că în septembrie, când se trage linia, UMB va avea din nou foarte mulți bani de recuperat: vreo 200–300 de milioane pe Răcăciuni–Bacău, plus alte câteva sute de milioane pe Bacău–Pașcani 1 și 2.

Cel puțin BP1 cred că va trece de 80% fizic până la începutul lui septembrie.

Facturi_Bp_1+2.png

1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                          • A Conectat
                            Azrael @mike_us
                            ultima editare de

@mike_us said:

Acum aproximativ două luni. Sunt lucruri care nu îmbătrânesc prea bine.
                            Cred că acum e mai „evident” decât era acum două luni.

Previziuni.png

oops..iar l-a lasat UMB cu pantalonii-n vine pe exzspert :))

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                            • S Conectat
                              SkyPilot @mike_us
                              ultima editare de

@mike_us
                              Băiețelul acela cu nume de catastrofă feroviară (găsiți pe Wikipedia catastrofa de la Ciurea) face parte din corpul de experți fără expertiză și profesioniști fără profesie specifici unei anumite formațiuni politice. La viața lui a făcut ceva coaching (cu alte cuvinte i-a învățat pe alții cum să facă ceea ce el nu a făcut niciodată). Omul ar fi făcut o carieră extraordinară in calitate de șef al cenzurii pe vremea lui Ceașcă! Nu știu de ce se uită media in gura lui Omul este un politruk și un influencer leat cu Andreea Bostănică și Selly. Sunt foarte curios din ce trăiește. Cumva din miloagă pentru donații?
                              Scuze pentru off-topic!

• S Conectat
                                SkyPilot @mike_us
                                ultima editare de

@mike_us said:

Și, în doar câteva luni, se va prăbuși cu tot cu camioanele de pe el. Iar rosturile, fiind puse prea repede, le vor rupe oamenilor mașinile.

Eu aș propune ca respectivii să nu treacă pe acolo și, în general, pe loturile construite de UMB. Poate dau în vreo groapa, li se ciocnesc cei doi neuTroni intre ei și ne trezim cu o fuziune "nuculară" de toata frumusețea!
                                Și, în altă ordine de idei, oare s-o găsi până la 31 August pupitrul acela?

• M Conectat
                                  manu
                                  ultima editare de

Inteleg o ironie, doua, sunt de acord, dar deja va trebuie un topic separat. Tot acolo se poate discuta si despre specificul oamenilor promovati in functii de conducere (ministri, prim ministri) de catre anumite formatiuni politice 'traditionale'

JohnDoeJ 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                  • JohnDoeJ Conectat
                                    JohnDoe @manu
                                    ultima editare de

@manu said:

Inteleg o ironie, doua, sunt de acord, dar deja va trebuie un topic separat. Tot acolo se poate discuta si despre specificul oamenilor promovati in functii de conducere (ministri, prim ministri) de catre anumite formatiuni politice 'traditionale'

Buna observatie, ar fi necesar un topic separat pentru oamenii de raspundere din infrastructura.

Culmea optimismului: am o potcoava, imi mai trebuie trei, calul si caruta.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                                    • First post
                                      Last post