A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@mike_us În vară era incertitudinea ca se vor mai putea face plăți, de asta s-au pierdut timpi importanți. De asta s-a dus Bolojan acolo ca să dea acel mesaj, ca se vor asigura plățile. Și acum se lucrează în forță să ia banii din PNRR.
-
@vancouver Pare ca turcii sunt pe treaba lor, dar nu am văzut un anunț oficial al CNAIR. MVA are de obicei informații bune, filmează mereu șantierele și sigur discută cu cei de acolo. Rămâne de văzut când programează Pistol receptia
-
Autostrada A7 | Focșani-Bacău Lot 1 | Segment Garoafa-Tișița | Stadiu lucrări la 09.11.2025 | UMB
Mulțumim, @SkyScraper-Ro !
-
Din moment ce au început cu stâlpii din nod, cred ca anul ăsta rămâne Tisita-Adjud. Din perspectiva volumului de lucrări mai urgent era stâlpul de la DN2L.
-
@daniel22_22 Sau poate pentru a fi demontati stalpii de la DN2L sunt necesare relocarile din proximitatea nodului.
-
@daniel22_22 Fals!! Transelectrica schimba stalpii dupa prioritatile liniilor de transport electric, nu dupa niste inchipuiri..
-
O sa pun si poze mai tarziu, cand le recupezez, nu-s pe telefonul meu, dar situatia parcarilor pe Buzau-Focsani e urmatoarea: la fiecare se lucra cate un pic, erau 1-2 microbuze, la prima de langa Focsani pare a fi aproape gata, incarcatoarele EV erau montate, cladirea arata ok, la a doua mai e de lucru, a treia e undeva intre ele ca progres, parca incarcatoarele erau toate montate si cladirea pare a fi gata pe dinafara. Astea sunt cele de pe partea dreapta spre Bucuresti, pe stanga nu am apucat la 100 km/h sa vad mare lucru, ploua si vizibilitatea nu era grozava.
In alta ordine de idei, am plecat dimineata la 8 spre Bucuresti, Waze zicea ca ajung la 3:30. La 11 eram la Roman, la minut dupa Waze. De la Roman la intrarea in Bucuresti am facut 5 ore si jumatate, de la intarea in Bucuresti pana acasa inca 1 ora si 50 de minute. In total 10 ore 20 de minute pe mai putin de 600 km, din care mai mult de un sfert autostrada si restul DN. Si nu am prins blocaje nici in Gura Humorului, nici in Roman, doar un pic in Adjud.
La intrarea pe autostrada la giratoriul Bacau nord se lucra, refacere asfalt, am stat ceva timp. La Garoafa am stat iarasi pentru ca se asfalta conexiunea intre DN2 si pod jos de tot pe partea dinspre Focsani, cea dinspre Bacau pare a fi gata. Se asfalta pe o ploaie medie. La Buzau de la pod pana la urcarea pe A7 la Spataru am facut 25 de minute. Autostrada intre Focsani si joctiunea cu A3 era in general destul de libera, se mergea fluent, in schimb A3 era aglomerat, in special de la A0 spre Bucuresti unde era foarte aglomerat. Cu A0 complet cred ca situatia ar fi diferita, eu as fi mers pe A0 si probabil multi altii.
-
-
Noi informatii despre pasajul DN2L.
Cel mai important, s-au forat pilotii si se lucreaza la pod!

Sursa: https://www.facebook.com/photo/?fbid=1138864465086102&set=pcb.1138864668419415
-
Asta da veste buna!
