A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@vancouver ... și dl. Scrioșteanu, nimic, nimic!
-
Salutare!
Referitor la celebrul pod, nu cred ca se pune problema refacerii lui integrale asa cum le este teama unora dintre noi. Acel consultant extern, independent, a mentionat ca nu este o problema structurala atat de grava, mai ales ca podul este proiectat sa reziste la sarcini cu mult mai mari decat incarcarea maxima cu masini/camioane. In definitiv, problema se rezuma la finalizarea eclisarii suplimentare, cat mai ales a documentelor aferente astfel incat cei implicati in executie sa se poata acoperi legal in totalitate. Probabil ca daca CNAIR avea o conducere competenta, s-ar fi putut lucra la remediere pe cate un fir, alternativ, cu reducere de viteza/limita de tonaj sau chiar cu inchiderea temporara atunci cand situatia o necesita punctual. Mai cred ca in final pana in iarna o sa avem podul reparat, iar loturile 2 si 3 se vor deschide concomitent astfel incat sa existe traseu neintrerupt de la Bucuresti si pana la Adjud (in cazul in care lucrarile care se efectueaza imediat dupa Focsani spre Adjud vor fi gata).
-
"A fost ieri ședința convocată de CNAIR l" Ce ironie, de cca 1 saptamana de la comunicatul Ascoro, apoi si stiri prin ziare etc, pac., se organizeaza o sedinta la Cnair unde probabil au intrebat pe proiectant ce naiba face.
Si ca sa nu se supere nici Trace si sa isi "aduca aminte" probabil de ok-uri date anul trect de autoritati, care acum au fost intoarse, le-au mai dat 1 luna de zile...
Si tot pe surse e informatia, Cnair si MTI sunt ocupati cu filmari la rezolutie VGA pe late loturi... -
-
Alin Șerbănescu a declarat ieri ca tot ce mai e de lucrat la podul de la km 38 e o chestiune de 17 echlise, care ar dura 3 zile.
In final dă vina pe șeful de șantier, de la care nu are o dată fixă.
Nu îmi dau seama de ce vorbeste însă de fixare cu șuruburi și nu de sudură in cazul acesta. Ori nu știe nimic, ori nu e total dezinteresat.
Sursa: sansanews . ro (nu pot pune link) -
Daca e vorba de Serbanescu, pleaca de la premisa ca le incurca. Nu zic, nu e imposibil de imaginat o varianta cu suruburi in situatia in care nu merge cu sudura, dar tare ma indoiesc. Acolo nu prea e loc de dat gauri si de bagat suruburi, de strans piulite etc. De aia s-a revenit cu sudura la aceste ultime eclise ...
Asta cu 17 bucati confirma ce stiam si noi, am zis aprox. 25%. Cum in total erau 64, 25% ar fi 16 bucati. Ei bine sunt 17.
La fel si ca durata de executie, asta am tot zis mai sus, ca 2-3 zile. Numai sa stie oamenii aia pe santier ce sa execute.
Stam dupa niste foi de hartie.
-
Clasic romanesc, asteptam dupa birocratie pt ca autoritatile competente nu sunt capabile sa ia masuri in asa fel incat proiectantul, superviziorul si constructorul sa termini naibii odata prostia asta dupa atata timp.
Sunt curios daca Serbanescu ar face la fel daca cei care i-ar construi casa ar tot evita sa de-a un termen pt finalizarea lucrarilor. -
Are mainile legate, ce masuri sa ia? Legal nu poate retine mai mult de 15% penalizari lui Trace. Si oricum deja a ajuns la acest maxim, deci mai mult nu are ce le face. Nimeni nu mai are de incasat nici un ban si ca atare toti se fofileaza.
Mai ales ca PODUL DEJA ESTE IN REGULA, NU ESTE NEVOIE DE ACELE ECLISE SUPLIMENTARE. Eclisele cu suruburi deja montate acopera si incarcarile de la talpa superioara. A confirmat si expertul italian. Deci cu atat mai mult nimeni nu mai are chef de nimic. Expertul a zis sa se puna astea suplimentare ca sa creasca durabilitate podului pe termen lung (zeci de ani), nu sa se lase traficul inchis!
S-au facut in iunie si testele statice si dinamice si totul a iesit OK!
Dar hai sa zicem ca sufla in iaurt si le e frica. OK. Si tot exista solutii:
-
un CNAIR sanatos la cap, intr-o tara normala, ar fi luat taurul de coarne si ar fi comandat la un alt proiectant, de urgenta, cu alti bani, detaliile pisicii masii. Care se fac in cateva ore, hai 2-3 zile, de catre 2 ingineri debutanti si se verifica in 10 minute de catre un inginer cu experienta. Si asta a fost! 5000 de eura sau 10.000 de euro dati, cu justificare clara, ca se evita morti, accidente, degradarea drumului DN1B etc, care duc zilnic la costuri mai mari de 10.000 €.
-
un CNAIR normal la cap ar fi dat drumul de mult la circulatie, cu interdictie de tonaj peste 3,5 tone, eventual cu balize sa se treaca doar pe o banda pe pod (sa nu poata sa stationeze prea multe vehicule concomitent acolo in caz de ambuteiaj) si gata. Am explicat de n ori, incarcarea din turisme este o bagatela. Asta pe langa ce am zis mai sus, ca de fapt oricum podul este deja in regula si de fapt se poate deschide nelimitat!
-
-
@vancouver pai exact despre asta e vorba. Puteau da drumul la trafic si dupa sa regleze situatia, dar indivizii din CNAIR trateaza situatia asta cu o durere in fund crunta si nimeni nu pare sa-i deranjeze.
Stimabilul ministru Serban pare a fi doar o marioneta si nimic mai mult.
Probleme apar tot timpul, dar timpul in care se rezolva si modul in care se comunica si prezinta acele probleme fac diferenta dintre o tara/institutie sanatoasa si o tara babuina. -
@Dinu Ambele? Zic si eu ...