A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@Marynho Vineri a fost sarbatoare cu cruce rosie in calendarul ortodox. Cei de la UMB au de obicei liber cand sunt sarbatori importante. Si cu siguranta au avut liber si sambata. Asa ca ii vom vedea din nou la lucru luni. Chiar si filmarea lui Raducu de pe Bacau-Pascani e facuta vineri, desi acolo probabil ar fi aratat la fel si joi. Asteptam sa vedem iuresul dupa ce deschid Focsani-Racaciuni, dar sper sa nu fie prea tarziu. 7 luni pentru cativa km de structuri care nu au iesit din pamant s-ar putea sa nu fie suficiente. Daca nu se apuca serios in decembrie de pasajul de la Filipesti peste DN2 si CF si de podul peste raul Moldova, nu prea vad cum ar mai fi posibil sa luam banii din PNRR.
-
@vm75
Din ultima filmare a lui @SkyScraper-Ro vedem că deja s-au mutat cu munca la structuri la nord de Adjud.
Putem spera că au ajuns și la nord de Răcăciuni — o să vedem în următoarele filmări, până la sfârșitul anului.
Eu văd situația un pic mai nuanțat:-
La PNRR nu e un da sau nu binar.
Avem 5 loturi finanțate, în valoare totală de 9,4 miliarde lei.
Dacă se finalizează doar cele 3 loturi de pe Focșani–Bacău (unde șansele sunt aproape de 100%), deja absorbim în jur de 70% din bani.
Dacă adăugăm și lotul 1 din Bacău–Pașcani, ajungem spre 86%. -
@vancouver spunea că dacă un lot nu e finalizat, pierdem doar procentul neexecutat.
Nu am găsit o confirmare oficială, dar dacă așa funcționează, asta crește și mai mult procentul real de absorbție.
Mi se pare ciudat că niciun jurnalist nu a întrebat clar dacă banii se încasează proporțional cu lucrările efectuate sau dacă e totul sau nimic. -
Sunt șanse mari ca 1–3 luni de întârziere să poată fi negociate.
Și cred că trebuie negociate — nu vom fi singura țară care va cere o prelungire.
Să nu uităm că și componenta de granturi din PNRR a fost renegociată; nu ar fi deloc o premieră.
-
-
Sunt convins că la sfârșitul lui Decembrie vom avea niste surprize frumoase la structurile de pe loturile rămase. Că pe 1 și 2 din n Focșani - Bacău nu mai au mare lucru pt fierari - betoniști.
-
Salut! Tocmai ce am facut un drum Bucuresti–Panciu–Bucuresti. La intoarcere: 2h 23 min, 243 km (iubesc A7 asta).
Astazi, 23.11, la Tisita, podul peste Susita avea montati stalpii parapetului de protectie, asfalt pe bretelele nodului rutier Tisita in partea dinspre Tecuci si cele doua LEA de langa corpul autostrazii la pasajul peste DN2L ridicate. Pe Lotul 3 Ploiesti–Buzau se lucra (pe o ploaie sanatoasa) la pasajul DN2, la parapetii de protectie.
Din punct de vedere al calitatii, pe Lotul 3 Focsani–Buzau, pe sensul spre Buzau, banda 1, asfaltul nu este chiar „ca in palma” intre Mandresti, dupa cocoasa, pana la nodul Focsani Sud (cred ca este zona finalizata anul trecut, la final de decembrie). Lucrul acesta este sesizabil intr-o masina destul de noua, cu suspensii destul de moi (SUV). In rest, unde au mai fost denivelari si saritoare pe loturile UMB, s-au remediat si se merge excelent.
Este prima mea postare pe forum, va rog sa nu aruncati cu pietre :)
-
@julian_nica bine ai venit! Multumim pentru detaliile din teren.
-
@julian_nica
Mai fac acolo la Panciu șampania aia nasoală? -
@Iulian Foarte relevanta aceasta intrebare pentru acest forum! :))
-
@MARIVS
Spargem gheata cu noii veniți! -
Autostrada A7 | Focșani-Bacău Lot 2 | Adjud-Sascut | Comparație la 2 luni | 15.09-22.11.2025 | UMB
SkyScraper Ro
-
Emilian Grigoras
nod Tisita -
Meserie!
Volum mare de muncă! Alții nu făceau față l! -
Filmare de la bord pe bucata de autostradă dintre Nodul rutier Focșani Nord si Haret in zona pasajului DJ204E. Bonus, stadiu lucrări in zona nodului de la Tisita, inclusiv relocarea DN2L și lucrarile pasajul autostrazii peste acest DN2L. Se poat observa si parte din stâlpii LEA deja montați sau care urmează sa fie montați.
Cu toate că mi-am dorit să parcurg și să filmez tot lotul 1, intre Focșani Nord si Domnesti Târgu, in zona Haret se lucra pe ambele fire la hidroizolația pasajului peste o vale și nu am putut trece
Descriere Emilian Grigoras -
Salutare,
Recent am trecut pe A7, pe lotul 2 Ploiești - Buzău, unde am observat spațiul de servicii inaugurat. Pe sensul către Buzău, una dintre stațiile de încărcare pentru vehicule electrice afișează sigla Voltrelli și este colorată verde, dar nu am reușit să o folosesc.
Am contactat Voltrelli și mi-au spus că nu pot estima când stația va deveni operațională.
Mă gândesc să contactez Ministerul Transporturilor sau pe cei responsabili cu administrarea pentru a întreba când vor operaționaliza aceste stații.
Mă puteți îndruma unde să trimit această solicitare și în baza cărei legi să o formulez pentru a avea șanse reale de răspuns?
Mulțumesc anticipat! -
@Azzl mai sunt 3 stâlpi de ridicat lângă dn2L pe sensul Panciu Tișița dintre care 2 in viitorul rond/CIC ...și unul până în podul A7, și mai e unul pe sensul opus, langa viitorul pod DN2L peste CF. Nu am văzut echipele Electromontaj azi in teren, cat se vedea din drum. Probabil nu mai încurcă UMB, și nu mai forjează urmând să termine conform planului. Și așa e o mocirlă in teren încât nu se putea efectiv lucra.
-
@Azrael Pe 24.11 se aude pe surse ca este termen de revenire pentru LEA de 400 KV, asa ca numai maine nu-i poimâine și treaba trebuie terminată.