Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

Autostrăzi

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    180 Mesaje 31 Posters 39.7k Vizualizări 2 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M
      mihai @vancouver
      ultima editare de mihai

@vancouver Ozaltin cred ca termina fara probleme la Topa Mica. Viaductul e mai mult de jumatate suprabetonat si cu lise si cred ca va fi complet cu placa suprabetonata pana la final de August. Consolidarea la est e demult gata, iar la aluncarea de la vest, dinspre Zimbor, clar nu mai fac consolidare cu zid. S-au multumit sa reduca panta si masa in alunecare. Probabil ca e suficient si nu vor mai fi probleme acolo, desi mie imi da emotii. Mi-e sa nu devina un fel de A10.

Dar in ansamblu, nu vad nicio problema de finalizat la Topa Mica pana in noiembrie.

In schimb la viaductul de la Nadaselu Ozaltin pare ca abia se taraie. Insa vad ca viaductul in consola e deja la ultimile turnari si in rest mai au de ridicat niste grinzi si de suprabetonat placa + suprastructura rutiera (asfalt, marcaje, parapeti etc.). Ceea ce e perfect fezabil in 3 luni. Sper sa nu se impiedice la asta.

Cat ii priveste pe Erbasu, da, au o evolutie contradictorie. Dar macar au structurile gata. Inclusiv zidul de sprijin de la capatul viaductului dinspre lac este pe final, iar cele doua pasaje peste A3 la Suplacu de Barcau sunt totusi lucrari de anvergura mica. Nimic ce nu se poate finaliza in 3 luni.

S-au tarait intr-adevar inexplicabil la lucrarile de pamant in dealul de la Suplacu. Foarte-foarte greu au ridicat rambleul ala cu gabioane in coasta dealului.

Insa chiar si asa, desi iti inteleg emotiile, chiar nu vad unde ar mai putea pierde vremea incat sa intre cu lucrarea in 2027.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
      • I
        Iulian
        ultima editare de

Erbasu are probleme mari de personal, ce lucrări au în București cu CNI , primăria Bucureștiului, Universitatea București sunt dezastru cu întârzieri peste tot.

• S
          SkyPilot @mihai
          ultima editare de

@mihai said:

• A7 Adjud Nord - Bacau Sud (47km) - August 2026
          • A1 Pitesti - Sibiu Lot 4 CdA - Tigveni (9km) - Octombrie 2026

Foarte probabil

• A3 Nadaselu - Zimbor (30km) - Noiembrie 2026

Sa nu mai apară vreo alunecare. Sunt zone in care terenul pare de mămăligă.

• A7 Bacau - Roman Sud (29km) - Noiembrie 2026
          • A0 Nord Lot 2 partial DN1-DN1A + rest Lot 1 (~11km) - Noiembrie 2026
          • A0 Nord Lot 3 + Lot 4 (13km) - Decembrie 2026

Probabil.

• A3 Suplacu de Barcau - Chribis + Chiribis - Biharia (~56km) - Decembrie 2026

Aparent da. Dar nea Beni e imprevizibil.

• A7 Roman Sud - Sabaoani - Mogosesti (29km) - Decembrie 2026

Nu cred. Mai sunt structuri complet lipsa, mai sunt terasamente de făcut; mai este sera aceea care nu se dă dusă. Merge prea adânc in iarnă. Poate doar cu o vreme excepțională.

In plus, legat de A7 nu stim ce planuri are domnul Umbrărescu. Poate mută toată armata de la Cleja la Holdea. Din punctul meu de vedere nu ar prea avea sens, dar din biroul lui se vede cu totul altfel.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
          • M
            mihai @SkyPilot
            ultima editare de mihai

@SkyPilot said:

Nu cred. Mai sunt structuri complet lipsa, mai sunt terasamente de făcut; mai este sera aceea care nu se dă dusă. Merge prea adânc in iarnă. Poate doar cu o vreme excepțională.

In plus, legat de A7 nu stim ce planuri are domnul Umbrărescu. Poate mută toată armata de la Cleja la Holdea. Din punctul meu de vedere nu ar prea avea sens, dar din biroul lui se vede cu totul altfel.

