A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@vancouver stiu ca ai apreciat cat de “drepta” este trasata aceasta portiune intre suceava si Siret asa ca poza asta este pentru tine…

-
@Azzl : Eu dau de pe acum câștigătorul: Danlin. Domnul ministru sa trăiască!!
-
@daniel22_22 Nu știu cum să te încadrez: la Nostradamus sau la whistle blowers fără dovezi (troll).
De ce ai presupune ca ar câștiga licitația Danlin când e clar ca UMB are toate atu-urile care permit cel mai competitiv preț?
Eu cred ca nici Danlin nici UMB nu vor castiga aici, nici nu știu dacă vreunul va depune oferte, dar fiind ca sunt deja foarte încărcați. -
Din ce am înțeles și citit prin SAFE se cam exclud firmele din afara UE. Posibil să apară Retter, Erbasu, PORR, Selina/Trameco sau chiar Strabag cu oferte bune.
-
Mult trafic și spre nord pe A7. Mașini de BR, CT, TL, DB, am văzut și OT, TR. Nu știu dacă au renunțat unii la Valea Prahovei, dar mi se par mai multe decât în alți ani. Din VN până în SV e spațiu mai mare pentru petrecerea timpului de sărbători sau vacante decât pe VP. Cum ziceam, concurența face bine pentru toată lumea. Mai ales concurența internă.
-
In mod clar noile autostrazi vor deschide calea unui turism in alta parte decat pe Valea Prahovei pentru bucuresteni si locuitori ai judetelor din sud. In 3-4 ani autostrada o sa ajunga la Suceava si la Iasi. De ce nu un revelion in nordul Moldovei, cuplat cu vizitarea manastirilor? De ce nu la Piatra Neamt cu schiat pe Ceahlau? Sau chiar la Iasi, cuplat cu vizitarea orasului? Din pacate lipsa autostrazii pe Valea Prahovei va duce la o oarecare decadere acolo, si culmea, cand o sa fie gata autostrada, multi vor trece muntii si vor merge la atractii turistice in judetul Brasov.
-
@vancouver Fireste ca asa va fi, de ce sa stai in trafic 4 ore sa ajungi la Predeal cu nervi cand poti merge frumos intins pana in Bucovina si sa primesti calitate net superioara la aceiasi bani in comparatie cu "oferta" care este pe Valea prahovei si pe culoarul Rucar Bran? Partea proasta pentru moldoveni este ca preturile in zonele turistice din Bucovina vor creste pentru ca bucurestenii vor arunca cu bani si vor strica lucrurile...
-
@MihaiD Deja se simte. Am un prieten cu pensiune 6 camere si a inchiriat-o complet pentru Revelion 4 zile cu mese incluse cu vreo 30.000 lei. Bucuresteni care au achitat integral din luna aprilie.
-
@vancouver cine stie. Poate o sa se ajunga la brasov din bucuresti via A7-A13 inainte sa vedem valea prahovei la nivrl de A.
-
@trismegistul de multi ani in bucovina este full de sarbatori. Mare parte sunt turisti din restul tarii. Eram mai devreme intr-un hipermarket si am auzit toate accentele tarii.
-
De cand cu voucherele de vacanta, e plin in zona Voronet de pensiuni cu piscina, spa, 1-2 mese pe zi etc. pe la 110-130 euro pe noapte (pret pt 2 persoane in perioade normale, nu de Craciun/Revelion).
-
Tehnic vorbind, Bucovina e intre Suceava si Pasul Tihuta, practic zona turistica e de la Gura Humorului la Ciocanesti. Cu autostrada completa pana la Suceava si tot e greu de ajuns la Ciocanesti, de pilda, sunt vreo 7 ore de condus plus ceva pauze, peste 8 ore in conditii bune si peste 10 cand e aglomerat. De la Roman la Gura Humorului drumul te seaca la suflet, iar de la Gura Humorului incolo eu scot medie de 55 km/h si fac drumul ala des.
De cand s-au eliminat tichetele de vacanta e cam pustiu in zona. Stiu pensiuni maricele la care se faceau rezervari cu minim 6 luni in avans si totul era plin, iar anul asta abia erau jumatate ocupate, media chiar ceva mai jos. Am vorbit cu oameni in zona care se ocupa de asta, spuneau ca fara vouchere s-a schimbat foarte mult situatia, in rau. Bucurestenii se pare ca prefera sa ia avionul spre tari din Europa decat sa conduca 8-10 ore, aia care isi permit sa mai plece in concedii.
Drumul ala expres Satu Mare-Suceava ar ajuta zona, cred ca e singurul judet in care dintr-un capat si pana in orasul de resedinta se fac 2 ore cu masina (Poiana Stampei-Suceava) si e de 2 ori mai aproape resedinta judetului vecin. Cu DX distanta tot aia ramane, dar se injumatateste drumul. Digitalizarea Romaniei nu e suficient de avansata ca sa nu trebuiasca sa ajungi la Suceava pentru diverse acte, ca de mers la un spital pentru ceva mai complicat Clujul a fost dintotdeauna mai accesibil decat Iasiul, care e cotat cel mai bine in Moldova. Dar nu avem bani si de A8 si de DX prin Bistrita-Suceava, cel putin nu in urmatorii 10 ani, poate niciodata.
-
@Adrianb1 Ca să nu mai spunem ca drumul ăla nu are nivel de maturitate, un SF e în derulare pe un tronson, și merge f greu, restul nimic.
-
@trismegistul Cu A8 in lucru si in viitorul previzibil in circulatie si cu A7 ca sa distribuie traficul, circulatia est-vest se va muta in cea mai mare parte pe A8. Cred ca va fi mai rapid si mai sigur un Cluj-Suceava pe A3-A8-A7 decat pe actualul DN prin Bistrita-Campulung Moldovenesc. Chiar si acum Google Maps da DN16-DN15 ca traseu alternativ, prin Tulghes-Targu Neamt, e mai lung cu 1 ora dar cu A8 si A7 va fi mai scurt cu peste o ora pentru ca E58 ia 5 ore pe 300 km si pe A3-A8-A7 vor fi sub 400 km pe autostrada, vreo 3 ore si jumatate. Si daca traficul de Suceava se poate muta pe A8, atunci E58 si DX pe acelasi traseu nu vor mai fi atat de importante. Cluj-Bistrita va fi in continuare destul de aglomerat, dar peste pasurile Tihuta si Mestecanis nu cred.
Bucata de A3 e gata. A7 e in lucru si cu sanse foarte bune sa fie gata in vreo 3 ani. Totul sta in A8.