A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@mihai Eu aș zice mai degrabă Bacău–Roman, eventual Săbăoani.
Lotul 3, cu doar câteva luni înainte de sfârșitul anului, încă nu are toate exproprierile făcute.
Și, oricum, e relativ puțin util fără bucăți din A8 sau fără continuarea A7 spre nord.
Pe lotul 3, important ar fi să scoată din pământ cât mai multe structuri, măcar până la nivelul pilonilor.Lotul 1, la început de octombrie, ar trebui să aibă marea majoritate a structurilor deja betonate, deci sunt șanse foarte bune pentru anul ăsta.
O să fie interesantă următoarea filmare, să vedem cum s-au redistribuit după deschiderea de la Bacău și în ce ritm lucrează.
Sunt convins că UMB știe foarte bine care sunt constrângerile de la buget.Ultima dată când am vizualizat Bacău- Roman din DN2 an văzut că erau rămase în urmă structurile care fac legătura între nodurile A7 și DN2, sensurile giratorii de pe DN2 și întreg nodul Săbăoani. Astăzi am văzut doar nodul Săbăoani, s-a mai mișcat ceva dar nu spectaculos. Până la Roman Sud ar putea da drumul mult mai repede decât Săbăoani.
Și eu aștept filmările
-
@Azrael e foarte interesanta discutia, pentru ca arata din nou diferenta dintre abordarea din avion de tip "nu e nicio problema cu banii de autostrazi, pentru ca vin de la UE" si realitatea bugetara, care este mult mai complicata, printre altele si pentru faptul ca fluxul de cash este sustinut de imprumuturi, care genereaza deficit bugetar.
Este ceea ce am mai tot discutat si noi pe aici, respectiv ca "finantarea asigurata de UE" nu e totuna cu "putem construi oricat de mult, oricat de repede, doar sa avem angajati si utilaje". De asta am auzit frecvent ca MF pune frana proiectelor, pentru ca finantarile nu sunt sustenabile.
Iar asta e important de inteles mai ales de catre cei care cred ca "numarul de luni contractate" e un fel de litera de lege si orice depasire a termenului se numeste intarziere din vina constructorului. Relitatea e mult-mult mai complexa de atat.
-
@Azrael e foarte interesanta discutia, pentru ca arata din nou diferenta dintre abordarea din avion de tip "nu e nicio problema cu banii de autostrazi, pentru ca vin de la UE" si realitatea bugetara, care este mult mai complicata, printre altele si pentru faptul ca fluxul de cash este sustinut de imprumuturi, care genereaza deficit bugetar.
Este ceea ce am mai tot discutat si noi pe aici, respectiv ca "finantarea asigurata de UE" nu e totuna cu "putem construi oricat de mult, oricat de repede, doar sa avem angajati si utilaje". De asta am auzit frecvent ca MF pune frana proiectelor, pentru ca finantarile nu sunt sustenabile.
Iar asta e important de inteles mai ales de catre cei care cred ca "numarul de luni contractate" e un fel de litera de lege si orice depasire a termenului se numeste intarziere din vina constructorului. Relitatea e mult-mult mai complexa de atat.
Practic avem buget aprobat în parlament și peste asta vine corecția MF. Robinetul cu bani în final la MF este nu la MT, CNAIR, CNIR etc
Dar degeaba mai iese MF din când în când și spune că sunt/au fost probleme cu plățile, roboțeii "apolitici" vor repeta rogopu', rogopu' până li se termină bateriile. Am pus pe A8 un pdf care arată diferențele spre exemplu la Leghin - Moțca între ce știam noi ca buget aprobat în parlament, corecția MF și execuția.
Pe Leghin-Moțca este sărăcie mare pentru primii 2 ani de șantier...
-
@snake69fast Filipești, Roman Sud, Roman Vest, Roman Nord și Săbăoani. Eventual și Mogoșești–Siret.
Pe lângă autostradă, avem și 5/6 noduri cu legături destul de lungi spre DN2, unele traversând și calea ferată. E destul de mult de muncă și acolo.Lotul 1 e clar cel mai avansat și s-ar putea deschide primul, eventual chiar fără nodul de la Filipești terminat, cu descărcare la capăt, în Roman Sud.
Dacă mai treci pe la nodurile A7 cu DN2 și ești pasager, fă și câteva poze.M-am uitat și eu de curiozitate pe Google Maps și nu văd A7 între Adjud și Bacău. M-aș fi așteptat ca aproape două săptămâni să fie suficiente.
-
@mike_us said:
M-am uitat și eu de curiozitate pe Google Maps și nu văd A7 între Adjud și Bacău. M-aș fi așteptat ca aproape două săptămâni să fie suficiente.De obicei actualizarea deschiderii unui nou tronson de autostrada se intampla in 2-3 zile dupa deschidere. Fie cineva actualizeaza manual Google Maps, fie in baza protocolului de update intre Google Maps si Waze.