Sapt. asta pot turna fundatiile celor 2 piloni lipsa (cate unul pe fiecare cale) si posibil sa armeze deja elevatia. Daca toarna elevatia (stâlpii) sapt viitoare, pe 25 undeva o sa avem si grinzile (capetele de piloni) turnate, pe 2-5 decembrie putem avea montate grinzile podului si intr-o zi se pun predalele. Armatura 2-3 zile, turnare tablier 5-10.12, pana pe 15 cel tarziu ar fi montate lisele (bordurile) si facuta hidro, asfaltul dureaza 2 zile, timp in care pun si parapetii, si in fine aparatele de acoperire a rosturilor inca 3-4 zile. 20 decembrie se poate circula, daca nu vine vreo vreme groaznica, sa blocheze mai multe zile lucrarile. Cu structura de beton nu am emotii, betoane se pot turna pana la -5°C fara alte masuri speciale (doar la urma acoperit cu paturi pentru 1-2 nopti), pana la -10°C cu masuri mai speciale. Emotiile sunt cu hidroizolatia si asfaltul.
-
@Adrianb1 la Buzău ai făcut 25 de minute, bănuiesc de la Podul peste râul Buzău până la Spătaru?
-
Următoarele zile vremea se anunță clementa cu constructorii, temperatura ziua intre 12 și 18 grade. Uscat și soare, numai bine pt asfalt și hidro.
-
Intrebarea e cum au forat ? Stilpii vechi nu sunt inca sub tensiune ? Cum au bagat foreza ?
Daca s-a putut acum de ce nu au facut-o mai demult ? -
@twinsen În poze se vede nacela ridicata cu muncitorii sus la stâlp. Înseamnă ca e scos de sub tensiune. Poate a fost scos deja temporar cat au forat. Sau poate sunt forați doar o parte din piloți care erau mai în afara liniei. Nu ne dăm seama clar din poze.
-
@Adrianb1
Mulțumesc de update! Mă așteptam ca parcările să fie aproape gata, dar nu am găsit nicio sursă sau fotografie care să confirme.
Am înțeles că clădirile nu sunt încă finalizate, dar se poate folosi măcar una dintre parcări?Un drum din nordul Moldovei până la București este într-adevăr lung, însă vestea bună e că „gaura” de la Nurol se închide în câteva săptămâni și, în doar câteva luni, vom putea merge de la Răcăciuni sau Adjud — sau, de ce nu, chiar de la Bacău — până la București exclusiv pe autostradă.
65 + 63 + 82 + 50 = 260 km doar pe autostradă, parcurși în aproximativ două ore și jumătate — o schimbare totală.
Și e un eveniment care e deja foarte aproape. Iar legătura până la Bacău nu e nici ea departe — urmează imediat după.Despre A0, se vede foarte clar ce impact a avut partea de sud. Trebuie ca anul viitor să unim sudul cu nordul, mai ales că nu e un proiect atât de greu.
-
@twinsen
Nu avem un raspuns oficial. Nu prea ne putem da seama nici din poze care a fost metoda exacta, insa ne putem da cu parerea. Eu cred ca au demontat firele de inalta tensiune, si au intrat cu forezele. De asta au si fost, probabil, pregatite 3 foreze. Cumva sa termine intr-o noapte ce inseamna forarea. -
@twinsen
Exact la asta ma gandeam si eu. Ma indoiesc ca au dat firele jos sa incapa forezele. Ar fi vazut cineva.
Deci intrebarea ramane: DE CE nu au forat pana acum daca se putea intrerupe curentul? Foarte ciudat. -
@anddy__ Pentru ca trebuiau sa ruteze alimentarea prin alte părți ca să nu stingă becul la vreo parte de țară. Asta doar dispecerul general decide când și pe unde.
E clar ca acolo au fost probleme cu exproprierile, după ce a ieșit HG (parca prin septembrie sau octombrie ieșise în presa ca se da HG pt exproprieri suplimentare) și s-a intabulat proprietatea statului s-a putut da AC. -
@anddy__ Nu e nimic ciudat! Nu mai judecati lucrurile doar dintr-un punct de vedere! Am mai spus, si repet: cind e vorba de linii electrice Transelectrica decide.
-
@Victoras Transelectrica tot de oameni e condusa...
Daca s-a forat prin oprirea curentului peste noapte sigur se putea face si inainte...
Dar hai sa zicem ca expropierile si autorizatiile au iesit tarziu