Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.6k Mesaje 118 Posters 1.3m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • T Deconectat
      trismegistul @vancouver
      ultima editare de

@vancouver Pai tocmai acolo este problema, descarcarea traficului de autostrada pe un tronson unde este si o cale ferata cu trafic intens, M500 daca nu ma insel. Practic s-ar acumula cozi importante la descarcare.
      In plus, nici lui Umbrarescu nu ii convine sa o dea in trafic acum, camioanele lui circula liber pe lotul considerat inca santier si nu mai pierd timp mergand in conditii de trafic real.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
      • vancouverV Conectat
        vancouver
        ultima editare de vancouver

M500 nu are trafic intens. O cale ferata dubla suporta pana la 240 trenuri pe zi pe sens (adica 480 in ambele sensuri). Pe M500 in zona Bacau traficul este de max 20 t/z/s cu calatori si maxim inca pe atatea cu marfa, adica 40 pe zi - sub 20% din ceea ce defineste o cale ferata cu trafic intens. In plus se circula cu 120 in zona, bariera nu sta mai mult de 3 minute lasata la trenurile de calatori.

Mai mult, cand tot traficul de pe A7 se descarca la Mizil, aveam si acolo aceeasi magistrala, pe care acolo circula un numar aproape dublu de trenuri si am fost si eu pe acolo de n ori si am stat la bariera. Dar niciodata coada de masini nu era mai lunga de 30-40 de vehicule si in 3-4 minute se dadea drumul. Niciodata nu am pierdut mai mult de 5 minute la trecerea cu CF din Mizil, iar in 80% din cazuri am trecut fluierând.

Adica hai sa nu venim cu povesti umflate. Nu va fi nici o nenorocire la Racaciuni.

Singura problema adevarata ar fi virajul la stanga de pe DN2 spre nod Racaciuni (venind de la Bacau). De aia zic: sensul spre Bacau da, deschis, invers nu, inchis.

Cat despre camioanele UMB: pai daca se deschide doar sensul spre Bacau, ramane sensul spre Bucuresti disponibil pentru camioanele UMB.

Railway fan. But motorways have to be done first!

T 1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
        • V Deconectat
          viscol
          ultima editare de

Oare de ce nu s-a proiectat nodul Racaciuni cu descarcare direct in E85, la sud de sat? Din harta satelitara pare ca ar fi avut loc.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
          • Duta CD Deconectat
            Duta C
            ultima editare de

Părerea mea este ca mult a fost putin a ramas Nu mai murim putin timp...sa faca pana la Bacău si sa dea drumul direct pe VO Bacău. Cred ca asa e cel mai înțelept!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
            • M Conectat
              mihai @viscol
              ultima editare de mihai

@viscol said:

Oare de ce nu s-a proiectat nodul Racaciuni cu descarcare direct in E85, la sud de sat? Din harta satelitara pare ca ar fi avut loc.

In principiu din cauza raportului cost / beneficiu defavorabil.

Un nod de mai mare capacitate ar fi avut un cost semnificativ mai mare, pentru ca ar fi presupus inclusiv un nou pasaj peste M500 si drumul de legatura corespunzator.

Numai ca, in varianta finala, cu A7 deschis complet, trunchiul principal de trafic este pe A7. In zona Racaciuni nu va fi vreo incarcare/descarcare masiva de trafic, decat daca undeva in viitor se va construi vreo platforma industriala in zona. Ceea ce nu e cazul acum. Caz in care inclusiv intersectia DN2/DJ252E e suficienta pentru traficul previzibil.

Cu alte cuvinte, un nou pasaj si un nou drum de legatura ar fi fost cu adevarat utile numai daca se stia de la bun inceput ca va fi o diferenta semnicativa intre datele de inaugurarea ale celor doua tronsoane de A7 adiacente nodului Racaciuni. Ceea ce n-a fost cazul, pentru ca amandoua erau initial prevazute sa fie inaugurate anul trecut.