Ce dureaza mult (2-6 saptamani) este inregistrarea primelor valori de trafic si implicit indicarea tronsoanelor respective ca autostrazi intre categoriile de drum (nivelul de zoom de la care le vezi).
In cazul particular al Bacau - Adjud, tronsonul a aparut desenat chiar de a doua zi dupa inaugurare, iar Google Maps a inceput sa ruteze prin el doua zile mai tarziu.

Problema este ca Nodul Bacau Sud este atat de prost desenat in Google Maps incat este nefunctional. E prima data cand vad o astfel de aberatie pe Google Maps. Practic Google Maps nu poate ruta iesire dinspre Adjud prin nodul Bacau Sud si trimite orice relatie dinspre sud spre Bacau prin Nodul Bacau Est (DN2F)

-
Da, si nici nodul Bacau Nord nu este actualizat pe maps.
-
Punctul critic s-a mutat la podul peste râul Moldova, cât despre noduri se poate trăi o perioadă doar cu Roman Vest și Săbăoani.
-
iar Ciurea dezinformand&aruncand cu hate impotriva UMB
https://www.comisarul.ro/articol/romania-rateaza-100-de-kilometri-de-autostrada-in-_1639855.html
„România va avea, până la sfârșitul anului, cu aproximativ 100 de kilometri de autostradă mai puțin decât se estima la începutul acestui an. Deci, în 2026 vom avea, în cel mai bun caz, doar 175 de kilometri de autostradă noi din cei 275 pe care îi promiteau autoritățile Diferența dintre promisiunile inițiale și realitatea actuală se explică în funcție de fiecare tronson în parte, însă cea mai mare pierdere se înregistrează pe autostrada A7. Constructorul Umbrărescu nu și-a respectat angajamentul, mai exact termenul contractual, și nu mă refer aici la termenele impuse de PNRR, ci la cele asumate prin contract."
„Cauza principală a întârzierilor a fost, de departe, lipsa de capacitate a grupului Umbrărescu, un aspect pe care l-am semnalat constant în ultimii trei ani. Nu este vorba că nu sunt cei mai buni constructori din România – dimpotrivă, sunt cei mai puternici, cu cei mai mulți angajați și cele mai mari resurse. Problema este că, între sfârșitul lui 2022 și începutul lui 2023, au câștigat un număr extrem de mare de contracte, preluând 10 din cele 13 loturi PNRR, adică aproximativ 250 de kilometri, doar pe tronsonul Buzău – Pașcani. Au acceptat prea multe lucrări simultan, iar capacitatea lor reală nu a putut fi extinsă suficient de repede prin angajări sau achiziționarea de utilaje noi. În plus, deși existau prevederi contractuale care permiteau aplicarea de penalități pentru întârzieri, compania de drumuri nu a exercitat această presiune în practică. Astfel, fără un stimulent real, Umbrărescu nu a avut niciun motiv să subcontracteze lucrările pentru a accelera ritmul, asemenea unui constructor care, deși promite finalizarea unei case în șase luni, nu este tras la răspundere dacă depășește termenul, pentru că știe că nu va fi sancționat efectiv.” — Ionuț Ciurea, director executiv Pro Infrastructura"
A identificat el "cauza principala". Deci ratarea a 100km si a banilor PNRR e aruncata in spinarea constructorului in timp ce statul..saracutul..ars la buzunar sta si nici macar nu arde constructorul...ba ii mai da si extensii. Ceva scartaie grav in gandirea monarhului. vom vedea la finalul anului daca UMB si-a executat bugetul alocat de stat pe 2026 care ajungea doar pe primele 2 loturi din Bacau-Pascani. nu mai vorbim ca e..spertul nici nu mentioneaza bugetul de 20% (din necesarul finalizarii) pus de stat in 2025 pentru toata A7. cum poti termina o lucrare cu doar 1/5 din buget asigurat?!!
daca iti pui ochelarii de cal..si nu te uiti la buget...crezand ca e obligatia constructorului sa lucreze pe frunza de nuc... ciurea are dreptate.
spunea Barbier ca a vorbit cu UMB si era suparat ca in ciuda a cat munceste il injura o parte din lume. ce sa spunem, a facut pactul de neagresiune cu statul...accepta bugete subdimensionate ca sa nu supere clica politica ce nu poate spune ca nu au bani...cu atata pnrr su ue....primeste ce merita. dar eu daca eram ca el..tot puneam 2 avocati sa-l aduca pe calea cea dreapta pe domnia sa espertul...si sa plateasca consistent... pentru informarile "corecte" diseminate in media.