Doar un punct de clarificare: sera cu pricina din Tudor Vladimirescu si structurile lipsa sunt toate la nord de Nodul Mogosesti, pe un tronson care e oricum imposibil de deschis in absenta sectorului cu Nodul Pascani, care nu mai are autorizatie de constructie (litigiul cu biserica din Pascani)

Umbrarescu si-a asumat anul acesta deschiderea A7 doar pana la Sabaoani (Roman Nord). Dar vazand filmarile din teren, cu multe sectiuni asfaltate la nivel de strat de uzura, cu putine structuri la nord de Sabaoani si cu un avans mare al Nodului Mogosesti, imi pare probabila deschidera pana acolo, chiar daca nu am auzit pe nimeni sa-si asume un asemenea obiectiv.

S 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
            • C
              Claudiu1
              ultima editare de

@mihai oare se deschide si Galati-Braila?

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
              • S
                SkyPilot @mihai
                ultima editare de

@mihai
                Multumesc pentru clarificari. Ar fi bine sa reuseasca pana la Mogosesti.

• M
                  mihai @Claudiu1
                  ultima editare de

@Claudiu1 said:

@mihai oare se deschide si Galati-Braila?

Realist nu cred ca DX Galati - Braila se deschide mai devreme de vara lui 2027. Probabil ca structura tablierului podului hobanat va fi completa pana la jumatatea lui Septembrie 2026, cu suprabetonarea finalizata pana la final de Octombrie 2026. Insa apoi urmeaza tensionarea si reglajul hobanelor, un proces care dureaza in sine cateva luni bune. Dupa care vin testele pentru punerea in exploatare, mult mai extinse decat in cazul podurilor uzuale, deci mult mai de durata.

In plus nu pare sa existe niciun interes de urgentare a finalizarii DX Galati - Braila.

JohnDoeJ 1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                  • JohnDoeJ
                    JohnDoe @mihai
                    ultima editare de JohnDoe

@vancouver said:

2027 final sa zicem, vor fi 2 retele minim functionale: una in Transilvania-Banat si una in Moldova-Muntenia (inclus Oltenia si Dobrogea)

Una singura va fi doar in 2030-2031, cand se va putea circula pe A1 PiSi. Atunci vom putea vorbi de o retea acceptabila. Cand se vor finaliza A8 complet + A3 Meses + A13 macar Brasov-Sibiu, atunci va fi o "retea inchegata", dar nu "maturã". Pentru maturitate trebuie rezolvate cele doua blocaje turistice majore, cele care acum dau apa la moara discursului "autoritatile nu sunt in stare de nimic": Ploiesti-Brasov si Constanta-Mangalia.

Si mai e ceva: A2, A1 si A3 pe primii 100-150km in jurul Bucurestiului trebuie sa fie la 3 benzi pe sens (partial chiar 4), ca sa nu apara ambuteiaje majore. Altfel iar apara discursul gen "degeaba avem autostrada pe litoral, daca facem 5 ore intre Bucuresti si Constanta". Sau "degeaba avem A3 pe VP daca stam 2 ore intre Bucuresti si Ploiesti!.

E nevoie de un pic de viziune si demarate aceste largiri in jurul Bucurestiului, ca sa fie gata prin 2035-2036, odata cu CoBra, Litoral etc.

Pun post-ul aici ca sa ne aduem aminte ca drumul e lung si tare as vrea sa prind macar A6 intre Severin si Caransebes.

Culmea optimismului: am o potcoava, imi mai trebuie trei, calul si caruta.

I 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                    • I
                      Iulian @JohnDoe
                      ultima editare de

@JohnDoe
                      A6 asi vrea si eu, dar mai întâi Ploiești- Brașov. Dar cred ca nu mai apuc, am 58 de ani. Urmează 5- 6 ani cu cheltuieli mari pe A1 si A8 si nu vor demara altele de aceiași amploare financiară fără sa le termine oe astea.

JohnDoeJ 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                      • JohnDoeJ
                        JohnDoe @Iulian
                        ultima editare de

@Iulian pentru CoBra e nevoie de o minune, nu cred ca a noastra clasa politica sa aiba puterea sa decida un proiect asa de scump.
                        Ar fi fost bine daca-l incepeau acum 20 de ani, oricum l-ar fi inceput, chiar daca ar fi fost numai sa marcheze parcelele pentru exproprieri. Doar ma intristez cand ma gandesc.
                        Si banii sunt din ce in ce mai putini, la nivel european pentru autostrazi, noi acum am prins ultimul vagon din ultimul tren.

Culmea optimismului: am o potcoava, imi mai trebuie trei, calul si caruta.

Duta CD 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                        • Duta CD
                          Duta C @JohnDoe
                          ultima editare de

@JohnDoe Sigur nu. Daca nici ppp nu e fezabil. La revedere.Daca mai vine o dată un covrigar la Victoriei. Asta la vista definitiv. Ști ,să facă centurile la care se lucreaza acum si tot e ceva.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                          • vancouverV
                            vancouver
                            ultima editare de

Acum, ca vorbiram de PRIORITATI pe alte subiecte, as schita lista:

PRIORITATI ZERO: ce este deja in executie:

• A0 integral
                            • A1 integral
                            • A3 Nadaselu-Biharia, inclus Meses (aici nu trebuie sa ne facem griji prea multe cu banii, fara 4-5 ani de lucru nu se poate termina tunelul, deci banii se repartizeaza)
                            • A7 ce a mai ramas pana la Pascani
                            • A8 contractele deja in lucru (4 loturi: langa Tg. Mures, langa Tg. Neamt, podul peste Prut si Joseni lotul usor)
                            • A13 Sibiu-Fagaras
                            • DX Oar-Satu Mare

PRIORITATE 1:

• tot ce este pe SAFE, A8 Motca-Iasi-Ungheni si A7 Pascani-Siret
                            • A3 ciotul dintre A13 si actualul ciot de la Rasnov
                            • A3 centura Ploiesti (as face aici direct 3 benzi pana la nodul cu DX spre Targoviste-Gaesti)
                            • A4 Constanta-Mangalia
                            • DX16 Oradea - Arad negociat cu constructorii sa faca in primii 2 ani doar primul ciot de langa Arad, resp. Oradea, pana la primul nod, si abia din anul 3 sa se apuce de restul.

PRIORITATE 2:

• A8 loturile dintre Tg. Mures si Tulghes, cu conexiune la DN15 (3 loturi, 1B M.Niraj-Sarateni, 1C Sarateni-Joseni si 2A Ditrau-Tulges) + ranforsare DN15 Tulghes-Poiana Largului + DN15B Poiana Largului - Leghin.
                            • A3 Sinaia Sud - Predeal
                            • largire 4 benzi A3 Bucuresti-Dumbrava si 3 benzi Dumbrava-Ploiesti Sud
                            • largire 4 benzi A1 intre A0 si nod DX12 si 3 benzi in rest de la Bucuresti la Pitesti Nord (Bascov)
                            • A6 Bucuresti-Alexandria si Craiova-Filiasi
                            • lotul 6 din DX Filiasi - Tg. Jiu (adica Tg. Carbunesti-Tg. Jiu)
                            • A13 Fagaras-Brasov

PRIORITATE 3:

• DX Focsani-Braila (amanat pana sunt garantate fondurile pentru tot ce este in prioritatile 0+1+2)
                            • A8 Leghin - Tulges (cea mai grea parte montana)
                            • DX Bacau-Piatra Neamt
                            • DX Filiasi-Tg. Carbunesti (2 loturi ramase din Craiova-Tg. Jiu)

PRIORITATE 4:

• A3 Ploiesti Nord - Sinaia Sud si Predeal Sud - Rasnov
                            • A6 Filiasi-Severin si Caransebes-Lugoj
                            • A14 centura Gura Humorului
                            • A9 Timisoara-Moravita

PRIORITATE 5

• A6 Severin - Caransebes

Fiecare prioritate intra numai dupa ce sunt fonduri garantate pentru prioritatea anterioara.

Railway fan. But motorways have to be done first!

daniel22_22D 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                            • daniel22_22D
                              daniel22_22 @vancouver
                              ultima editare de

@vancouver In contextul geopolitic actual prioritate zero au finalizarea A0, A1, A3 (doar lotul Makyol, nimic pe VP), A8 si A13 pana la Brasov.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                              • First post
                                Last post