Autostrăzi
-
@vancouver Hm. Ne-ai dat greu
Am pus mai jos termenele la care cred ca se vor finaliza cele 4 tronsoane. Deci ordinea ar fi: A, D, C B
A. A7 Pod Buzau + bretele nod lot Nurol - Februarie 2025
B. A1 PiSi lot 5 WeBuild, partea a doua Baiculesti - CdA - Mai 2025
C. A0.S3 lot 3 sud Aktor - Aprilie 2025
D. DEX12 Albota - A1 - Martie 2025 -
@mihai
Toate plauzibile, cu excepția lui D. Se știe deja , de mai bine de-o lună (Scrioșteanu pe Fb) că supratraversarea A1, va comporta o pilă centrală -între sensurile A1.Asta presupune bretele de deviere a traficului în zonă (ca la A0).
Extensia - de 6 luni parcă - de la CNAIR a fost gandită probabil pe acest considerent. Aici - cam ca și la tuneluri - nu prea merge cu înjumătățirea timpului de realizare dacă dublezi utilaje și forța de muncă.
Deci eu aș zice iunie.
Dar e doar părerea mea -
@casio 6 luni sunt clar acoperitoare.
Totusi, la ritmul UMB niste devieri se amenajeaza intr-o saptamana, iar un asemenea pasaj cu doua culee si 3 pile se ridica in 3 luni.
Sa zicem deci deschidere in Aprilie 2025.
Pe de alta parte, foarte posibil sa vedem o deschidere fazata conforma planului initial
- Ianuarie / Februarie 2025: Albota - A1 fara pasaj peste A1
- Martie / Aprilie 2025: Pasaj DX12 peste A1.
Chiar sunt curios care va fi deznodamantul.
-
@mihai
S-ar putea și Generalul Iarnă să aibă un cuvânt de zis la cestiune. -
@casio Corect.
Pe de alta parte, parafrazand o zicere celebra, nici iarna nu mai e ca iarna. Adica sigur ca daca e o iarna grea, termenele se imping cu cel putin o luna.
-
nu uitați ca e posibil ca UMB sa abandoneze lucrarea in perioada de iarna
-
Una peste alta, deși nu sunt teme concurente, ci complementare, va rămâne de văzut și eventuala sincronizare ca moment al deschiderii în timp - între A1 S5 și DEx12 Lot 4, ambele complete.
Altfel zis : unde se va ajunge din Pitești mai întâi -doar în regim de autostradă : la Curtea de Argeș sau la Craiova ? -
@vancouver Varianta A în trimestrul 1 2025. Restul … mai devreme de Iulie nu vad nici una.
-
Hai sa zic si eu : WeBuild nu a tras tare cu primul sector (pe A1 S5) ca sa o lase langzam dupa aceea, fiindca arde deja de la Tigveni in sus, iar prin Peninsulă nu prea sunt plăieși de adus pe o mie de euro și nici prin Țara Loviștei. Deci aprilie 2025 cel mai tarziu . Tot la Paste l-as circumscrie si pe Aktor.
In rest cand am zis iunie la DEx12 -A1 de fapt tot iulie îmi cam stătea pe limbă, dar am zis să îl trag în primul semestru.
Nimic despre pod Bz, nu mă pot pronunța. -
Nu sunt bani in 2025. Se vor opri toate finantarile, chiar si pe PNRR e oabla.