"asemenea unui constructor care, deși promite finalizarea unei case în șase luni, nu este tras la răspundere dacă depășește termenul, pentru că știe că nu va fi sancționat efectiv." cata smecherie si mizerie in a prezenta doar jumatatea care iti da bine la ponegreala. da, dar de cele mai multe ori, stmabile ciurea, constructorul nu lucreaza daca nu il platesti. iar bugetele statului roman fix asta arata, ca nu s-au pus banii in buget, cu toate fondurile pnrr. v-ati renovat careva casele si ati platit muncitorii la anul?! pleaca de a 2-a zi. aici n-au plecat ca au contracte...au ramas blat cu statul (au acceptat subfinantarea si aruncarea termenelor in viitor pentru ca alternativa erau procese, controale si spectrul falimentului) care le-a spus prin notificari si buget...in valoare de cati bani sa o... taraganeze.
chiar ministrul transporturilor sa fi fost ...ministerul finantelor spune daca sunt sau nu sunt bani pentru bugetele de autostrazi...cu toate finantarile asigurate. si s-ar fi putut sa fie ministru...si sa fie el in situatia din a alege ce santiere nu finanteaza..din lipsa de..."fonduri fara numar", si atunci e ca-n bancu ala, impingi o batrana pe scari si apoi o intrebi de ce alearga asa repede...nu-i pui bani in buget si apoi il dai in judecata ca nu lucreaza....nu merge tov ciurea, nu tine in instanta; si atunci o inventam pe aia, cu umb e mana in mana cu cnair-ul, intelesi sa nu construiasca tara autostrazi si sa nu luam banii ue... ca sa tina ponegreala.

"Umbrărescu nu a avut niciun motiv să subcontracteze lucrările" - cand esti eSpert...stii totul. nici macar nu ii cei opinia lui Umbrarescu, sa iti spuna daca a avut vreun motiv...ca daca zice altceva decat tine...ii dai ban..sau mai rau..il ponegresit prin presa. cu o minte...limitata..la ponegreala...vezi numai motivele care iti..."convine"; cu alte cuvinte umb trebuia sa imparta cu altii un buget care nu ii ajungea nici lui. daca n-a cotizat la api...ce pateste saracu :))
sunt sigur ca prietenul HC deja face diligentele de la MT pentru tragerea la raspundere a lacomului UMB ce a pierdut oportunitatea de a livra tarii 100km de A7!
-
@Azrael intregul articol este un atac la UMB. Nimic altceva.
-
Mie mi se pare ca s-a ajuns la situatia de mai jos :
A apucat un "rahat" in gura si mesteca la el , si-a dat seama ca e rahat si nu ii place gustul ,dar sa nu rada lumea de el ca il vede ca scuipa "rahatul" si ii pute gura continua sa mestece la el .
, si este urmarit si apreciat de ceilalati mestacatori !A7 merge spre Nord cu viteza buna si calitate la fel de buna! Cainii latra ( cainele cu rahat la gura) ursul merge si construieste .
Eu astept o filmare completa la Nord de Bacau dupa ce se finalizeaza si vacantaele si planurile constructorului !
-
La API și la MVA extensiile pur și simplu nu există (nu au voie săexiste) , sunt motiv de ban permanent dacăsunt aduse îndiscuție pentru că îi strică discursul marelui guru. Dacă admiți că există extensiile pică flașneta cu "termenele contractuale " contracte pe care de altfel nu le-a citit nimeni dar desigur sunt "cunoscute" literă cu literă

Și nu este singurul aspect în care lipsește cu desăvârșire obiectivitatea, logica, buna intenție etc. Ei folosesc informația (viciată) ca pe o armă cu interese nu greu de bănuit. Și evident doar extensiile acordate în contractele UMB "nu există" , altfel extensiile sunt normale pentru alți constructori chiar de pe A7 dar nu se bate monedă pe acelea, nu dă bine.
La fel se minte despre calitate (a fost lăudat Alarko și mai nou Nurol dar proba timpului a arătat cum a arătat iar la UMB sunt "constatate" numai dezastre și "calorifere")
În sprijinul minciunilor cu finanțarea îndestulătoare se omite orice declarație din partea guvernamentalilor care susțin că sunt/au fost probleme cu plățile. Ce contează ce zice un ministru sau un premier, important pare să fie ce spune cel mai turbat consumator de YouTube
Pur și simplu s-au transformat intr-un organ de propagandă orientat către hate spre direcția care le este indicată iar în media hate-ul va fi preferat pentru că aduce mai mult rating chiar dacă este susținut doar prin distorsiunea realității.
Dincolo de tot felul de "ratări" care nu au mai avut loc în ultimii ani (Buzău - Focșani, Garoafa. Cleja etc) trăim o perioadă fără precedent în sens pozitiv în construcția de autostrăzi din România, toți constructorii evoluează la un alt nivel față de ce se întâmpla acum ceva timp, finanțările au fost mai mult decât puteam spera, nu mulți au avut bani în PNRR și SAFE pentru așa ceva. Punctual câteva aspecte puteau fi perfectibile dar când tragem linie stăm foarte foarte bine față de orizontul de așteptare de acum 10 ani de exemplu.
Despre extensii am mai spus, aștept un ONG care să întrebe CNAIR despre toate extensiile de pe A7 măcar, când și câte s-au acordat și motivele. Fără să avem o astfel de informație lăsăm liber haterii să speculeze pe toate gardurile...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare