A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Oare litigiul mai este de actualitate? Totusi in fata bisericii s-au deviat retelele. Au mai scormonit putin pamant in zona. Poate s-a stins :)
Dat fiind ca AC (autorizatia de constructie) pentru sectorul dintre Nod A7/A8 si Nod Pascani a fost desfiintata prin decizie a instantei, de acum nu mai poate fi vorba de "stins litigiul". Adica nu mai conteaza cum se inteleg partile (CNAIR/MT si Biserica), pentru ca din punct de vedere legal autorizatia de constructie nu mai exista, ca si cand n-a fost emisa niciodata.
Utilitatile pot avea AC de relocare separat si de aia se executa. Dar in rest, pentru constructia A7 urmeaza din nou intreg procesul de emitere a AC, rezolvand pe parcurs motivele pentru care intanta a anulat AC-ul initial.
Cel mai probabil noul AC va fi emis prin primavara lui 2027.
-
@mihai Din ce știam s-a anulat acordul de mediu, nu AC, popii cerând exproprierea întregului complex și plata despăgubirilor. Plus ca este doar decizia curții de apel, mai urmează recurs la ICCJ care încă nu este rezolvat.
Deci suntem în faza similară cu A1, acordul de mediu trebuie revizuit fără însă a obstrucționa lucrările în zona care nu trebuie revizuită. -
@mihai Asta e rezumatul
Ședințe:
10 iunie 2025, ora 10:00
Complet: Contencios-Fond_7
Tip soluție: Admite in parte cererea
Soluția pe scurt: Admite în contradictoriu cu Agenţia Naţională pentru Mediu şi Arii Protejate, excepţia de nelegalitate a Acordului de mediu nr.2/04.04.2022. Admite în parte cererea de chemare în judecată în contradictoriu cu Guvernul României şi Statul Român reprezentat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. În aplicarea art.2 alin.2, 5 alin.1 şi 8 alin.3 din Legea nr.255/2010 obligă pe aceşti pârâţi la exproprierea imobilului construcţie având număr cadastral 63540-C1 şi a părţii din imobilului teren cu număr cadastral 63540 delimitat în cartea funciară de punctele 3, 4, 5, 6, segmentul de la 5 la 6 continuând drept până la intersecţia cu segmentul delimitat de punctele 2 şi 3. Respinge restul pretenţiilor. Obligă pe pârâţii Agenţia Naţională pentru Mediu şi Arii Protejate Guvernul României şi Statul Român reprezentat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 7550 lei. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Iaşi. Pronunţată azi 10.06.2025, conform art.402 Cpc teza a doua. -
-
Acest mesaj a fost șters! -
@daniel22_22 asta era acum un an. Eu naiv….. Am citit de un HG de exproprieri suplimentare in Iulie. Dar aparent sunt doar ptr lot 2.
Poate unii ar spune ca situatia ii convine UMB-ului. Nu stiu ce sa spu . Numarul ala de basculante, buldozere si excavatoare trebuie pus la treaba la iarna si inceput de primavara. iar pe lotul de pe A8 nu stiu daca incap toate. -
@Azzl Poate din iarna/ primăvara incep decopertarile si de la Pascani spre Suceava.
-
@daniel22_22 AM este act precursor pentru AC. In momentul in care anulezi AM, implicit anulezi AC, pentru ca in niciun moment nu poti fi in situatia juridica de a avea un AC fara AM. Practic vorbim de un principiu de drept, in care anularea unui act (adica desfiintarea lui) anuleaza pe cale de consecinta toate actele juridice care au rezultat din actul anulat.
Acum e drept ca justitia din Romania are un alt principiu bizar, care se trage mai degraba din legile menite sa protejeze coruuptii: hotararile instantelor nu sunt executorii pana cand nu sunt definitive. Iar hotararile nu devin definitive cata vreme exista cai legale de atac (apel, recurs etc.) pe care una din parti le foloseste.
Cu alte cuvinte, hotararea care obliga la exproprierea cladirii bisericii si care desfiinteaza AM-ul poate fi complet desfiintata in apel si totul sa ramana fix cum a fost. Adica fara expropriere, si cu AM-ul si AC-ul fix asa cum sunt.
Banuiesc ca CNAIR a facut apel, dar nu stiu ce s-a intamplat mai departe. Suntem intr-o situatie nebuloasa.
-
@gales_-vasile înca în proiectare acolo. OIL pe 1 mai. 6 luni proiectare. Nu este AC acolo. Dar da. Poate la primavara
-
@vancouver
L-am sters eu pentru ca incerc sa adaug capturi de ecran, in format jpg, pe rand, dintr-un total de 18 si primesc erori care arata asa:! [ distanta giratoriu - DN2 - Racaciuni - 01.jpg ] ( [ [ error:parse-error ] ] )

Numele nu a influentat, redenumindu-le in 1, 2, ... , 18.jpg si nu a ajutat.
Pozele sunt mici si ca rezolutie si ca spatiu ocupat, intre 80-250kB.Multumesc, mai incerc zilele urmatoare.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare