A13 Sibiu-Brașov-Bacău
-
Updaturi Cestrin pe Sibiu–Făgăraș:
- Lot 4: 7,46%
- Lot 3: 9,60%
-
@mike_us lotul 3 are ac din noiembrie si lotul 4 de acum de curand, nu e cam ciudat ?
-
@Allucard54-96
Procentele de pe Cestrin reflectă ce s-a facturat și, în general, pot fi cu 2-3 luni în urmă.
Între noiembrie și februarie, probabil oricum nu s-a lucrat mare lucru, iar lotul 3 este puțin mai avansat.
E drept, doar cu 2%, dar, din nou, e posibil să fie lucrări nefacturate.
Pe site-ul Cestrin apare ca termen de finalizare anul 2028, deci, teoretic, au timp. -
- fotografia preluata de pe API - user Feri
-
Toate firmele se misca mai repede decat Mapa.
-
@mihai Asa pare deocamdata. Dar, cred ca toata lumea se astepta ca lucrarile de pe lotul celor de la MAPA sa inainteze lent.
Totusi sper ca dupa ce o sa primeasca AC pe tot lotul o sa prinda avant.
Pana atunci asteptam mai multa miscare pe loturile de pe A13. -
Eu sunt de părere că începând cu septembrie , octombrie o să vedem ceva mai mult dezgheț pe lotul Mapa. Și că anul viitor deja vom putea vorbi.
Eu sunt de părere că loturile montane au nevoie de ceva mai multă pregătire. Ptr a face lucrurile ok. Nu pot fi abordate heirupist precum loturile de "câmpie". -
@fulgernc la WeBuild cum se poate lucra mai serios?
Acum turcii au cat de cat front de lucru. I vezi sa atace toate portiunile cu 2 foreze si 2 echipe de fierari? -
We build au autorizație pe aproape tot lotul.
Mapa au pe 5 bucăți.Eu te întreb pe tine , când ai niște căi de acces extrem de limitate , și ai autorizație pe 5 bucățele ,ce faci?? Te repezi în ele?? Dacă într-un grafic de lucrări ...blochezi , sau restrângi accesul cu acele lucrări ..ce faci?? De exemplu , la Galați de abia se pot învârti în jurul pilonilor ..și au spațiu cât cuprinde.
Eu sunt încrezător că Mapa va intra serios în teren. -
@fulgernc WeBuild au autorizatie pe vreo 11 km dim 37, asta inseamna tot lotul?
Ce o opreste pe Mapa sa-si pregatesca drumurile tehnologice? De anul trecut au facut forajele, dar nici acum nu e gata proiectul, hai sa vedem realitatea si sa nu mai gasim scuze. -
@fulgernc imi permit sa nu fiu de acord. Viaductul de la Boita putea fi deja la stadiu de placa turnata cel putin pe sectiunea de beton. La fel si la restul de viaducte pana in tunelul Boita. Si tot ar fi avut front de lucru in fata pentru cateva luni.
Mapa n-are niciun risc major de blocaj in acest contract. Cel putin nu in urmatorii 1-2 ani. N-au nicio justificare sa nu fie mobilizati.
PiSi 2 e lot pe care sa lucrezi cu 800 - 1000 oameni, pentru ca e plin de lucrari de arta si tunele. Cand vor avea autorizatie pe mai multe tronsoane, Mapa nu cred ca vor depasi 2-300 de oameni pe tot santierul. Adica tot asa "la foc mic", doar ca intinsi pe distanta mai mare.
WeBuild au autorizatie doar pe o treime din tronson, dar au intrat clar in forta pe sectoarele unde pot lucra. Ceea ce nu se poate spune despre Mapa.
-
@mihai Poate ca cei de la WeBuild au intrat asa in forta pt lotul 3 din A1 pt ca deja aveau echipele in zona si nu e primul lor contract in Romania.
Din cate stiu eu, MAPA a fost singura firma care a licitat pentru A1 Lot 2 ( din cele 6 firme care s-au precalificat ). Cred ca e un lucru destul de important care nu trebuie uitat. Nu as vrea sa intru in mai multe detalii pt ca suntem pe topicul din A13. -
@PaulS a spus în A13 Sibiu-Brașov-Bacău:
Din cate stiu eu, MAPA a fost singura firma care a licitat pentru A1 Lot 2.
Eu zic că e un lot mai dificil , cel al lui Mapa. Eu nu am fost impresionat de ce am văzut pe lotul We build. Să mutăm discuția pe topicul dedicat.