Chiar si la momentul actual, avem cel mult 3 luni diferenta intre finalizarea celor doua tronsoane A7, deci ar fi fost efectiv risipa constructia unui nod mare capacitate pentru practic 3 luni de utilizare serioasa.

• vancouverV Conectat
                vancouver
                ultima editare de

Mai mult de atat, in viitor A13 se va intepa in A7 tot in zona Racaciuni undeva si A13 va avea probabil nod atat cu DN2, cat si cu A7. Astfel ca o sa apara si un pasaj peste M500 in zona si eventuale dezvoltari logistice / industriale il vor putea folosi.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                • vancouverV Conectat
                  vancouver
                  ultima editare de

Reparatii intre Spataru si Buzau Est

Mădălina Podaru  /  apr. 15

Lucrări de întreținere și reparații pe Autostrada Moldovei (A7). Programul restricțiilor și zonele vizate

Lucrări de întreținere și reparații pe Autostrada Moldovei (A7). Programul restricțiilor și zonele vizate

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău anunță începerea unui program amplu de lucrări de întreținere și reparații pe un sector important al

• vancouverV Conectat
                    vancouver
                    ultima editare de

Reparatii intre Spataru si Buzau Est

Mădălina Podaru  /  apr. 15

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău anunță începerea unui program amplu de lucrări de întreținere și reparații pe un sector important al

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                    • T Deconectat
                      trismegistul @vancouver
                      ultima editare de trismegistul

@vancouver said:

Adica hai sa nu venim cu povesti umflate. Nu va fi nici o nenorocire la Racaciuni.

Nu te supara, eu nu interpretez traficul intens pe calea ferata la fel ca tine. Nu mi se pare ca am venit cu o "poveste umflata", nici nu vad de ce as face asta, imi doresc cel putin la fel de mult ca tine sa putem circula pe autostrada A7 pe noi km, cat mai curand.

Legat de M500, chiar si o inchidere de 3 minute poate produce o coada relevanta atunci cand vehiculele vin compact de pe un sector de autostrada. La o trecere la nivel, riscul nu este doar timpul pierdut, ci aparitia franarilor bruste, a blocarii intersectiei si a deciziilor gresite facute de soferii presati de coloana. Strategia nationala de siguranta rutiera pune accent exact pe reducerea punctelor de conflict si a situatiilor cu risc ridicat, nu pe acceptarea lor ca „mergand si asa”.

• O Conectat
                        oneLess
                        ultima editare de

E zic că vă luați voi în cârcă o chestiune care ține de Poliția Rutieră .
                        Ei sunt cei care deschid, închid, constată, monitorizează ...
                        Treaba CNAIR e să fie partea de siguranță a circulației asigurată, nu cred că asta implică și creșterea pomișorilor pe margine.
                        Grija UMB e să-și mute muncitorii și utilajele mai la nord, să-și încaseze bănuții pe contract și parte din GBE ... Îi va costa mai mult cu trafic, dar oare la fel de mult ca împrumuturile pe a care le-ar putea astupa !?

• A Deconectat
                          anddy__ @Dinu
                          ultima editare de

@Dinu
                          Dar de ce nu ar putea merge masinile UMB pe autostrada, chiar daca e deschisa?

Nici eu nu cred ca ar trebui deschisa bucata pana la Răcăciuni

Duta CD O 2 Replies Last reply Răspunde Citează 0
                          • Duta CD Deconectat
                            Duta C @anddy__
                            ultima editare de

@anddy__ E problemă.....Mai cară balast etc,mai cade pe autostradă si mai faci parbrizul floricică

• O Conectat
                              oneLess @anddy__
                              ultima editare de

@anddy__ Deschis înseamnă să cari o grindă spre nord de la Adjud cu transport special.
                              Și girofarurile poliției costă ceva !

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                              • First post
                                Last post